Ενημέρωση σχετικά με την εκκένωση των καταλήψεων στην θεσσαλονίκη (UPD)

5/8/2016

Ενημέρωση από δικαστήρια για τους αλληλέγγυους της “Hurriya”


Αθήνα – Ενημέρωση για την πορεία για τις καταλήψεις

Το απόγευμα της Τετάρτης 3/8 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω της Σταδίου κατευθύνθηκε στη Μητρόπολη και το Μοναστηράκι. Έπειτα, κατευθύνθηκε από την Αθηνάς στο Δημαρχείο και μέσω Πειραιώς στην πλατεία Κουμουνδούρου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας ο παλμός ήταν δυνατός και συνεχής με συνθήματα αλληλεγγύης με τις καταλήψεις και τους μετανάστες αλλά και συνθήματα κατά της εκκλησίας, του δημάρχου και του κράτους. Επίσης, πετάχτηκαν τρικάκια σε όλη τη διαδρομή. Η παρουσία των μπάτσων ήταν αισθητή, καθώς ακολουθούσε συνεχώς το σώμα της πορείας σε παράλληλους δρόμους. Προς το τέλος της πορείας, στην Ομόνοια έγινε αντιληπτό ασφαλίτικο αμάξι και μπάτσος-καπελάκιας, τα οποία κυνηγήθηκαν από συντρόφους κι έφυγαν κακήν κακώς.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Συνέλευση έκτακτης κινητοποίησης ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: athens indymedia


3/8/2016

Παρέμβαση στην γερμανία για τις εκκενώσεις καταλήψεων


Ανάρτηση πανό για τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Αυγούστου προχωρήσαμε σε ανάρτηση δυο πανό σε κεντρικά σημεία του Αιγάλεω ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης ενάντια στις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών που έγιναν τα ξημερώματα της 27ης Ιούλη.

Ενάντια στα στρατόπεδα “φιλοξενίας” και τη στρατιωτικοποίηση των ζωών μας, “ντόπιων” και προσφύγων/μεταναστών
Ενάντια στην υποκρισία της εκκλησίας και τα ψευτο-φιλάνθρωπα πρόσωπα κάποιων Χριστιανών.
Επιλέγουμε να κάνουμε πράγματα μαζί με τους “αόρατους” μετανάστες και πρόσφυγες και όχι για αυτούς.
Στεκόμαστε όλοι ενωμένοι για την ανατροπή αυτού του κόσμου.

Θα μας βρουν απέναντι τους.

Αναδημοσίευση από  κατάληψης σινιάλο


Ενημέρωση από το δικαστήριο του Ορφανοτροφείου

Οι 5 κατηγορούμενες κηρύσσονται ένοχες. 10 μήνες φυλάκιση για αλληλεγγύη στους μετανάστες 3 χρονια αναστολή. Χρηματική ποινή 2.000 ευρώ στην κάθε μία. Εγινε έφεση Δυο καταδικες σε μια βδομάδα με νομο του 1938

2/8/2016

Παρεμβάσεις σε ρόδο, λαμία και αθήνα  για τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων στην θεσσαλονίκη


 

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

03/08 Προπύλαια 19:00

Στις 27/07 το Κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εκκλησιαστική, δημοτική και πρυτανική αρχή επιτίθεται και εκκενώνει τρεις καταλήψεις αλληλέγγυων και μεταναστών στην Θεσσαλονίκη. Οι απαντήσεις των αλληλέγγυων ήταν άμεσες και επιθετικές τόσο στην ίδια την πόλη που βρίσκονταν, όσο και στις υπόλοιπες. Παράλληλα στην Αθήνα, ο Καμίνης απειλεί ανοιχτά για νέες εκκενώσεις.

Οι καταλήψεις είναι οι έμπρακτη αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας και της ιδιώτευσης, είναι χώροι που οι συλλογικοί αγώνες εδαφικοποιούνται και γι’αυτό βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστολής.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Συνέλευση έκτακτης κινητοποίησης ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: mpalothia


Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες του Ορφανοτροφείου

ΑΥΡΙΟ (Τετάρτη 03_08) καλούμε στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Θεσσαλονίκης συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11:30 για τη δίκη των συλληφθέντων του Ορφανοτροφείου.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

We CALL TOMORROW (03_08) at 11:30 for protest at Thessaloniki’s COURT for the trial of the solidarity people of Orfanotrofio.

NOTHING IS OVER

EVERYTHING CONTINUES

Κατάληψη Στέγης Μεταναστριών/τών-Housing squat for immigrants Orfanotrofio

Πηγή: mpaltohia


Ηράκλειο Κρήτης: Ανάληψη ευθύνης / Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Τα ξημερώματα της 1ης Αυγούστου τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Προχωρήσαμε σ’ αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της Εκκλησίας Α.Ε. σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων. Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί συνεισφορά στο κάλεσμα για τον Μαύρο Ιούλη από τους συντρόφους της Rigaer 94 στη Γερμανία.

