Ρώμη – Καλέσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην Casapound 21/5

13255958_968194729915928_5789623692026359941_n

Την Παρασκευή 13 Μαΐου στο πανεπιστήμιο  La Sapienza σε μια πολυσυλλεχτική και πολυσυμμετοχική συνέλευση προέκυψε η ανάγκη να σταματήσουμε την φασιστική διαδήλωση της Casapound Italia στις 21 Μαΐου. Η διαδήλωση της Casapound είναι απερίφραστα ρατσιστική και επικαλείται της ιταλίας και των ιταλών. Η διαδήλωση των φασιστών προκλητικά καλέστηκε στην ιστορική πλατεία  στην καρδιά της πολυπολιτισμικής ρώμης, τόπος συνάντησης εκατοντάδων διαφορετικών κουλτουρών. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε ομόφωνα βαθιά αγανάκτηση προς τις ενέργειες της Casapound η οποία συνεχώς ρίχνει λάδι στην φωτιά της οικονομικής κρίσης, διαδίδοντας λόγια μίσους σε μια από τις πιο παράλογες προεκλογικές εκστρατείες που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην ρώμη. Η βούληση για να αποτραπεί η φασιστική διαδήλωση ήταν ομόφωνη μιας και οι φασίστες δεν πρέπει να έχουν καμία δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη.

Στην συνέλευση της Sapienza ακούστηκαν διαφορετικές γνώμες. Μαθητές και φοιτητές μίλησαν για τις καθημερινές αντιστάσεις τους στις προσπάθειες των φασιστών να διεισδύσουν στους τόπους εκπαίδευσης. Μικρές ομάδες από αυτούς εμφανίζονται ως συνομιλητές των φοιτητών στα πανεπιστήμια προκαλώντας ρατσιστικές συζητήσεις και κηρύττοντας τον ρεβιζιονιστικό τους λόγο. Στην συζήτηση της ρώμης μνημονεύτηκαν οι φοιτητές του πανεπιστήμιου Turin, οι οποίοι κρατούνται από τις αρχές επειδή έδιωξαν μια φασιστική ομάδα με το όνομα Fuan.  Δυστυχώς η εγγύτητα και η συνεργασία ως και η προστασία των αστυνομικών δυνάμεων στην Casapound δεν αποτελεί νέο γεγονός για εμάς. Είμαστε σίγουροι πως η συνενοχή της αστυνομίας αποτελεί τον λόγο που οι φασίστες θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης κηρύττοντας  ρατσισμό και μη ανεκτικότητα στο διαφορετικό λες και είναι ακόμα μια απλή διαδήλωση. Για το λόγο αυτό, οι μητέρες της Επιτροπής Roma Città Aperta, μια ομάδα μητέρων των οποίων οι γιοι και οι κόρες σκοτώθηκαν από φασίστες, που συμμετείχαν στη συνέλευση διασαφήνισαν τις επαίσχυντες απαντήσεις που δόθηκαν από το αρχηγείο της αστυνομίας της Ρώμης, όταν ρωτήθηκαν για την απόφασή τους να επιτρέψουν την διαδήλωση της Casapound . Στην πραγματικότητα, η αστυνομία επικαλέστηκε γραφειοκρατικά ζητήματα, λέγοντας ότι ήταν απλά θέμα του ποιοι ζήτησαν πρώτοι την άδεια για τη διεξαγωγή της διαδήλωσης. Οι μητέρες τόνισαν ότι το να δοθεί στους φασίστες η ελευθερία να κινούνται ελεύθερα στις πόλεις μας ,δεν σημαίνει μόνο την εξάπλωση της ρητορικής τους μίσους και της κοινωνικής διαίρεσης, αλλά αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για εκείνα τα τάγματα να διαπράξουν βιαιότητες, επιθέσεις και δολοφονίες. Γεγονότα που είναι νωπά στη μνήμη μας, όπως είναι η μνήμη του Renato, ενός συντρόφου μας που σκοτώθηκε από φασιστικά χέρια ακριβώς πριν από δέκα χρόνια.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 15:00 θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου στην Piazza Santi Apostoli όπου οι μητέρες των Roma Città Aperta θα ζητήσουν δημοσίως από τη Casapound να μη διαδηλώσει στη πολυπολιτισμική πλατεία Piazza Vittorio. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Οι μετανάστες σύντροφοι του κινήματος στέγασης μας είπαν πως οι φασίστες της Casapound, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τους και ιδιαίτερα στα περίχωρα της πόλης, απειλούν σε καθημερινή βάση με εκκένωση τα κατειλημμένα κτίρια του κινήματος, ζητώντας να εκδιωχθούν το συντομότερο δυνατόν. Το Σάββατο 14 Μαΐου μια διαδήλωση έλαβε χώρα στους δρόμους της περιοχής Tiburtino στην περιοχή ΙΙΙ, ως δυναμική απάντηση στους κατάπτυστους χειρισμούς της Casapound και τη από μέρους τους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Στην πραγματικότητα, ζητούν το κλείσιμο όλων των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη περιοχή για να “προστατευτεί η ιταλία από την εισβολή», ενώ οι μόνοι άνθρωποι από τους οποίους χρειαζόμαστε προστασία είναι εκείνοι οι πολιτικοί και ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι κερδοσκοπούν σε βάρος της ζωής των μεταναστών για τα δικά τους συμφέροντα και τους εξουσιαστικούς σκοπούς. Παράλληλα θα είμαστε πάλι στους δρόμους της περιοχής Prenestino στις 19η του Μάη για να ξανά βεβαιώσουμε όλους ότι δεν αποδεχόμαστε την παρουσία των φασιστών στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι, ως μια άλλη λαμπρή πράξη της προεκλογικής εκστρατείας τους, προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο τους στη γειτονιά, εκμεταλλευόμενοι μια πράξη βίας ενάντια σε μια νεαρή γυναίκα σε ένα πάρκο της Prenestino. Η συνέλευση εξέφρασε την αλληλεγγύη της με αυτή τη γυναίκα. συγκεκριμένα οι συντρόφ@ της  Degender frocie e queer, μια queer συλλογικότητα, τόνισαν ότι η προστασία μας από τον φασισμό σημαίνει επίσης τη διάδοση αντισεξιστικών πρακτικών στις σχέσεις μας και την καθημερινή μας ζωή,καθώς και την υπεράσπιση των σημαντικών επιτευγμάτων του κινήματος όπως ο νόμος 194 για την ελευθερία της άμβλωσης. Οι  Degenders θεωρούν ακομα ότι η διαδήλωση στις 21 θα είναι και πρόδρομος του Gay Pride της 11 Ιούνη.

