Αθήνα: Κάλεσμα στη ΓΑΔΑ για τους 4 αντιφασίστες συλληφθέντες στο Μαρούσι

Σήμερα 06/07/2016 πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι από περίπου 70 συντρόφους και συντρόφισσες.

Ο αποκλεισμός ήταν η απάντηση στο πρώτο δημόσιο 20λεπτο μοίρασμα των φασιστ(ρι)ών στους δρόμους του Αμαρουσίου το Σάββατο 18/06/2016 μετά το 2014.
Ο αποκλεισμός πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συλλογικοτήτων από τα βόρεια – Κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου, ελευθεριακή συλλογικότητα διαπασών και σε τροχιά σύγκρουσης – και πλαισιώθηκε από συντρόφους και συντρόφισσες από γειτονιές της Αθήνας. Η επιλογή μας ήταν να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή δημοσίου χώρου και λόγου στους φασίστ(ρι)ες και να αποκλείσουμε τα γραφεία τους από το καθιερωμένο εβδομαδιαίο άνοιγμά τους.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο αποκλεισμός ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους, στις οποίες έγινε σαφής ο χαρακτήρας της παρέμβασης.

Παρόλα αυτά, η πρώτη φορά αριστερά επέλεξε να διασφαλίσει τη λειτουργία των γραφείων της Χ.Α. και μετά από 1 ώρα παρουσίας μας εκεί, επιτέθηκε στο σώμα χωρίς καμία πρόκληση.

Κατά την όσο το δυνατόν πιο συγκροτημένη οπισθοχώρησή μας, πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές, εκ των οποίων ο ένας σύντροφος είναι τραυματισμένος.
Και οι 4 έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 σήμερα, Τετάρτη 06/07/2016 στις 21.00 στη ΓΑΔΑ.

Κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου, ελευθεριακή συλλογικότητα διαπασών, σε τροχιά σύγκρουσης, σύντροφοι – συντρόφισσες

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 4 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

*οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις – θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Αναδημοσίευση από mpalothia.net