“Στις 22/5/2009 σκοτώνεται ο Mauricio Morales στη Χιλή κατά τη μεταφορά βόμβας που προοριζόταν για τη σχολή δεσμοφυλάκων. Ο Μαουρίσιο συμμετείχε στην κατάληψη βιβλιοθήκη Σάκκο και Βαντσέττι κάνοντας πράξη τη συνάντηση της δημόσιας και της παράνομης δράσης. Καταληψίας και βομβιστής, δεν διαχώρισε τα μέσα δράσης και δεν εγκλωβίστηκε σε νησίδες ψευτοελευθερίας.”
(Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς/FAI-IRF, Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης)

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις
Αλληλεγγύη στους έγκλειστους συντρόφους σε όλη τη Γη

Ενάντια σε όσους πληγώνουν την ελευθερία
Αυτός ο κόσμος δεν ανατρέπεται, καταστρέφεται

ΥΓ. Την Πέμπτη 4 Αυγούστου η κατάληψη Biblioteca Kaos στο Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία απειλείται με εκκένωση. Οι σύντροφοι δεν θα την εγκαταλείψουν και θα την υπερασπιστούνε. Τους ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και τους

στέλνουμε μια συντροφική αγκαλιά συνενοχής.

στ’ αγγλικά

Πηγή: contra info


NoBorder 2016 και η εβδομάδα καταστολής που ακολούθησε: ένας πρώτος απολογισμός

Πριν μια βδομάδα ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 10ήμερο NoBorder 2016, ένα από τα μαζικότερα στην ιστορία της διοργάνωσης και αυτό που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα. Με μια πρώτη ματιά δείχνει να ξεχωρίζει από όλα τα προηγούμενα επειδή το διαδέχτηκε η αγριότερη εκδικητική καταστολή.

Το NoBorder της Θεσσαλονίκης δέχτηκε εκτεταμένη μηντιακή επίθεση πριν καν ξεκινήσει και μόλις δύο ημέρες μετά τη λήξη του πραγματοποιήθηκε η γνωστή μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στόχο το κίνημα και πιο συγκεκριμένα τις δομές αυτοοργάνωσης μεταναστ(ρι)ών. Είναι προφανές ότι στο στόχαστρο βρέθηκαν η έμπρακτη αλληλεγγύη και οι κοινότητες αγώνα ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών, στο στόχαστρο βρέθηκαν πρώτα και κύρια οι ίδιοι/ες οι αγωνιζόμενοι/ες μετανάστ(ρι)ες.

Εάν δεν είχε προηγηθεί η βάρβαρη αστυνομική επιχείρηση, σε αυτήν μας την ανακοίνωση θα περιοριζόμασταν να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του NoBorder Camp έγιναν πάνω από 50 workshops, συναντήσεις και δικτυώσεις ομάδων και ατόμων από χώρες της Ευρώπης, του Μαγκρέμπ, την Τουρκία κ.α., πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πορείες στα κέντρα κράτησης σε Παρανέστι και Ξάνθη, η πορεία στον φράχτη του Έβρου και το Migrant’s Pride στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή πάνω από 500 μεταναστ(ρι)ών και χιλιάδων αλληλέγγυων. Θα γράφαμε απλά ότι έγιναν διαδηλώσεις στα προξενεία της Γαλλίας και της Γερμανίας και η πρώτη διεθνώς δράση αλληλεγγύης στο κοινωνικό κίνημα στην Τουρκία, με διαδήλωση στο τουρκικό προξενείο ενάντια στην στρατιωτικοποίηση και την καταστολή που εξαπολύεται σε βάρος όλης της τουρκικής κοινωνίας με πρόφαση την απάντηση στο πραξικόπημα. Θα προσθέταμε ότι συναντήθηκαν άνθρωποι και συλλογικότητες που δρούσαν τον τελευταίο χρόνο σε όλο το μήκος της «βαλκανικής οδού» στο πλαίσιο της έμπρακτης και πολιτικής αλληλεγγύης στα νησιά, τις πόλεις και τα σύνορα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Και φυσικά θα τονίζαμε ότι το πιο ουσιώδες που συνέβη κατά τη διάρκεια του NoBorder ήταν η στερέωση των σχέσεων ντόπιων-μεταναστ(ρι)ών και -το πιο επικίνδυνο για την εξουσία- η πραγματοποίηση συνελεύσεων μεταναστ(ρι)ών.