 Οι πολλές ομάδες συλλογικότητες και τα άτομα από τα κοινωνικά κέντρα  που συμμετείχαν στη συνέλευση, έχουν σαν πρακτικές την εξάπλωση του αντιφασισμού του αντιρατσισμού και των αντισεξιστικών μεθόδων, προσφέροντας μια διαφορετική προοπτική για την καθημερινή ζωή, μέσα από τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, τις στιγμές, τις συζητήσεις και τη σε βάθος ανάλυση της ύπαρξης. Επίσης, η ANPI της Ρώμης ζήτησε να μη δοθεί η Piazza Vittorio στη Casapound και με αυτό το στόχο θα ασκήσει πίεση στους θεσμούς και την αστυνομία. Σε αυτή τη βάση, θα συναντήθουμε το επόμενο Σάββατο στις 9 το πρωί στην πλατεία dell’ Esquilino να πούμε προς όλους, φωνάζοντας δυνατά όλοι μαζί, ότι η CASAPOUND ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ! Θα είναι μια πλατεία με αποφασισμένα άτομα αλλά και φιλόξενη για όλους τους αντιρατσιστές, αντιφασίστες , αντισεξιστές  και για όλους εκείνους που δεν θέλουν τα τείχη και τα σύνορα που εμποδίζουν εκείνους ,που αναγκάζονται να ξεφύγουν από την πείνα και τον πόλεμο. Για όλους εκείνους που πιστεύουν σε μια πολυπολιτισμική και ανοιχτή κοινωνία.

Σάββατο 21 Μαΐου, 9 το πρωί στην πλατεία Esquilino, θα είμαστε εκεί!!

#CASAPOUNDNOTWELCOME

 #ionondimentico

 Αντιφασίστες πάντα

 Antifascisti e antifasciste Semper

Το κάλεσμα στα αγγλικά και τα ιταλικά

Μετάφραση baktirio