Μοντένα – Εκκένωση από τους μπάτσους της κατάληψης στέγης Sportello Sociale LaRage

Την Τετάρτη 11 Μαΐου οι μπάτσοι εκκένωσαν με άγριο ξυλοδαρμό την κατάληψη στέγης Sportello Sociale LaRage στην Μοντένα όπου από τα τέλη Μαρτίου το κτίριο είχε καταληφθεί από 60 άστεγες/ους. Την ώρα της εμπέμβασης στο κτίριο βρίσκονταν μικρός αριθμός κατοίκων που ξυλοκοπήθηκαν. Στην επιχείρηση εκκένωσης που  είχε ζητήσει νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης από τις αρχές συμμετείχαν κάθε είδους μπάτσου καθώς και πυροσβέστες.

Οι καταληψίες προσπάθησαν να έχουν επαφή με τις δημοτικές αρχές για να αποτρέψουν την εκκένωση, αλλά αντα αυτού βρέθηκαν μπροστά σε ένστολους. Οι μπάτσοι απέκλεισαν τους προσκείμενους δρόμους για να μην υπάρχει πρόσβαση σε δημοσιογράφους, αλληλέγγυους  ακόμα και περαστικούς απαγορεύοντας ουσιαστικά  κάθε δραστηριότητα  στην γύρω περιοχή.  Οι αλληλέγγυες/οι πίεσαν τις δημοτικές αρχές να φιλοξενήσουν τους εκ νέου άστεγους κατοίκους της κατάληψης σε σπίτια που ανήκουν στον δήμο. Τις επόμενες ώρες καλέσθηκε πορεία η οποία κατευθύνθηκε προς  στα γραφεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.  Από την βία των μπάτσων υπήρξε τουλάχιστον μια αλληλέγγυα σοβαρά τραυματισμένη στο πρόσωπο.

[dciframe]https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fangela.santoro.184%2Fvideos%2Fvb.1467431332%2F10209976028545119%2F%3Ftype%3D3&show_text=0&width=560,500,280,1,no,border:1px solid blue;align:left;[/dciframe]

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο (στα ιταλικά) σχετικά με την εκκένωση

Πηγή: radiondadurto.org