Δεν είχαμε όμως φανταστεί πόσο επικίνδυνες θα θεωρούσε η εξουσία αυτές τις σχέσεις και αυτές τις συνελεύσεις! Η επιβεβαίωση των φόβων της εξουσίας εναπόκειται στη συνέχιση των αγώνων. Και η συνέχιση των αγώνων δεν είναι θέμα λέξεων αλλά πράξεων, δέσμευσης, στοχοθεσίας και οργάνωσης.

Επειδή όμως αυτή είναι μια δημόσια ανακοίνωση και ως συνήθως απαρτίζεται από λέξεις, ας προσθέσουμε μερικές ακόμα από δαύτες στη δημόσια αρένα.

Αρχικά, μερικές λέξεις για τις κυβερνητικές μπουρδολογίες σχετικά με τους τόπους εκτόπισης γύρω από τη Θεσσαλονίκη, τους οποίους το κράτος αποκαλεί «οργανωμένες δομές» και τους προκρίνει από τις «καρικατούρες συμβόλων που προκαλούν ανασφάλεια». Δεν βρίσκονται μόνο οι 8.500 «αόρατοι» που ανέφερε με ύφος σταλινικού ιεροκήρυκα και κομματικού καθοδηγητή της ασφάλειας ο Τόσκας («η κυβέρνηση αυτή φιλοξενεί 8.500 πρόσφυγες, οι οποίοι έφυγαν από την άθλια κατάσταση της Ειδομένης με τον καλύτερο τρόπο και φιλοξενούνται σε ανεκτές συνθήκες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτές οι καταλήψεις φιλοξενούσαν 32 άτομα»). Άλλοι 8.000 «αόρατοι» βρίσκονται στον νομό Κιλκίς (Χέρσο και Πολύκαστρο), 1.500 στην Πιερία (Κτήμα Ηρακλής και Πέτρα Ολύμπου), 1.340 σε Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια και 750 σε Καβάλα και Δράμα. Σε απόσταση 30-60 λεπτών γύρω από τη Θεσσαλονίκη βρίσκονται πάνω από 16.000 «αόρατοι», στοιβαγμένοι σε πρώην βιομηχανικά κτήρια ή σε σκηνές στη μέση του πουθενά, και, αν διευρύνουμε τον κύκλο, ο αριθμός των «αόρατων» ξεπερνά τους 20.000.
Είναι προφανώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, ο οποίος βολεύει πολύ περισσότερο να παραμένει κρυμμένος και σταδιακά να γκετοποιείται παρά να έρχεται σε επαφή με τους αγώνες των ντόπιων και να συναρθρώνει μαζί τους τις δικές του αντιστάσεις και αγώνες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι και όσες μετά την εκκένωση των καταλήψεων μεταφέρθηκαν στους «χώρους φιλοξενίας» της «κρατικής αλληλεγγύης» ζήτησαν αμέσως από αλληλέγγυους να τους πάρουν από εκεί. Ούτε ένας μετανάστης, ούτε μία μετανάστρια δεν εκτίμησε τις περίφημες «ανεκτές συνθήκες» των χώρων εκτόπισης. Όσοι και όσες είχαν την ελάχιστη επαφή γνωρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες έμειναν για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα στις δομές αυτές, βρήκαν νομική και ιατρική βοήθεια, δημιούργησαν σχέσεις ισοτιμίας, αλληλεγγύης και αγώνα με τους ντόπιους, κάποιοι/ες συνέχισαν τον δρόμο τους, άλλοι/ες εντάχθηκαν στον ιστό της πόλης, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν να σχηματίσουν κοινότητες αγώνα.
Ίσως οι κάτοικοι αυτής της πόλης να μην γνωρίζουν ότι μετά την εκκένωση η αστυνομία επέλεξε πόσους/ες μετανάστ(ρι)ες θα προσήγαγε (ώστε να μπορεί ο Τόσκας να μιλάει για 32 άτομα) και κυρίως ποιους θα προσήγαγε (η εικόνα οικογενειών με νήπια μέσα στις κλούβες θα μιλούσε από μόνη της, όσο σάλιο και αν έφτυναν τα φερέφωνα της εξουσίας). Ίσως οι κάτοικοι αυτής της πόλης να μην είδαν το χαιρέκακο χαμόγελο των ΜΑΤατζήδων καθώς αρνούνταν τη είσοδο σε αλληλέγγυο που ήθελε να πάρει από εκκενωμένη κατάληψη ενέσεις ινσουλίνης για διαβητικό μετανάστη που είχε προσαχθεί… ‘Ισως οι τόνοι σκόνης από την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου να τα σκέπασαν όλα αυτά, αλλά δεν μπορούν να σκεπάσουν την αθλιότητα της εξουσίας.

