Ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες προσαγωγές έξω από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο

Τις τελευταίες ημέρες, υπέπεσε στην αντίληψή μας αυξημένη κινητικότητα από την πλευρά της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα της εν λόγω κινητικότητας ήταν να προσαχθούν τρεις σύντροφοι το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου έξω από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο».

     Παράλληλα, από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη το No Border Camp 2016, στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα Camp έμπρακτης αλληλεγγύης σε μετανάστες και μετανάστριες, κατά το οποίο θα λάβουν χώρα συζητήσεις, workshops, πορείες σε Θεσσαλονίκη και Έβρο, παρεμβάσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Β. Ελλάδα, συναυλίες, προβολές, κ.α..

     Με αφορμή την πραγματοποίηση του Camp, σύσσωμα τα Μ.Μ.Ε., παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρύτανη του Α.Π.Θ. και το Δήμο Θεσσαλονίκης που ζήτησαν παρέμβαση της αστυνομίας, έχουν εξαπολύσει μία τρομολαγνική επίθεση ενάντια στο No Border Camp, κάνοντας λόγο για το φόβο καταστροφών και τέλεσης εγκληματικών ενεργειών, ωρυόμενα για σπατάλη του δημοσίου χρήματος (αυτού μάλλον που θα χαθεί για την αντικατάσταση κάποιων λουκέτων, τη στιγμή που δε βγαίνει κιχ για τις μίζες και τα πάρε-δώσε κράτους και μεγαλοεργολάβων με φόντο τις πανεπιστημιακές λειτουργίες). Φυσικά, η στάση αυτή δεν μας εκπλήσσει, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των Μ.Μ.Ε. να στρέφονται ενάντια σε ό,τι δεν υπακούει στα συμφέροντα των αφεντικών τους (γνωστοί και μη εξαιρετέοι εργολάβοι και βιομήχανοι) και στους νόμους της αγοράς.

     Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο επίμαχο ζήτημα των προσαγωγών, ίσως -κάποιοι πιο πονηρεμένοι από εμάς- να συνέδεαν τις εν λόγω προσαγωγές με την πραγματοποίηση του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με το κλίμα που εξυφαίνεται από Πρυτανεία/Δήμο/Μ.Μ.Ε.. Για την ώρα θα αρκεστούμε να πιστέψουμε πως η συγκεκριμένη αστυνομική δραστηριότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από τυχαία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το κίνημα δε θα αφήσει αναπάντητη καμία επιθετική ενέργεια που στρέφεται εναντίον του.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Αναδημοσίευση από sxoleio12.wordpress.com