Ενημέρωση για την εκκένωση της κατάληψης στην Λεωφόρο Νικης

Αναδημοσίευση από τον προσωπικό sosial media λογαριασμό  της Efi Telli (δικηγόρος)

Για την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης

Οι 3 καταλήψεις στέγης εκκενώθηκαν.Στους πρόσφυγες που έμεναν μέσα δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, αλλά οδηγήθηκαν σε camp.περι τους 70 οι συλληφθεντες οι οποίοι είναι τελείως νηστικοί όλη μέρα, δεν τους επιτρέπουν να χρησιμοποιησουν τηλέφωνο και δεν είχαν καμία πρόσβαση σε φαγητό. Ετσι πρέπει βέβαια στους μεγάλους εγκληματίες! Οδηγούνται μέχρι και αυτή την ώρα στην Εισαγγελέα ανά ”κατάληψη”.  Για τους συλληφθέντες της Λεωφόρου Νίκης, η κατηγορία αλλαξε και έγινε από ”Διατάραξη οικιακής ειρήνης ”, κατάληψη δημόσιου κτιρίου από κοινου” (νόμος του 1938).Οι συλληφθέντες κρατούνται μέχρι αύριο που ορίστηκε το αυτόφωρο τους.Οι συλληφθέντες από τις άλλες καταλήψεις οδηγούνται σταδιακά στην Εισαγγελέα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία.

Ειδικα για την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης, είναι γνωστό ότι υφίσταται ακριβώς 10 χρόνια τώρα και είναι πραγματική κατάληψη στέγης,μένουν μέσα άστεγοι. Επίσης είναι γνωστό ότι το κτίριο έχει πρόβλημα στατικότητας, γιατι κάποιοι έξυπνοι από τις τότε πρυτανικές αρχές έκοψαν την κεντρική κολώνα για να φτιάξουν αίθουσα εκδηλώσεων.Δεν είδα να έχει ασκηθεί όμως ποτέ ποινική δίωξη σε κανέναν από τους υπευθύνους. Λόγω του προβλήματος στατικότητας, το κτίριο ήταν κενό και αναξιοποίητο επί χρόνια και έτσι θα συνεχίσει να είναι.Οι άνθρωποιι που έμεναν μέσα, έμεναν εν γνώση τους ότι σε κάποιο σεισμό θα κινδύνευαν (αν αυτό λέει κάτι για τους λόγους που έκαναν την κατάληψη και έμεναν εκεί).

Μάλιστα προ τετραετίας, οι ένοικοι της Λεωφόρου Νίκης, είχαν στείλει επιστολή στις πρυτανικές αρχές και τους δήλωσαν ότι διαμένουν μέσα προσωρινά, και ότι όταν το πανεπιστήμιο ζητήσει το κτίριο για να το αξιοποιήσει, θα αποχωρήσουν.Επί 10 χρόνια δεν είχε υποβληθεί μήνυση από τις πρυτανικές αρχές, και μάλιστα είχε δηλωθεί (από τις τότε πρυτανικές αρχές) στον Εισαγγελέα ότι ”εμάς δεν μας ενοχλούν αυτοί που διαμένουν μέσα στη Νίκης”

”Μάλλον για να το πω καλύτερα: Επί 10 χρόνια με κυβερνήσεις δεξιάς, δεν εισέβαλαν τα ΜΑΤ στην κατάληψη της Νίκης και έγινε τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε και ένας αγαπητός φίλος, ”ήρθε ο καιρός και ο Δένδιας να ζητήσει πλέον συγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα του έχει συρει ανά καιρούς”

Είναι ντροπή επίσης το ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ κατέθεσαν μήνυση στην οποία αναγράφουν ότι: “…άτομα κατέλαβαν σε μη προσδιορισμένο χρόνο το κτίριο της Λεωφόρου Νίκης..” ( κάτι σαν να έγινε προχθές δηλαδή, ενώ η καταληψη υφισταται επί 10 χρόνια και ζούσαν τόσοι άνθρωποι εκεί, σε ένα κτίριο που ήταν και θα παραμείνει άδειο, σε ένα κτίριο που κάποιοι όχι άστεγοι, αλλα κουστουμαρισμένοι-ες κατέστρεψαν.