Και τώρα μερικές λέξεις προς τη διοίκηση του ΑΠΘ: τα μέλη της μπορούν να επιζητούν τη δικαίωση του ρόλου τους στην προλείανση της αστυνομικής επιχείρησης επικαλούμενα δέκα πόρτες και μερικά graffiti, η στάση τους όμως θα φέρει ανεξίτηλα το στίγμα του πρωταγωνιστικού συνεργού στο πρόσφατο όργιο καταστολής. Η προφανής υποκρισία της απόλυτης σιωπής των -λαλίστατων ενάντια στο NoBorder- πανεπιστημιακών αρχών απέναντι στην οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ (διακίνηση που έλαβε μόνιμο χαρακτήρα και τεράστιες διαστάσεις αμέσως μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου), ολοκληρώνει την αυτογελοιοποίηση των πανεπιστημιακών ταγών.

Όσο για το τελευταίο γεγονός, επειδή εμείς κινούμαστε μέσα στην πόλη και όχι στα social media ή στα γραφεία της εξουσιαστικής καμαρίλας και των κομπρεμί, ξέρουμε καλά ότι τα ίδια δίκτυα διακίνησης που έχουν εγκατασταθεί στο ΑΠΘ και στη Ροτόντα έχουν μεταφερθεί και στους «χώρους φιλοξενίας» για τους οποίους είναι τόσο υπερήφανος ο υπουργός δημόσιας τάξης. Η είσοδος σε αυτά μπορεί να απαγορεύεται στους αλληλέγγυους, όχι όμως στο εμπόριο ναρκωτικών. Η χρήση της διακίνησης είτε για τον έλεγχο του δημόσιου χώρου (Ροτόντα, ΑΠΘ) είτε για τη διαχείριση πληθυσμών (στην Ειδομένη κατά το τελευταίο στάδιο του καταυλισμού και στα «κέντρα φιλοξενίας» τώρα) είναι παλιά μέθοδος των κατασταλτικών μηχανισμών: διάλυση των κοινοτήτων, αύξηση της ανασφάλειας και ενίσχυση των παραγόντων που ωθούν σε περιστατικά βίας μεταξύ των απόκληρων, καταστροφή των διαδικασιών συλλογικοποίησης και αντικατάστασή τους από μαφιόζικες εξουσιαστικές δομές, μετατροπή των χώρων εκτόπισης σε γκέτο υπό μερικό έλεγχο συμμοριών.

Τέλος, δεν μας ενδιαφέρουν τα αισθήματα ματαίωσης που προκαλεί σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ η περσινή μετατόπιση από τον «αντιμνημονιακό αγώνα» στην «φιλανθρωπία προς τους πρόσφυγες» και η πρόσφατη μετακίνησή του στο δόγμα της «τάξης και ασφάλειας», οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για σχολιασμό ανακοινώσεων που απευθύνονται στο εσωτερικό του κόμματος της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς». Αυτό πάντως που εκπέμπει προς το εξωτερικό της η κυβέρνηση είναι η αναβάθμιση της κατασταλτικής πολιτικής της περιόδου Δένδια, στο ζοφερό περιβάλλον της συνεχιζόμενης υλικής εξαθλίωσης λόγω της καπιταλιστικής επίθεσης με πρόσχημα την κρίση και της αυξανόμενης ηθικής εξαχρείωσης λόγω της αντιμετώπισης των μεταναστ(ρι)ών ως υπανθρώπων. Η ικανότητά τους για διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης είναι αυτό που προβάλουν οι διαχειριστές της εξουσίας για να παρατείνουν την παραμονή τους σε αυτήν.
Η «αριστερή κυβερνησιμότητα για την προάσπιση της κοινωνικής ειρήνης» είναι ο τόπος όπου συναντιούνται οι «αριστερές» τους καταβολές με τον Γκοτζαμάνη, το παπαδαριό και όλο το χαφιεδότσουρμο του εθνικού κορμού. Tην άθλια τάξη τους θα συνοδεύει για πάντα η εικόνα ενός ερπυστριοφόρου που εισβάλει σε έναν χώρο ελευθερίας για να τον κατεδαφίσει. Η καταφυγή στην ωμή καταστολή και τα ξεδιάντροπα ψέματα αποκαλύπτουν όχι την ισχύ, αλλά την αδυναμία της εξουσίας. Οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών για ζωή με ελευθερία και αξιοπρέπεια θα μετατρέψουν τους χειρότερους φόβους τους σε πραγματικότητα.

