Πολωνία – Διεθνές κάλεσμα για δράσεις κατά της frontex παντού, 21-23 Μαιου 2016

Αντι-Frontex 21-23.05.2016

Αυτή τη χρονιά, περισσότερο από άλλη φορά χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να πούμε όχι στις πολιτικές μετανάστευσης αλλά και τις εγκληματικές ενέργειες της υπηρεσίας της ΕΕ, Frontex. Το κλείσιμο των συνόρων και ο αποκλεισμός της πλούσιας Ευρώπης από τις χώρες της Μέσης Ανατολής – οι οποίες λεηλατήθηκαν και αφέθηκαν στη φτώχεια – αποσκοπούν στο να διατηρήσουν τις ανισότητες μεταξύ των δύο πλευρών. Η αυστηροποίηση των κανονισμών επιφέρει ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των ανθρώπων ακόμα κι εδώ στην ΕΕ. Η μεταβίβαση του «προβλήματος» της μετανάστευσης σε χώρες όπως η Τουρκία, η αγνόηση των χιλιάδων θανάτων στη Μεσόγειο, η φυλάκιση όλων αυτών που αναζητούν βοήθεια και μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη συνδέονται άμεσα με τη διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος στην πιο αιμοσταγή παραλλαγή του.

Οι συνθήκες εργασίας των ατόμων που απασχολούνται παράνομα στην Ευρώπη κατά χιλιάδες προσομοιάζουν τις συνθήκες σκλαβιάς. Μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών που κάνουν αίτημα ασύλου παίρνουν νομιμοποιητικά έγγραφα που τους επιτρέπουν να δραπετεύσουν από τη μάζα της παράνομης εργασίας. Η διατήρηση καθεστώτος επισφάλειας στους μετανάστες εξυπηρετεί αποκλειστικά την οικονομική εκμετάλλευσή τους και επιτρέπει στις αρχές να τους ξεφορτωθούν εάν διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Παράλληλα οδηγεί στην χαμηλή μισθοδοσία των τοπικών εργατών οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αντικατασταθούνε με παράνομο εργατικό δυναμικό. Η υστερία κατά των μεταναστών σε όλη την Ευρώπη αντιστοιχεί στο κυνικό πολιτικό παιχνίδι μεταξύ αυτών που στόχο έχουν να κρατήσουν την αποκλειστικότητα στα προνόμια και την εξουσία σε μια χούφτα κατέχοντες. Για κάποια χρόνια τώρα στη Βαρσοβία, η επέτειος της μέρας που εμφανίστηκε η υπηρεσία Frontex πέφτει ακριβώς την ημέρα της ρατσιστικής δολοφονίας του Max Itoya

    Οι ημέρες ενάντια στη Frontex διοργανώνονται από κινηματικές ομάδες και ακτιβιστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες. Αυτό το χρόνο δεν θα περιορίσουμε τις δράσης στην πρωτεύουσα της Πολωνίας όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Frontex. Θέλουμε να καλέσουμε διάφορες ομάδες κι ανθρώπους από διαφορετικά μέρη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τους μετανάστες και τους εργάτες. Ας πούμε όλοι μαζί: δεν συναινούμε με τις πολιτικές της εκμετάλλευσης και του αποκλεισμού τις οποίες προσπαθούν να μας τις επιβάλλουν αυτοί που έχουν την εξουσία.

21 με 23 Μαίου ας είναι οι μέρες αντίστασης στη Frontex και τις πολιτικές της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες. Σας προτρέπουμε να πραγματοποιήσετε δράσεις αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι να διαδώσουμε την έλλειψη συναίνεσης στο εξουσιαστικό ντισκορς που κυριαρχεί. Kαλλιτεχνικοί ακτιβισμοί, συναντήσεις, διαδηλώσεις αλλά και άμεσες δράσεις: όλες οι δραστηριότητες που θα κρίνετε ότι είναι σχετικές με τον τόπο σας, να είναι μία έντονη, στεντόρεια κατακραυγή για τις πολιτικές της ΕΕ. Διαλέξτε εσείς τον καταλληλότερο τρόπο δράσης

Παρακαλούμε στείλτε μας πληροφορίες που καταγράφουν τα γεγονότα, τις εκκλήσεις, άρθρα ή άλλα στοιχεία για τι κάνετε έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα διαδώσουμε μέσω της αδελφής μας ιστοσελίδας και να εμπνεύσουμε και άλλους να πάρουν μέρος.

Στείλτε e-mail: antyfrontex@riseup.net

Λέμε όχι στο συνοριακό καθεστώς και στις πολιτικές εκμετάλλευσης.

Μετάφραση baktirio

Το κάλεσμα στα αγγλικά από το migracja.noblogs.org