Ανακοίνωση του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου Soli Cafe για την επίθεση της 23/4

Το Soli Cafe δέχτηκε και πάλι επίθεση

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίναμε στόχος πολλών φασιστικών επιθέσεων. Μια ομάδα επιτέθηκε στο καφέ με ξύλα και πέτρες, εθελοντές δέχτηκαν επίθεση στο δρόμο, δύο βόμβες ρίχτηκαν στο καφέ και η άλλη κάτω απο το αμάξι ενός εθελοντή, το οποίο ήταν παρκαρισμένο από έξω. Στον χώρο του καφέ, από τότε που άνοιξε, έχουν εισβάλλει δυο φορές οι αστυνομικές δυνάμεις παρενοχλώντας και συλλαμβάνοντας εθελοντές στο δρόμο.

Το βράδυ του Σαββάτου, 23 Απρίλη, έγινε ακόμα μια επίθεση στο Soli Cafe. Αυτή τη φορά άτομα έσπασαν μπήκαν από τον πίσω κήπο και αφού κατέστρεψαν την κάμερα ασφαλείας του γείτονα, έβαλαν φωτιά στο γκαράζ. Ευτυχώς κανείς δεν υπήρχε στο κτίριο την ώρα της φωτιάς.

Μετά τις πρώτες επιθέσεις η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μας είπε ότι θέλει να φύγουμε γιατί ένιωθε ότι η κατάσταση δεν ήταν πλέον ασφαλής. Μετά από αυτό εμείς αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας εκκενώνοντας το κτίριο.

Το Soli Cafe συστάθηκε για να παρέχει έναν ασφαλή χώρο στους μετανάστες, όπου η αυτάρκεια θα ήταν πιθανή, στηριγμένο στην αυτοοργάνωση και αν δεν είναι πλέον εφικτό να πραγματοποιηθεί στο Soli Cafe αυτό, θα βρούμε άλλο τρόπο να συνεχίσουμε αυτή την στήριξη.

Εμείς, η συλλογικότητα του Soli Cafe, δεν θα πρέπει να πτοηθούμε και να μείνουμε σιωπηλοί και απαρατήρητοι.
Η αλληλεγγύη δεν είναι κάτι που μπορεί να καεί και αν μη τι άλλο είμαστε τώρα πιο πρόθυμοι να συνεχίσουμε τις κτιριακές δομές οι οποίες θα βοηθήσουν τους μετανάστες να είναι πιο ανεξάρτητοι.

Είμαστε ακόμα ενεργοί στους καταυλισμούς με την καθημερινη διαμονή προμηθειών, γι ‘αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ακόμα την υποστήριξη σας και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε τις δωρέες σας.

Σε όλους τους ανθρώπους, που έχουν υποστηρίξει το Soli Cafe που θα θέλαμε να πούμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.
Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η στήριξη, το Soli Cafe δεν θα ήταν δυνατό.

Soli Cafe σκηνή του τσαγιού :

Η συλλογικότητα του Soli Cafe κάνει προσπάθεια για να βρεί μια μικρή στρατιωτική τέντα και να στηθεί αμέσως μια σκηνή τσαγιού για τους πρόσφυγες. Επιπλέον ψάχνουμε για ένα προτζέκτορα (ελεύθερη μετάφραση bakt.) και ηχητικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σινεμά για παιδιά.

Ελπίζουμε να έχουμε αυτό το υλικό έτσι ώστε να το τρέξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστοσο για να είναι τα παιδιά χαρούμενα χρείαζεται βοήθεια.

Παρακαλούμε διαδώστε το και ενημερώστε μας για τυχόν συνεισφορές που μπορεί να έχετε. Προς το παρόν δεν έχουμε σταθερή διεύθυνση για να μας στείλετε δέματα, όμως προσπαθούμε να βρούμε λύση.

Μπορεί να έκαψαν το κτίριο μας όμως δεν μπορούν να κάψουν τα ιδανικά μας!

‘Οχι στα σύνορα, όχι στα έθνη!

Το κείμενο εδώ στα αγγλικά