Συνέλευση NoBorder 2016

Υστερόγραφο

Την εκκένωση του Ορφανοτροφείου ακολούθησε η άμεση κατεδάφισή του χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας ούτε για το συνεργείο, ούτε για τους περίοικους ούτε για τους λιγοστούς αλληλέγγυους που κατάφεραν να μπουν στο κτήριο για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν, πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο ενώ η κατεδάφιση συνεχιζόταν(!). Τι σημασία όμως έχει η προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας συνεργείου, κατοίκων και αλληλέγγυων εμπρός στο ιερό καθήκον της προστασίας της Άνθιμης απληστίας και μισαλλοδοξίας από το ενδεχόμενο ανακατάληψης του κτηρίου; Από το βαρύτιμο εκκλησιαστικό «κέρας της Αμάλθειας» ως το «τέρας της αμάθειας» μπάτσων και δημοσιογράφων (πώς ξεχωρίζεις τους μεν από τους δε σε τέτοιες στιγμές;) είναι μια φυσουνιά δρόμος, όπως αυτή που έριξαν τα ΜΑΤ κατά την εισβολή στην κατάληψη «Hurryia». Μπάτσοι και δημοσιογράφοι μάς ενημέρωσαν ότι μετά τις εισβολές στις καταλήψεις δεν συνελήφθησαν πρόσφυγες ή μετανάστες, παρά μόνον το βδελυρό είδος των αλληλέγγυων. Μάλιστα την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016 η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος (αλλά και άλλα μηντιακά ξεράσματα) εξέφρασε τον αποτροπιασμό της σε άρθρο με τίτλο «»Εισαγόμενοι» από Νέα Γουινέα και Νέα Ζηλανδία οι αναρχικοί του «No Border»». Έπεσε μόλις 17.663 χιλιόμετρα έξω, όσο απέχει η Νέα Γουινέα (που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας) από τη Γουινέα-Μπισσάου, που βρίσκεται στη Δυτική Αφρική. Στην κατάληψη «Hurryia» δεν συνελήφθη κάποιος εξωτικός αλληλέγγυος από το νότιο ημισφαίριο αλλά αιτών άσυλο από την κατεστραμμένη αφρικανική χώρα. Προφανώς δεν έμοιαζε με Σύρο, οπότε συνελήφθη, κρατήθηκε και θα δικαστεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου. Εντελώς ενημερωτικά, η Γουινέα-Μπισσάου είναι πρώην πορτογαλική αποικία, χρησιμοποιείται από χούντες και μαφίες ως διαμετακομιστικό κέντρο για ναρκωτικά που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική και έχουν προορισμό την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ (2008) είναι η χειρότερη παγκοσμίως χώρα για να ζήσει ένα παιδί, ενώ τα τελευταία 17 χρόνια στη Γουινέα-Μπισσάου έχουν γίνει πέντε στρατιωτικά πραξικοπήματα (το 1999, το 2000, το 2003, το 2009 και το 2012).

Όλοι/ες την Τετάρτη 3/8 στις 11.30 στα δικαστήρια για τη δίκη των αλληλέγγυων του Ορφανοτροφείου

Αναδημοσίευση από No Border Camp Thessaloniki 2016


Ανάληψη Ευθύνης για αποκεντρωμένες Δράσεις σε Τοπικές Κομμάτων ως ένδειξη αλληλεγγύης στις 3 καταλήψεις της Θεσσαλονίκης.

Το πρωινό της 27ης Ιουλίου, η κατά τ’άλλα αριστερή κυβέρνηση Σύριζα ενορχήστρωσε μια άρτια επιχείρηση εκκένωσης όλων των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες. Φαίνεται, πως ο εντολοδόχος Σύριζα λειτούργησε άψογα ως ο ‘μέσος’ που ένωσε την ακροδεξιά συντηρητική ορθόδοξη τάση με αυτήν των νεοφιλελεύθερων, ποταμίσιας κοπής καπιταλιστών. Δύο τάσεις που τις ενώνει ένας αδιαφιλονίκητος δεσμός αίματος, το κεφάλαιο. Φαίνεται κάποιοι πιστεύουν, πως όλα τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία βαίνουν προς λύση και πως πλέον το μόνο που έχει απομείνει είναι η εκκαθάρισή της από τον κόσμο του αγώνα και τους πρόσφυγες πολέμου (στρατιωτικού ή οικονομικού). Μας δίνει χαρά όμως, που στην πράξη αυτοαναιρούνται. Το μόνο υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι αυτό που αντιστέκεται, αυτό που στηρίζει αλληλέγγυα τους μετανάστες/τριες. Είναι αγωνιστές/τριες, συνήθως άνεργοι, χαμηλόμισθοι, φοιτητές που αφιερώνουν όποιο ελεύθερο χρόνο έχουν για να οικοδομήσουν οριζόντιες δομές, οι οποίες αυτοσυντηρούνται και δεν έχουν το παραμικρό οικονομικό ή πολιτικό όφελος. Είναι αυτοί που δίνουν ζωή στις εξαθλιωμένες γειτονιές, δείχνοντας πως δεν χρειαζόμαστε εξουσιαστές για να οργανώσουμε τις ζωές μας.

