Έκλεισαν τα σύνορα στην ουδέτερη ζώνη ελλάδας – μακεδονίας

Απο το βράδυ  είναι κλεστά τα σύνορα στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ελλάδας και μακεδονίας. Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα από τα μέσα “κοινωνικής δικτύωσης”:

“Είναι πιθανόν αυτή την στιγμή να έχουν κλείσει τα σύνορα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να έχει ανακοπεί ο προσφυγικός δρόμος προς την Βόρεια Ευρώπη; Το ενδεχόμενο είναι πιθανό εάν συνδυαστούν δυο πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Πρώτον όσα δήλωσε (http://www.welt.de/politik/article151129649/Es-kann-2016-nicht-noch-einmal-so-ablaufen.html) ο Αυστριακός ΥΠΕΞ προχθές
για ενδεχόμενη συντονισμένη απόφαση Αυστρίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας στην αυριανή συνάντηση τους, με έμφαση στο κλείσιμο των συνόρων τους από κοινού.

και το αποψινό προσωρινό κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος των Δυτικών Βαλκανίων, που σύμφωνα με έμπειρο στέλεχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που μίλησε στο ΑΠΕ, έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγες ώρες. Για αυτό το δεύτερο

…..”Όπως ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου”.Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσαν ότι οι αρμόδιες αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και ζήτησαν από τα Σκόπια να διακόψουν προσωρινά τη διέλευση προσφύγων μέχρι την αποκατάστασή του….. (http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/163670/ekleise-edo-kai-liges-ores-gia-tous-prosfuges-i-oudeteri-zoni-elladas-pgdm/)

Είναι αργά το βράδυ και δεν είναι εύκολο να διασταυρώθουν οι πληροφορίες αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι τα πράγματα επιδεινωνονται ραγδαία. Όσων αφορά την προσωρινή διακοπή των ροών, και ενώ πάρα πολλοί ψάχνουν πρόσχημα για να κλείσουν τα σύνορα, δυστυχώς ίσως αποδειχθεί ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Θα δούμε αύριο τι θα ξημερώσει.”

Πηγή: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153922931391318&id=611486317&__mref=message_bubble