Δαμόκλειος σπάθη: Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση στην ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης [βίντεο]

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/x424zvb_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84-%CE%B4o%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7_news[/dailymotion]

Οι φόροι ανέκαθεν ήταν το κυρίαρχο μέσο υφαρπαγής του πλούτου των από κάτω από τις διάφορες μορφές οργάνωσης της εξουσίας μέσα στην ιστορία.
Η ίδια η λογική του φόρου και η κουλτούρα που δημιουργεί έγκειται στην επιβολή κάποιου “ικανότερου” από εμάς να διαχειριστεί ένα μέρος του πλούτου που παράγουμε για να επιβιώνουμε με πρόσχημα την κάλυψη των αναγκών όλης της κοινωνίας. Εξάλλου ο φόρος ως βασικό εργαλείο των εκμεταλλευτικών συστημάτων καλλιεργεί μια σχέση υποτέλειας βασιζόμενη σε ένα αέναο χρέος απέναντι στο κράτος που μας “φροντίζει”. Ακόμη και η ετυμολογία της λέξης «φόρος» που προέρχεται από το ρήμα φέρω ερμηνεύεται ως υποβάσταξη ενός βάρους που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η συνέχιση του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Τα τελευταία χρόνια το καπιταλιστικό σύστημα με πρόφαση την κρίση του, παγκοσμίως, έχει εξαπολύσει μία ολοκληρωτικού τύπου επίθεση στους από κάτω, στους εργαζόμενους, στους ανέργους κλπ. Μια επίθεση που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια την βιώνουμε όλοι πολύ έντονα. Με μισθούς να μειώνονται στο μισό και τους φόρους να διπλασιάζονται με αποτέλεσμα ο πραγματικός μισθός να μην φτάνει ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών μας για μία αξιοπρεπή ζωή.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία, αλλά και το κράτος “πρόνοιας” πλέον να είναι ανύπαρκτο, οδηγούν πολύ κόσμο στην απελπισία, στην κατάθλιψη, ακόμα και στην αυτοκτονία.

Κάθε εξάμηνο η εκάστοτε κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ μας λέει ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και έτσι νέα μέτρα έρχονται συνεχώς να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Όλα αυτά έχουνε στόχο την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος κάνοντάς μας δούλους στα χέρια του κάθε αφεντικού, αλλά και το ταυτόχρονο ξεπούλημα ολόκληρων κομματιών γης(Σκουριές Χαλκιδικής, ανεμογεννήτριες στην Κρήτη), φυσικών αγαθών(νερό, κ.ά.) και επιχειρήσεων(λιμάνια, αεροδρόμια). Έτσι το κράτος μειώνοντας τους μισθούς μας, αυξάνοντας τους φόρους και ξεπουλώντας-ιδιωτικοποιώντας τον κοινωνικό πλούτο αυξάνει τα έσοδά του. Κεφάλαιο που εξ’ ολοκλήρου το διαθέτει για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ή για την αποπληρωμή του χρέους. Ένα χρέος για το οποίο βέβαια δεν ευθύνεται ο λαός και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Αντιλαμβανόμενοι τον εαυτό μας στους από κάτω, στους καταπιεσμένους πιστεύουμε πως εκτός από την μοιρολατρία, την παραίτηση και την εναπόθεση της όποιας ελπίδας σε κάποιους ειδικούς ενός αριστερού νεοφιλελευθερισμού υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης, που ουσιαστικά είναι και η μόνη ελπίδα για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η μόνη ελπίδα να μην ζήσουμε σαν δούλοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους σήμερα 23/3/2016 πραγματοποιήσαμε συμβολική παρέμβαση στην ΣΤ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης παίρνοντας θέση ενάντια στην διαπραγμάτευση που γίνεται αυτές τις μέρες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το νέο φορολογικό σύστημα. Πράξεις σαν και αυτήν τις θεωρούμε μέρος του ευρύτερου κινήματος ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

ΟΠΩΣ ΒΙΑΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΙΑΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ

ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ

Πηγή: mpalothia.net