Ως επισήμανση, καλό θα ήταν εκεί στον Σύριζα να σας ενημερώσει κάποιος από τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους σας, πως τέτοιες κινήσεις εμάς μας συσπειρώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Ειδικά κάτι γελοιότητες, όπως η ανακοίνωση του κόμματος ενάντια στην καταστολή που οι ίδιοι δρομολογήσατε, θέτει με το μέρος του αγώνα ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό, για κάθε μία κατάληψη που κλείνετε, εμείς θα ανοίγουμε δέκα. Εκτός από την άψογη υλοποίηση των μνημονίων που έχετε ως κοινό με την ΝΔ, φαίνεται πως ενδώσατε στις πιέσεις τους για την επιβολή κυρώσεων απέναντι στον κόσμο του No Border. Η πολιτική απόφαση που πάρθηκε, υποκινήθηκε απο τους ‘ανθρωπιστές’ Άνθιμο και Μπουτάρη, δείχνοντας τα πραγματικά πρόσωπα όλων των εμπλεκόμενων στην ευρύτερη κοινωνία. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηνών Καμίνης, αμέσως μετα τις εκκενώσεις, προέβει σε μηνύσεις κατά των κατειλημμένων χώρων ιδιοκτησίας δημοσίου και προσπαθώντας μάταια να αντισταθμίσει την αγριότητα μιας επερχόμενης εκκένωσης και στην Αθήνα έκανε δηλώσεις, κατόπιν εορτής, για δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων από το δήμο.

Ως αναρχικοί/ες γνωρίζουμε πολύ καλά τέτοιου είδους πρακτικές, γι’αυτό και το όλο γεγονός δεν αποτελέσε για μας έκπληξη, απεναντίας ήταν αναμενόμενο. Αναμενόμενη και δεδομένη όμως θα πρέπει να θεωρήσετε και την απάντησή μας.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν, την ευθύνη για τις παρεμβάσεις στα γραφεία του Σύριζα την Κυριακή 31/07/2016 προς Δευτέρα 01/08/2016. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε συντονισμένα με πέτρες, σφυριά και μπογιές στα γραφεία του Σύριζα στις παρακάτω γειτονιές:

-Εξάρχεια

-Δάφνη

-Ίλιον

-Χαϊδάρι

-Κυψέλη

-Βύρωνα

-Καισαριανή

-Ταύρο

-Χολαργό

-Καλλιθέα

-Άνω Πατήσσια

και στα γραφεία της ΝΔ στη Ν.Ιωνία κ την Αγ. Παρασκευή.

Οι κινήσεις μας αυτές αποτελούν μια ελάχιστη συμβολική πράξη, αφενός αλληλεγγύης προς τους 74 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης στις 27/07/2016 και τους μετανάστες/τριες που εκδιώχθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και αφετέρου απάντησης ως προς την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, την εκκλησία της ελλάδος και τους δήμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Αναρχικοί/ες

Πηγή: athens indymedia


Μετά την εκδικητική εκκένωση των κατάληψεων στέγης προσφύγων στην θεσσαλονίκη, γίνεται προσπάθεια ενσωμάτωσης των υπολοίπων από τους αριστερούς διαχειριστές του κράτους


1/8/2016

Συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις σε Ίλιον & Αγ. Αναργύρους

 

Σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις Ορφανοτροφείο, Hurriya και οδού Νίκης, στη Θεσσαλονίκη, που εκκενώθηκαν από τη συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανελ στολίσαμε το Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους με πανό και συνθήματα.

Ο ανθρωπισμός σας βρωμάει στρατόπεδα και καταστολή – Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

 

 

 

Αναδημοσίευση από θερσίτη


Ανάληψη ευθύνης / Αλληλλεγύη στις καταλήψεις

Τα ξημερώματα της 1ης αυγούστου τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. Προχωρήσαμε σ’αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στη πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων. Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί συνεισφορά στο κάλεσμα για τον Μαυρο Ιούλη από τους συντρόφους της Rigaer 94 στη Γερμανία.

