Αυστραλία – ενημέρωση από την αντισυγκέντρωση κατά του ACL

Αναδημοσίευση από provo.gr

μετάφραση από την Black Cat

Q10

Το βράδυ της 27ης Μαρτιου 2016 η ακροδεξιά θρησκευτική συντηρητική τρανσφοβική και queerφοβική ομάδα μίσους ‘Χριστιανικό Λόμπυ Αυστραλίας’ (ACL)πραγματοποίησε εκδήλωση στην εκκλησία Scot’s στην πόλη Naarm/Μελβούρνη.

Η οργάνωση ACL έχει ξεκινήσει μια καμπάνια μίσους με το κυβερνών Εθνικό Φιλελευθερο Κόμμα που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση κάποιων πτυχών ζωτικής σημασίας του προγράμματος Safe Schools, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με στόχο να σταματήσει ο σχολικός εκφοβισμός κατά των παιδιών που είναι LGBTQI. Στην Τασμανία, το ACL προσπαθεί να εμποδίσει μεταρρυθμίσεις στην νομοθεσία Ίσων Ευκαιριών που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τα Transgender άτομα να αλλάξουν το φύλο στις ταυτότητές τους. Η οργάνωση αυτή επίσης παλεύει για την κατάργηση του νόμου για τις εκτρώσεις στην Βικτώρια και τον εμποδισμό της ψήφισης νόμων που αφορούν τα δικαιώματα εργατών/τριών του σεξ στην Νότια Αυστραλία.

Q9

Ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση στην Naarm / Μελβούρνη ήταν και ο Έρικ Μεταξάς, ένας φανατικός συντηρικός από τις Η.Π.Α. που είναι γνωστός για τις καμπάνιες του ενάντια στην νομιμοποίηση της ισότητας του γάμου και τη συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον τρανσέξουαλ ατόμων που χρησιμοποιούσαν δημόσιες τουαλέτες.

Ως απάντηση, η mainstream queer ομάδα Ίση Αγάπη (Equal Love) διοργάνωσε κάτι που προβλήθηκε ως ειρηνική ”έκφραση” ενάντια στην εκδήλωση αυτή. Όμως μια μεγάλη ομάδα LGBTQI αναρχικών, αντιφασιστων και αντιεξουσιαστών αγωνιστών καθώς και οι υποστηρικτές τους αποφάσισαν να προβούν σε αντισυγκέντρωση και αποκλεισμό της εκδήλωσης.

Q8

Προηγούμενες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ιση Αγάπη έχουν δικαίως επικριθεί για την αποφυγή τους να επικεντρωθούν σε ζητήματα τρανσφοβίας και τρανσμισογυνισμού καθώς και για την έμφαση που δίνουν σε μέηνστριμ ζητήματα των queer όπως η ισότητα στο γάμο. Αυτή τη φορά ένα πανό που έγραφε ”Η τρανσφοβία σκοτώνει” προβλήθηκε σε δεσπόζουσα θέση κατά τη διάρκεια της αντισυγκέντρωσης μαζί με τη σημαία των τρανσέξουαλ και το πανό ‘QUEERS REVOLT’ του Pink Bloc που την τελευταία φορά που θεάθηκε ήταν στην παρέμβαση που είχε γίνει στο μέηνστριμ Pride Parade της Μελβούρνης. Αρκετές διαφορετικές φωνές ακούστηκαν στο μικρόφωνο συμπεριλαμβανομένης και μιας αξέχαστης ομιλίας από τρανσέξουαλ άκτιβιστή/στρια * που δήλωσε πως είναι  ευθύνη των cis** queer ακτιβιστων να διασφαλίσουν πως τα θέματα των τρανσέξουαλ θα τεθούν στο επίκεντρο. Επίσης αναφέρθηκε πως η φυσιολογικοποίηση των cis queer καθώς και η φυσιολογικοποίηση των ομοφυλοφίλων στην κοινότητά μας είναι φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί και να καταστραφεί.

Ενώ ο αποκλεισμός δεν κατάφερε να σταματήσει εντελώς τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, αρκετοί φανατισμένοι υποστηρικτές του ACL εμποδίστηκαν από το να εισέλθουν στην εκκλησια ενώ εκείνοι που έμειναν μέσα έτρεχαν να ξεφύγουν από το πλήθος των θυμωμένων διαδηλωτών. Κάποιοι φανατικοί υποστηρικτές του ACL προσπάθησαν να μπουν στην εκκλησία με τη βία όμως οι συμμετέχοντες στη αντισυγκέντρωση μπήκαν μπροστά και τους εμπόδισαν. Ως συνήθως υπήρξε έντονη αστυνομική παρουσία και χρήση υπέρμετρης βίας για να κατασταλεί κάτι που ουσιαστικά ήταν ένας ειρηνικός αποκλεισμός.

Q5

Προς το τέλος της αντισυγκέντρωσης ο ντόπιος φασίστας Neil Erikson, πρώην μέλος της νεοναζιστικής ομάδας Μέτωπο Ενωμένων Πατριωτών, εμφανίστηκε μαζί με άλλο άτομο που κρατούσε κάμερα και αμέσως ξεκίνησε να προκαλεί και να εκφοβίζει τα άτομα της αντισυγκέντρωσης. Οι συγκρούσεις που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα τη γρήγορη φυγή του Erikson με ματωμένο πρόσωπο και έντονες μελανιές. Δυστυχώς υπήρξε η επέμβαση της αστυνομίας που έκανε χρήση σπρέυ πιπεριού. Δύο συμμετεχοντες στην αντισυγκέντρωση προσάχθηκαν ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων. Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές οι δύο προσαχθέντες πήραν πρόστιμο για διατάραξη της κοινής ειρήνης και δεν αντιμετωπίζουν άλλες κατηγορίες. Είναι αστείο πως ο Erikson αργότερα ισχυρίστηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  πως παρόλο που ”έφαγε γερό ξύλο”  με κάποιο τρόπο κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά ντόπιο αναρχικό.

Κλείνοντας, ήταν ένας επιτυχημένος αποκλεισμός και αντισυγκέντρωση με έξτρα μπόνους το θέαμα ενός γνωστού φασίστα να παίρνει αυτό που του αξίζει!

 

** cis : άνθρωποι που ο τρόπος που βιώνουν το φύλο (gender) τους ή ο αυτοκαθορισμός του φύλου τους γεινκότερα είναι σύμφωνος με το φύλο (sex) που έτυχε να γεννηθούν.

πηγή https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/04/28/naarm-melbourne-lgbtqi-community-blockade-of-australian-christian-lobby-event/