Σχετικά με την πορεία από την πλατεία Βικτωρίας στις 24/05

Για την πορεία από την πλατεία Βικτωρίας την Τρίτη 24 Μαΐου

Την Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-μικροφωνική στην πλατεία Βικτωρίας. Ακολούθησε η αντιπολεμική-αντικρατική διαδήλωση, σε θετικό κλίμα και παλμό, μέσα από τους δρόμους που κατοικούν μετανάστες (Αριστοτέλους, Σωκράτους, Ευριπίδου) με κατεύθυνση το Μοναστηράκι. Την πορεία πλαισίωσαν 300 άτομα, ποσότητα ανάλογη της εποχικής άμπωτης των κοινωνικών αντιστάσεων. Στο σώμα των αναρχικών-αντιεξουσιαστών συμμετείχαν και μετανάστες, υλοποιώντας το εγχείρημα για την αγωνιστική συμπόρευση αλληλέγγυων και μεταναστών. Στην διαδρομή, σε σύμπνοια με το περιεχόμενο της αναρχικής διαδήλωσης, φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα. Επίσης, μοιράστηκε η εφημερίδα Άπατρις στην αραβόφωνη έκδοση. Ταυτόχρονα, πετάχτηκαν τρικάκια, έγινε μοίρασμα κειμένων  και αφισοκόλληση για το στρατοδικείο του Ο.Α.Σ Δ.Χατζηβασιλειάδη.

Αφορμή για τον καθορισμό της ημερομηνίας της πορείας, αποτέλεσε η 1η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για τη φτώχεια και το μεταναστευτικό, η οποία και έλαβε χώρα στην Ίστανμπούλ στις 23-24 Μαΐου. Το περιεχόμενο των συζητήσεων τους, κινήθηκε στην επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Τουρκίας -Ε.Ε ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η κατασκευή του ΤΑΡ, της ανόδου των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και του γενικότερου ρόλου που διαδραματίζει η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή. Εξήραν την επιτυχία τους για την μείωση των μεταναστευτικών ροών και την εγκαθίδρυση δεκάδων στρατοπέδων συγκέντρωσης. Αυτά μεταξύ άλλων (π.χ. η άμεση εισροή των κονδυλίων των 6 δις, η ανταλλαγή της βίζας για την Τουρκία με την μετατροπή της αντιτρομοκρατικής της νομοθεσίας) υπό την σκέπη της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος και της αυξανόμενης φτώχιας. Ο «ανθρωπισμός» τους εστίασε στα προαπαιτούμενα για τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, στον έλεγχο και στην ροή κεφαλαίων, όπως και στην εμπορευματοποίηση και τον έλεγχο των μεταναστών. Την ίδια ημέρα, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να στρατιωτικοποιήσει την ζώνη της Ειδομένης με χιλιάδες ένστολους, ξεκινώντας την επιχείρηση εκκένωσης και μεταγωγής των 8.000 εγκλωβισμένων μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποκόβοντας την οποιαδήποτε πληροφορία ενημέρωσης και ασκώντας προσαγωγές στους ποινικοποιημένους αλληλέγγυους.

Η εποχή μας σταδιακά γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τα πολιτικά επίδικα που αναδύονται από τις επιβολές του καπιταλισμού. Η ιστορικότητα αξιώνει την πολιτική βούληση και την μαχητικότητα. Την αναγκαιότητα της πολιτικής και επιχειρησιακής μας συγκρότησης, για την διάρθρωση και την εξωστρεφή λειτουργία ενός επαναστατικού κινήματος.

Θα πρέπει να αποτελέσει λοιπόν, μείζων υπόθεση η διασφάλιση των ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών και στρατηγικών κατευθύνσεων του αντιθεσμικού- αντισυστημικού αγώνα.

Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών για το μεταναστευτικό

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Επόμενη συνέλευση : Πέμπτη 2/6 στις 18:00

Πηγή και φωτογραφίες: athens.indymedia