Ανάληψη ευθύνης σχετικά με τον Νίκο Κούζηλο

«Η επόμενη ημέρα ξημέρωσε. Η φύση μας και

η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας

απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα

της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας

είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα μας, τα οποία

και ως όπλα σκληρά θα χρησιμοποιηθούν.»

(Ομιλία του Νίκου Κούζηλου στην Τ.Ο. Πειραιά

μετά τις εκλογές του 2012)

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27/2, πυρπολήσαμε έξω από την οικία του, στην οδό Ηρώων Κυπρίων Αγωνιστών 24 στη Δραπετσώνα, το οικογενειακό αυτοκίνητο του Νίκου Κούζηλου, βουλευτή στην Ά Περιφέρεια Πειραιά, “αξίωμα” το οποίο κατέχει από τον Ιούνιο του 2012.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη μας επιλογή, δεν είναι μόνο η δεκαετής του θητεία στη Χρυσή Αυγή που τον έκανε στόχο.

Δεν είναι μόνο ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια πρεσβεύει και διακηρύσει τις θέσεις, τις επιδιώξεις, τις μεθόδους δράσης της Χ.Α. και μέσα από τα έδρανα της βουλής.

Δεν είναι μόνο η γοητεία που του ασκεί το καθήκον της προάσπισης των συμφερόντων των εφοπλιστών. Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινοβουλευτική του καριέρα είναι πλούσια από ερωτήσεις στη βουλή που σχεδόν αποκλειστικά αφορούν: την κρατική αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα των ελλήνων πλοιάρχων, τα προβλήματα ρευστότητας των ναυτιλιακών εταιρειών, τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τον κλάδο, την ανάγκη για πιο ευέλικτη και λειτουργική διαδικασία νηολόγησης και την παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα. Φυσικά, όποτε χρειάστηκε, ακολούθησε η συνεισφορά του στην ψήφιση των εκάστοτε ευνοικών ρυθμίσεων.

Δεν είναι μόνο ότι αυτές οι συνενοήσεις με τους εφοπλιστές «για να φέρουν δουλειές», απαιτούν φθηνά εργατικά χέρια, συμβάσεις πείνας χωρίς εργασιακά δικαιώματα, κάμψη (με όλα τα μέσα) του ταξικού κινήματος στους σχετικούς κλάδους και οργάνωση εργοδοτικών/δουλεμπορικών σωματείων από τους φασίστες κατ’ εντολή των επιχειρηματιών.

Δεν είναι μόνο ότι ο Νίκος Κούζηλος και το συνάφι του για να ισχυροποιήσουν το στρατόπεδο τους και να στρώσουν το δρόμο στην επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου επιτίθενται σε ντόπιους και ξένους μετανάστες εργάτες , σε καταλήψεις και δομές του αγώνα.

Δεν είναι μόνο ότι είναι άλλο ένα στέλεχος της Χ.Α. με διπλή ζωή, που το πρωί μιλάει για την «εγκληματικότητα των μεταναστών» και το βράδυ είναι ο συμπαθής πλοίαρχος που μεγαλομαφιόζοι έμποροι ηρωίνης είναι διατεθιμένοι να του εμπιστευτούν τη μεταφορά του εμπορεύματός τους (βλ. την περιβόητη ιστορία με το πλοίο Noor-1).

Δεν είναι μόνο ότι αυτός και η παράταξή του διατυμπανίζουν συνέχεια το πόσο «αντισυστημικοί» είναι, ενώ ένα αιώνα τώρα η ακροδεξιά είναι οργανικό κομμάτι του «βαθέως» ελληνικού κράτους.

Δεν είναι μόνο ότι η Χ.Α. αυτή την περίοδο επιδιώκει να κερδίσει έδαφος με τις συγκεντρώσεις και τα λογίδρια μίσους ενάντια στους/στις μετανάστες/στριες, με την προσπάθεια εμπλοκής της στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με τη συνεχή επίκληση στο «αντιμνημονιακό» της σθένος.

Είναι για όλους τους λόγους του κόσμου…

που πρέπει να τσακίσουμε τους φασίστες.

Η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και στους ανώνυμους μετανάστες και μετανάστριες…

Πηγή: athens.indymedia