Λονδίνο – Κάλεσμα για έκτακτη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του καταυλισμού Jungle στο Καλαί, στο γαλλικό ινστιτούτο την Τρίτη 1/3 στις 7.30μμ

Σcmsήμερα η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε να πραγματοποιεί την απειλή της για εκκένωση των 3.500 ανθρώπων που ζουν στο νότιο τμήμα του καταυλισμού jungle στο Καλαί. Στην περιοχή κατέφθασαν 50 βαν των κατασταλτικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, συνοδευόμενες από αύρες, μπουλντόζες και συνεργεία κατεδάφισης. Στο τέλος της ημέρας ένα μικρό μόνο μέρος της νότιας ζώνης είχε εκκαθαριστεί ωστόσο οι μπάτσοι πιστεύουν ότι η σκληρή βία θα πείσει να εγκαταλείψουν την περιοχή και οι υπόλοιποι την περιοχή «εθελοντικά». Αναμένεται να επιστρέψουν ξανά αύριο για να συνεχίσουν την επιχείρηση εκκένωσης η οποία μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες.

Θα κάτσουμε και θα τους βλέπουμε; Σήμερα ο κόσμος της jungle αψήφησε την δύναμη των μπάτσων και του γαλλικού κράτους. Κάποιοι ανέβηκαν στις οροφές των καταλυμάτων ή απάντησαν με πέτρες στα χημικά των μπάτσων και τις πλαστικές σφαίρες και τα γκλομπς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε αλληλεγγύη εδώ στο Λονδίνο, να δείξουμε στο κόσμο της jungle ότι δεν είναι μόνοι τους, και στην γαλλική κυβέρνηση ότι η βιαιότητα δεν θα περάσει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Καλούμε σε διαδήλωση αύριο στις 7.30μμ στο γαλλικό ινστιτούτο στην Queensberry Place, στο Λονδίνο SW7 2DT. Κοντά στα μουσεία Επιστημών και Φυσικής Ιστορίας, στο μετρό του South Kensington.

Το γαλλικό ινστιτούτο αποτελεί την «βιτρίνα» της γαλλικής κυβέρνησης στο Λονδίνο όπου προβάλλεται ο γαλλικός κινηματογράφος, κουζίνα, κουλτούρα και επιχειρήσεις. Είναι ανοικτά κάθε απόγευμα με μπιστρό, ταινίες και άλλες εκδηλώσεις κάθε βράδυ. Σας προτείνουμε να φέρετε πανό αυτοκόλλητα και τρικάκια για να δείξουμε ότι οι σκέψεις μας είναι κοντά στο κόσμο της jungle και πως η γαλλική κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει με ζωγραφιές και εικόνες του “Liberté, Egalité, Fraternité” (ελευθερία ισότητα αδελφοσύνη) την ίδια στιγμή που οι CRS ( γαλλικά ματ) καταστρέφουν σπίτια και ζωές.

Παρακαλούμε να το διαδώσετε παντού

Μετάφραση baktirio

Πηγή: calaismigrantsolidarity.wordpress.com