“Στις 22/5/2009 σκοτώνεται ο Mauricio Morales στη Χιλή κατά τη μεταφορά βόμβας που προοριζόταν για τη σχολή δεσμοφυλάκων. Ο Μαουρίσιο συμμετείχε στην κατάληψη βιβλιοθήκη Σάκκο και Βαντσέττι κάνοντας πράξη τη συνάντηση της δημόσιας και της παράνομης δράσης.
Καταληψίας και βομβιστής, δεν διαχώρισε τα μέσα δράσης και δεν εγκλωβίστηκε σε νησίδες ψευτοελευθερίας”
(Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς / FAI-IRF, Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης )

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Υ.Γ. : Την Πέμπτη 4 αυγούστου η κατάληψη “Biblioteca Kaos” στο Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία απειλείται με εκκένωση. Οι σύντροφοι δεν θα την εγκαταλείψουν και θα την υπερασπιστούνε. Τους ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και τους στέλνουμε μια συντροφική αγκαλιά συνενοχής.

Πηγή:  tracesoffire.espivblogs.net


Aπόφαση δικαστηρίου :  Οι έξι αθώοι και οι υπόλοιποι ένοχοι για απείθεια. Όλοι/ες ελεύθεροι

 

Την ενοχή όλων πλήν του περαστικού προτείνει ο εισαγγελέας


Ξεκίνησε η δίκη

[dciframe]https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchris.honey2%2Fvideos%2F10154277163667976%2F&show_text=0&width=400,520,280,1,no,border:1px solid blue;align:left;[/dciframe]


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

Τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου εσύ και η κυβέρνηση σου εισβάλατε σε τρεις καταλήψεις που φιλοξενούσαν πρόσφυγες και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα συλλάβατε 75 αλληλέγγυους από Ελλάδα και Ευρώπη ενώ τους πρόσφυγες τους στείλατε άρον-άρον σε hot-spot, κάποια από τα οποία αρνήθηκαν να τους παραλάβουν λόγω πληρότητας. Έτσι τους παρατήσατε στη μέση του πουθενά.

Επειδή το «Ορφανοτροφείο» και η «Hurriya» έχουν τον δικό τους πολιτικό λόγο και δε θέλουμε να τον υποκαταστήσουμε, σας υπενθυμίζουμε ως «Λεωφόρος Νίκης 39» αυτά για τα οποία είμαστε κάτι παραπάνω απο σίγουροι ότι γνωρίζετε.
Η κατάληψη της Λ. Νίκης ήταν γέννημα της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και ήταν η πρώτη κατάληψη αμιγούς στέγασης για ανθρώπους αυτού του κινήματος, που το είχαν πραγματική ανάγκη.

Ενταγμένη μέσα σε αυτά τα πλαίσια διεκδικούσε, μέσα από ένα παρατημένο κτίριο, την αξιοπρεπή διαβίωση για τους “ενοίκους” του, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του δημόσιου χώρου. Για τον λόγο αυτό φιλοξένησε, όλα αυτά τα χρόνια, εκατοντάδες αγωνιστές και διαδηλωτές όχι μόνο από την Έλλαδα αλλά κι από όλο τον κόσμο.

Όταν προέκυψε η προσφυγική κρίση, άνοιξε την πόρτα της για να υποδεχθεί και να συμβιώσει ισότιμα και αλλέγγυα με τους πιο ευπαθείς απ’ αυτούς, οικογένειες με μικρά παιδιά. Ταυτόχρονα εντάχθηκε σε ένα δίκτυο ιατρικής και διατροφικής φροντίδας, που είχε δημιουργηθεί απ’ τις απαρχές της Ειδομένης.

Σ’ αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τα ξημερώματα της Τετάρτης επιφυλλάξατε να ξαναζήσουν για άλλη μια φορά τον εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπάθησαν να ξεφύγουν, διασχίζοντας όπως χιλιάδες άλλοι την εκατόμβη του Αιγαίου.
Πριν πάρετε την εξουσία σάς καλοσορίζαμε στην κόλασή της, απ΄ την οποία αδύναμοι να δραπετεύσετε αναλάβατε να την διαχειριστείτε.

Διαποτισμένοι απ’ τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, αφού δεν μπορέσατε να παράξετε τίποτα καινούργιο, αναπαράγετε τα συντρίμια της καθεστωτικής πολιτικής.
Επειδή το κράτος δεν επανιδρύεται (το’χε διαπιστώσει ήδη ο Καραμανλής), όχι μόνο δεν το καταλάβατε αλλά σας κατέλαβε. Αυτό το κράτος της έκτακτης ανάγκης σε καθεστώς εξαίρεσης.
Το “για πρώτη φορά αριστερά” είναι πράγματι αλήθεια, όχι όμως όπως την πουλούσατε με λεονταρισμούς μέσα κι έξω αλλά όπως τη βιώνουμε.

Ό,τι δεν τολμούσε η δεξιά αναλάβατε να το φέρετε σε πέρας διαγκωνιζόμενοι στις συγγνώμες.

