H Εθνική Ασφάλεια ερευνεί γκράφιτι ενάντια στην πολιτική του Donald Trump ως προϊόν εγχώριας τρομοκρατίας.

Η αστυνομία στην Τζώρτζια ζήτησε ενιχύσεις από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (Department of Homeland  Security, DHS), μετά τον εντοπισμό δύο αφισών που απεικόνιζαν τον Donald Trump στο κέντρο μιας σβάστκας.
Οι αρχές στην Ατλάντα είπαν πως η  Εθνική Ασφάλεια ενημέρωσε την υπηρεσία για πιθανό περιστατικό «εγχώριας τρομοκρατίας».
trump-nazi-graffiti
Εξάλλου, το πολιτικό γκράφιτι  θεωρείται πλέον από το FBI και το DHS  “εγχώρια τρομοκρατία”. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κατατάσσει το γκράφιτι σε «εγχώρια τρομοκρατία». Πολλές ομάδες ανθρώπων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον επίσης έχουν χαρακτηριστεί από το FBI ως τρομοκρατικές οργανώσεις.
Έτσι, λοιπόν, η αστυνομία της Ατλάντα είχε έναν «καλό» λόγο να θεωρήσει ότι οι δυο αυτές αφίσες που κολλήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προτεινόμενες πολιτικές του Donal Trump επίσης συνιστούν τρομοκρατία.
Οι αφίσες εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια περιπολίας, μία στη τσιμετένια βάση μιας γέφυρας κοντά στην Piedmont Road και Miami Circle και ακόμα μία στην Buford Highway. O αστυνομικός που βρήκε τις αφίσες είπε : «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσει απότομο φρενάρισμα των οδηγών. Επίσης είναι επικίνδυνο και για εμάς τους αστυνομικούς και όσους περνούν από το σημείο» (!)
Και οι δύο αφίσες (γκράφιτι) απομακρύνθηκαν άμεσα, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τις τοπικές αρχές να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας καθώς θεωρείται «πολύ σοβαρή» υπόθεση.  Οι αρχές της Αντλάντα εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου κολλήθηκαν οι αφίσες για να δουν αν μπορούν να εντοπίσουν τους “δράστες”.
Αν κληθούν από τις τοπικές αρχές, μπορεί να τους επιβληθεί πονικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα. 
Είναι όμως αβέβαιο τι είδους κατασκευασμένες κατηγορίες θα αποδόσει το DHS.

Mετάφραση  baktirio

Eπιμέλεια:  n_e_g_r_a

Πηγή: countercurrentnews.com