Ενημέρωση για τους πρόσφυγες στον Πειραια (06/02/16)

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες δεν σημαίνει μόνο να τους δίνεις ένα πιάτο φαϊ και ρούχα. Αλληλεγγύη σημαίνει να διεκδικείς και να παλεύεις για τα δικαιώματα εκείνων που δεν έχουν φωνή. Στο λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες μέρες έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες άνθρωποι. Ο κρατικος μηχανισμός, εκτός από την αποστολή κάποιων μερίδων φαγητού, τις οποίες μοιράζουν αλληλέγγυοι σε συνδυασμό με κοινωνικές κουζίνες που μοιράζουν και εκείνες τροφή και την παραχώρηση από τον ΟΛΠ της πύλης Ε1 για να παραμένουν μέσα οι άνθρωποι αυτοί, είναι ανύπαρκτος.

Η βασικότερη ανάγκη και έλλειψη είναι πιθανόν γιατροί και φάρμακα. Αυτοοργανωμένες ομάδες αλληλέγγυων γιατρών προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια, όμως τα περιστατικά είναι αρκετά και στις υπάρχουσες συνθήκες (κλειστός χώρος, ανεπαρκής εξαερισμός, άσχημες συνθήκες υγιεινής) είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα πολλαπλασιαστού

Ανύπαρκτοι είναι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για το “παζάρι”, που έχει στηθεί στο λιμάνι, όλους αυτούς τους μήνες.

Τα κοράκια των ταξιδιωτικών πρακτορείων σε κάθε άφιξη συγκεντρώνουν την “πελατεία” τους και την βάζουν στα πούλμαν χωρις οι αλληλέγγυοι να έχουν προλάβει να τους ανεφοδιάσουν με ρούχα, τρόφιμα και νερό. Τα εισιτήρια τα οποία έχουν κοπεί ήδη από τα νησιά είναι σε εξωφρενικές τιμές, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση αυτών των ανθρώπων.

Πολλοί από τους ταξιτζήδες μέσα στο λιμάνι, που μεταφέρουν πρόσφυγες στον ελαιώνα, στο ελληνικό και στο κέντρο τους χρεώνουν ότι θέλουν και δεν βάζουν ταξίμετρο.

Μικροπωλητές και περιπτεράδες την πέφτουν σε αλληλέγγυους που μοιράζουν νερό και φαγητό, επειδή τους πέρνουν την “πελατεία”, ενώ κάποιοι από τους οδηγούς των πούλμαν δεν επιτρέπουν στους επιβάτες τους να βγουν και να φάνε έξω από το πουλμαν, έως ότου αυτό αναχωρήσει, επειδή αν τραφούν εδώ δεν θα αγοράσουν κάτι στις στάσεις που θα κάνει το λεωφορείο και ο οδηγός θα χάσει την προμήθειά από τις πωλήσεις του εκάστοτε καταστήματος!!!

Τέλος το λιμενικό κατευθύνει αμέσως τους ανθρώπους προς τα πούλμαν, χωρίς να μπορούν και πάλι οι αυτοοργανωμένες ομάδες να τους εφοδιάσουν με τα απαραίτητα. Κάποιοί δε λιμενικοί ( για να είμαστε αντικειμενικοί μια μειοψηφία εξ’ αυτών και όχι όλοι) δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στο να διώξουν τους ανθρώπους από το λιμάνι και με φωνές, κόρνες και φέρνοντας βόλτα με τις μηχανές τους ανάμεσα σε ενήλικες και παιδάκια επιδιώκουν να τους κατευθύνουν λες και είναι πρόβατα.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και οι αρμόδιοι υπουργοί, ο Κος Δρίτσας και ο Κος Μουζάλας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όλα αυτά τα παρατράγουδα και την υποχρέωση να λύσουν τα προβλήματα αυτά άμεσα.

Έχουμε πλήρη επίγνωση πως αυτοί που σήμερα μας δίνουν “συγχαρητήρια”, χρησιμοποιούν τους αλληλέγγυους για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και στηρίζουν “νομπελ” αλληλεγγύης (αλήθεια ποιος αλληλέγγυος θέλει βραβείο για να είναι άνθρωπος;), αύριο θα μας εκδιώχνουν, απαιτώντας την καταγραφή μας και ποινικοποιώντας της αλληλεγγύης μας.

Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

Πηγή: https://m.facebook.com/groups/157689337908512?view=permalink&id=220012685009510