Δεν είστε μόνο κάθε λέξη του συντάγματος αλλά με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεστε σε κάθε λέξη του νόμου και της τάξης.
Γι’ αυτές τις επιλογές έχετε έτοιμους συμμάχους και πληθώρα κολαούζων για να αναλάβουν αυτό το ρόλο. Με τη θέση σας για τον φράχτη του Έβρου, με την αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας μέσω της συμφωνίας που υπογράψατε, με την κρατική διαχείριση του προσφυγικού στη λογική του στρατοπέδου όπου κλείσατε την Ειδομένη για να την πολλαπλασιάσετε, απελευθερώσατε όχι την αριστερά αλλά τον αντιδραστικό και ακροδεξιό λόγο.

Ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, η πρυτανεία του ΑΠΘ, η εκκλησία βγήκαν σε συγχορδία με την πλειοψηφία των ΜΜΕ να σας σιγοντάρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου, σας είχαμε ξαναδεί όταν άρχισε πόλεμος κατά των αλληλέγγυων στη μέση της προσφυγικής κρίσης. Τότε αντιληφθήκατε οτι η αλληλεγγύη παίρνει δομικά χαρακτηριστικά πέρα από σας, από το κράτος και τις ΜΚΟ, κι από την ανοχή περάσατε στην επίθεση. Αλέξη οι θάνατοι και οι λοιμώξεις γίνονται στις κρατικές δομές. Τι δεν καταλαβαίνεις από τον θάνατο της 27χρονης κοπέλας στο hot-spot της softex;

Γνωρίζουμε ότι η εισβολή στις καταλήψεις ήταν η απάντηση του κράτους στο No Border. Γνωρίζουμε πως θέλετε να κρατικοποιήσετε την αλληλεγγύη σύμφωνα με τους κανόνες της στρατοπέδευσης, γι’ αυτό βάλατε έναν απίθανο καραβανά (Τόσκας) να μας κάνει υποδείξεις. Αλλά μάλλον αγνοείτε οτι δεν είμαστε ούτε ρομαντικοί ούτε life style αγωνιστές.
Η αυτοργάνωση και οι δομές της, η συμμετοχική και ισότιμη αλληλεγγύη για έναν κόσμο που δε μπορεί να υπάρξει παρά μαζί με τους “άλλους”, η άμεση δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας για την κοινωνική αντιεξουσία είναι βίωμα και είναι εδώ και απέναντι σας.

Καλή αντάμωση στους δρόμους και πάρτε το όπως θέλετε.
ΥΓ. Τι να πούμε για όλους αυτούς που από πολιτικά πρόσωπα μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε παρατρεχάμενους του πραγματισμού της εξουσίας.

Από την κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης 39

Μιχάλης Χαριτέλης
Οδυσσέας Δερματάς
Σάντρα Χουκ
Διονύσης Κουτλόγλου
Γρηγόρης Τσιλιμαντός
Νίκος Χατζής
Νίκη Δημητριάδη
Άννα Καραγεωργίου
Ξανθή Παρασχίδου
Όλγα Παπαδημητρίου
Μιχάλης Βλάχος
Μάρκος Προβελέγγιος
Βασίλης Παπαδόπουλος

Πηγή: No Border Camp Thessaloniki 2016


Κάλεσμα την Δευτέρα 1/8, σε προσυγκέντρωση  στις 10:00 στο κέντρο αγώνα της κατειλημμένης σχολής θεάτρου, για να κατευθυνθούμε όλοι μαζί προς τα δικαστήρια.

Πηγή: athens indymedia


Οι πρωινές προσαγωγές, των 25 συντροφ(ισσ)ων που παρενεβησαν με κειμενα  στη “θεία” λειτουργια της μητρόπολης μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της “διατάραξης θρησκευτικής συναθροισης”. Θα κρατηθούν σήμερα και θα περάσουν από τον εισαγγελέα αύριο το πρωί.

Σημειωση:  Εκτός από τους 25, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη ενός τυχαίου περαστικού, ο οποίος κρατείται με τους υπόλοιπους.

ΚΑΛΕΣΜΑ αυριο (Δευτέρα 1/8) στις 11:00 στα δικαστηρια

Πηγή: No Border Camp Thessaloniki 2016


Το πρωί της Κυριακής 31/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση απο δεκάδες κόσμο στην μητρόπολη θεσσαλονίκης και το κράτος απάντησε σε αυτή με προσαγωγές

https://twitter.com/zara_zavo/status/759667128551235584?lang=el


Τα ξημερώματα της Κυριακής 31/7 έγινε εμπρηστική επίθεση εναντία στην εταιρεία η οποία είχε αναλάβει για λογαριασμό της μητρόπολης θεσσαλονίκης, την καταδέφιση της κατάληψης στέγης προσφύφων του ορφανοτροφείου.