Συνοπτική ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο διήμερο 28-29/1

Την Πέμπτη 28/1 το βράδυ εντοπίστηκαν γερμανοί ναζί σε ταβέρνα στο μοναστηράκι. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από αντιφασίστες οι οποίοι μπήκαν στο χώρο που βρίσκονταν οι φασίστες και τους τσάκισαν. Οι μόνοι τραυματίες από την επίθεση ήταν οι ναζί όπου πέντε από αυτούς μεταφέρθηκαν στον ερυθρό σταυρό. Οι μπάτσοι σε μια εκδικητική κίνηση, εισέβαλαν στο αυτοδιαχεριζομένο κατειλημμένο θέατρο «Εμπρός» στο Ψυρρή – εκείνη την στιγμή υπήρχε παράσταση εν εξελίξει – με το πρόσχημα ότι ψάχνουν να βρουν ποιοι επιτέθηκαν στους φασίστες. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή ότι άλλο από αυτό το πέσιμο των μπάτσων.

Την Παρασκευή 29/1 το απόγευμα υπήρξε η πληροφορία πως κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας δεκάδες ναζί ντόπιοι και γερμανοί. Υπήρξε προσπάθεια από κόσμο που βρίσκονταν σε παρέμβαση στο κέντρο και γενικότερα σε διάφορα άλλα σημεία, να μεταφέρει μια συγκεκριμένη εικόνα για το σημείο και τον αριθμό των φασιστών, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό. Προς το βράδυ έγινε γνωστό ότι δύο άνθρωποι επιβεβαιωμένα είχαν δεχτεί επίθεση από φασίστες και συγκεκριμένα ένας πρόσφυγας από το αφγανιστάν κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ένας μετανάστης από το μαρόκο στο Μοναστηράκι.

Για αύριο Σάββατο 30/1 στις 17.30 η Συνέλευση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, καλεί σε περιφρούρηση της πλατείας Βικτωρίας – ενδιάμεσο σταθμό στο μακρινό ταξίδι προσφύγων και μεταναστών – καθώς οι ναζί της χα έχουν το επετειακό πανηγύρι τους για τα ίμια (στις 19.00).

Να υπενθυμίσουμε πως οι μπάτσοι ανακοίνωσαν για την ίδια μέρα (Σάββατο 30/1), απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς Χίλτον-Ρηγίλλης-Σύνταγμα.