Δράσεις αλληλεγγύης στη Χάγη για τη συντρόφισσα που φυλακίστηκε στην Ισπανία με την κατηγορία της απαλλοτρίωσης

1_16Χθες το βράδυ (30 Ιουνίου) πραγματοποιήσαμε δράσεις αλληλεγγύης για τη συντρόφισσα, η οποία είναι φυλακισμένη σε πλήρη απομόνωση στην Ισπανία με την κατηγορία της συμμετοχής σε απαλλοτρίωση σε μια τράπεζα στο Άαχεν της Γερμανίας, πριν από δύο χρόνια. Τώρα αναμένει την έκδοσή της στη Γερμανία, η οποία πιθανότατα θα συμβεί αυτή την εβδομάδα. Σε ένδειξη αλληλεγγύης γράψαμε με σπρέι «ελευθερία στην Ισπανίδα συντρόφισσα» σε ένα παράρτημα της ισπανικής πρεσβείας στη Χάγη, Ολλανδία και γεμίσαμε κόλλα τις κλειδαριές. Το πρωί κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής κρεμάστηκε ένα πανό πάνω από την εθνική οδό με το κείμενο: «Κάψτε όλες τις φυλακές! Ελευθερία στην Ισπανίδα συντρόφισσα! »

2_15Δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε αν η συντρόφισσα είναι πραγματικά υπεύθυνη για τις ληστείες τραπεζών ή όχι. Η απαλλοτρίωση είναι μια ηθικά δίκαιη και πολιτικά θεμιτή πρακτική, μια μέθοδος αγώνα που είναι μέρος της ιστορίας όλων των επαναστατικών κινημάτων.

Πράγματι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες από την Εξουσία να υποβαθμίζουν αυτή τη μέθοδο στο φάσμα του «κοινού εγκλήματος», υποκινούμενη από ατομική απληστία, γεγονός είναι ότι η απαλλοτρίωση χώρων όπου συσσωρεύεται το κεφαλαίο είναι μια σταθερά στην ιστορία μας: από τις αναρχοσυνδικαλιστικές ομάδες στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι οποίες λήστευαν τράπεζες για την υποστήριξη των απεργιών ή για να βοηθήσουν τις οικογένειες των φυλακισμένων συντρόφων, μέχρι τις διάφορες αυτόνομες ομάδες των δεκαετιών του ’70 και του ’80.

Καλούμε όλους σε δράσεις αλληλεγγύης για τη φυλακισμένη συντρόφισσα στη Μαδρίτη! Άμεση ελευθερία στη συντρόφισσα!

Κάψτε όλα τα φυλακές!

Σε αλληλεγγύη,
κάποιοι αναρχικοί/ες

Μετάφραση baktirio

Πηγή: autonomendenhaag.wordpress.com