Γερμανία: ενημέρωση από τη διαδήλωση «Διαλύστε τα Όνειρα των Επενδυτών – Υπερασπιστείτε τη Rigaer 94» η οποία έγινε στο Βερολίνο στις 09/07/2016

 «Διαλύστε τα Όνειρα των Επενδυτών – Υπερασπιστείτε τη Rigaer 94»

Πριν τη διαδήλωση τα ΜΜΕ και πολλοί πολιτικοί έδειχναν νευρικοί και ανέμεναν βίαιες εκδηλώσεις ως επιστέγασμα των περίπου τριών εβδομάδων δράσεων σε αλληλεγγύη στην Rigaer 94. Για το λόγο αυτό διέταξαν 1800 μπάτσους να έρθουν από διάφορα μέρη της Γερμανίας.

Η διαδήλωση ξεκίνησε σχεδόν στις 9:15μμ στη Wismarplatz στο Friedrichshain με τη συμμετοχή περίπου 6000 ανθρώπων, μετά από μια εκδήλωση που κράτησε 45’ όπου ο ομιλητής διάβασε κείμενα για την κατάσταση στην γειτονιές τις μέρες αυτές. Πρώτα σχηματίστηκαν δυο σειρές από μπάτσους με κίτρινα γιλέκα και μετά ήρθαν περιπολικά πριν γίνει η διαδήλωση καν ορατή. Στο μπροστινό μερος της διαδήλωσης κρατιούνταν πανό και πλακάτ. Στο τέλος της ήταν επίσης οργανωμένη, σε αυτό που φαινόταν ένα μεγάλο όμορφο black block.

Όταν η διαδήλωση έφτασε στη Frankfurter Allee, τον πρώτο μεγάλο δρόμο, δύο περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πέτρες. Άνθρωποι έδειχναν την αλληλεγγύη τους με πυροτεχνήματα και πανό που κρέμασαν από τις ταράτσες. Κατά την πορεία πολλοί έριχναν πέτρες και υπήρξαν διάφορες ευκαιρίες για επίθεση στους μπάτσους, οι οποίοι είναι ο κύριος εχθρός στη διαμάχη για τη Rigaer Strasse. Μετά την πρώτη επίθεση οι διαδηλωτές εκμεταλλεύτηκαν κάθε ευκαιρία να τους χτυπήσουν μέχρι που σχηματίστηκαν γραμμές από τους μπάτσους και στις δυο πλευρές της διαδήλωσης στη Liebigstraße. Αυτή τη φορά άρχισαν να χτυπούν τον κόσμο, έσπασαν τη διαδήλωση και χρησιμοποίησαν τόνους σπρέι πιπεριού. Αλλά ακόμα κι έτσι οι επιθέσεις των διαδηλωτών συνεχίστηκαν και το ανοχύρωτο φράγμα με τα «κίτρινα γιλέκα» αναγκάστηκε να το βάλει στα πόδια. Η διαδήλωση σταμάτησε λίγο πριν τη Rigaer Strasse και δεν ήταν ξεκάθαρο εάν θα συνεχιζόταν. Μερικά λεπτά μετά αποφασίστηκε να συνεχίσουν περνώντας μπροστά από τη Rigaer Strasse, περικυκλωμένοι από μπάτσους έτσι ώστε κανείς δε θα μπορούσε να σκεφτεί την επανακατάληψη της  Kadterschmiede. Μόνο κάποιες επιθέσεις στο Bambiland (πολυτελή κτίρια) και σε μερικούς μπάτσους έγιναν μετά, μέχρι που η διαδήλωση έφτασε σε μεγαλύτερους δρόμους και κατέληξε στη Warschauer Strasse. Εκεί οι μπάτσοι συνέλαβαν περίπου 86 άτομα.

Κάποιοι καλούσαν να επιστρέψουν στη Rigaer Strasse για να κρατήσουν τη δυναμική, να επιτεθούν στην κόκκινη ζώνη και να ξαναπάρουν τη Kadterschmiede αλλά άγνωστο το γιατί, σχεδόν κανείς δεν ακολούθησε και οι περισσότεροι διαδηλωτές προτίμησαν να μείνουν εκεί και να συλληφθούν. Μετά τη διαδήλωση πολλά αυτοκίνητα και κατασκευαστικός εξοπλισμός πυρπολήθηκαν σε όλο το Βερολίνο και εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στους μπάτσους ξανά στη Mariannenplatz.

Μετά όλα αυτά, οι μπάτσοι και τα ΜΜΕ αποκάλεσαν τη διαδήλωση αυτή ως τη πιο βίαιη διαδήλωση των τελευταίων πέντε ετών και ακόμη και τώρα δεν αναρωτήθηκαν ποιος ήταν ο λόγος της πραγματοποίησής της.

Μίσος για τους Μπάτους – Αγάπη για τη R94!

[Best_Wordpress_Gallery id=”58″ gal_title=”rigaer 94″]

Μετάφραση baktirio

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com