Κλιμάκωση της βίας των μπάτσων στην γαλλία (βίντεο)

Η καταστολή και η βία των μπάτσων κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην γαλλία. Διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 9,17 και 24 Μαρτίου σε διάφορες γαλλικές πόλεις ενάντια στο νομοσχέδιο για την εργασία καθώς και φοιτητικές κινητοποιήσεις, αντιμετώπιστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τους μπάτσους.

Σε παρίσι, νάντ,  μετς,  ρεν, ντιζόν, μασσαλία, λυών καί άλλες περιοχές ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους ενάντια στην λιτότητα και την περιστολή δικαιωμάτων στα πλαίσια της έκτακτης συνθήκης που έχει επιβάλλει το γαλλικό κράτος στους υπηκόους.
Μεταξύ των περιπτώσεων βίας των μπάτσων να αναφέρουμε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ανήλικου 15 χρονών , από το λύκειο μπεργκσόν στο 19 ο διαμέρισμα του παρισιού καθώς και τα σφοδρά χτυπήματα σε διαδηλωτή που ήταν στην ομάδα πρώτων βοηθείων σε κινητοποιήσεις στην νάντη από μπάτσο  “εκτός ελέγχου”

Α/α πολιτικές ομάδες, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και φοιτητές διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να  τους σταματήσει  να βρίσκονται στον δρόμο η ποινικοποίηση  των κοινωνικών αγώνων που επιχειρεί το κράτος.

Καλούν σε μαζική διαδήλωση ενάντια στο νόμο εργασίας και  της αστυνομικής βίας, παντού στη γαλλία στις 31 Μαρτίου

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mQkO0vL8UhY[/youtube]

Πηγή: Révolution Permanente