Για το δικαστήριο της απόφασης της απέλασης του αναρχικού συντρόφου Andrea

Για τα δικαστήρια των αναρχικών συντρόφων Andrea και Errol

 

Στις 17 Μαρτίου έχει οριστεί το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την ακύρωση της απέλασης, ενός από τους δύο συντρόφους που συνελήφθησαν στις 23 Αυγούστου, έπειτα από πορεία με συγκρούσεις που συνέβησαν στην περιοχή των Σκουριών στην Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μαζικά τα άτομα ενός λεωφορείου και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου, όπου οι δύο σύντροφοι αρνήθηκαν να δώσουν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα. Το επόμενο πρωί, δικάστηκαν για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας και καταδικάστηκαν σε 17 μήνες με αναστολή. Και ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι, στην συνέχεια ξαναοδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου μετά από απόφασή του να διατάξει την διοικητική απέλασή τους. Η κράτησή τους έληξε μετά από 10 μέρες, με το διοικητικό δικαστήριο Θεσσαλονίκης να αποφασίζει την απέλασή τους μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Ακολούθησε η δίκη της προσωρινής διαταγής η οποία, ουσιαστικά, επέτρεψε στους δύο συντρόφους να παραμείνουν στην χώρα μέχρι το δικαστήριο που θα αποφασίσει την ακύρωση της απέλασής τους.

Η στάση των συντρόφων να αρνηθούν να υποβληθούν σε δαχτυλοσκοπικό έλεγχο και να συνεργαστούν με τα όργανα της εξουσίας, αφενός είναι κομμάτι του αγώνα που δίνεται στις Σκουριές και που μέχρι και σήμερα είναι ενάντια στο σύστημα ελέγχου που έχει επικρατήσει σε πολλά χωριά της Χαλκιδικής, μετά την εισβολή των πολυεθνικών και των μπάτσων. Αφετέρου, η στάση αυτή μάχεται ενάντια στην προσπάθεια ενός συστήματος ελέγχου που επιβάλλεται καθημερινά στις ζωές μας. Με την ταυτοποίησή μας μέσα από χαρτιά (ταυτότητες, διαβατήρια, άδεια απαραμονής κ.λ.π) και από τα συνεχώς εξελισσόμενα τεχνολογικά μέσα (δημιουργία βάσης δεδομένων δαχτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, κάμερες, παρακολούθηση τηλεφώνων κ.λ.π), επιχειρείται η καταγραφή και ο έλεγχος με στόχο την επιβολή της πειθαρχείας.

Θέλουμε να πούμε ότι τον έλεγχο που αντικρίζουμε σε καταστάσεις, όπως αυτή η πορεία, τον βλέπουμε εξίσου και στην καθημερινή μας ζωή, όπου χίλια μάτια κοιτάζουν στοχεύοντας πάνω μας, όλο και περισσότερες κάμερες τοποθετούνται σε κάθε γωνία της πόλης, αλλά ακόμα και σε κάθε χαρτί που είμαστε υποχρεωμένοι να κουβαλάμε διαρκώς πάνω μας ή κάθε εξήγηση και λεπτομέρεια σχετικά με την ζωή μας καλούμαστε να δώσουμε στους εκάστοτε γραφειοκράτες υπαλλήλους που συναντάμε. Η παρουσία αστυνομίας και ιδιωτικών σεκιουριτάδων γίνεται ολοένα και εντονότερη, ενώ ταυτόχρονα μέσω της τρομοκρατικής ρητορικής τους οδηγούν καλοθελητές πολίτες, υπέρμαχους της νομιμότητας, να αναλαμβάνουν το ρόλο της αστυνόμευσης στην καθημερινότητάς τους. Αυτό δε που συμπληρώνει αυτή την προσπάθεια υποταγής είναι η συνεχής προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η κανονικότητα και η μονοτονία της εργασίας.

Αυτή η γραμμή που το κράτος και το κεφάλαιο διαμορφώνουν, θα βρίσκει πάντα απέναντί της ανθρώπους που δεν μπορούν να ταιριάξουν σε αυτήν ή που αρνούνται να σεβαστούν τους κανόνες της. Και αν αυτό που περιγράψαμε πριν είναι ένα πλήρες σύστημα επιτήρησης, το επόμενο βήμα για τους ανθρώπους αυτούς είναι ένα σύστημα τιμωρίας που περιλαμβάνει μηνύσεις, περιοριστικά μέτρα, εγκλεισμό σε ψυχιατρεία ή στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλάκιση, απέλαση.

ΘΑ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ANDREA KAI ERROL

KΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/3 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 12 π.μ.

 

Αλληλέγγυοι/ες

το κείμενο των συντρόφων που δημοσίευσαν κατά την διάρκεια της κράτησής τους

https://athens.indymedia.org/post/1548633/

Πηγή: athens.indymedia