Δράσεις ενάντια στους φασίστες της “ελλήνων συνέλευσις”

Για την εκδίωξη των φασιστών της «Ελλήνων Συνέλευσις» από την πλατεία βικτωρίας

«Είναι ύβρις για τους ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους και να κάνούν Παραολυμπιάδα. Αυτό ε’ιναι μεγάλη προσβολή για τον άνθρωπο, γιατί σήμερα όλα αυτά τα υβρίδια και όλα αυτά τα ζώα τα καθάρματα αυτά»

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν πρόσφατα από τον Αρτέμη Σώρρα, τον ιδρυτή και αρχηγό της « Ελλήνων Συνέλευσις». Ενός, ακόμη πατριωτικού-φασιστικού μορφώματος, που εμφανίστηκε κεκαλυμμένα τα τελευταία χρόνια και διεκδικεί, πλέον απροκάλυπτα, μερίδιο από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της ακροδεξιάς.

Η « Ελλήνων Συνέλευσις» αποτελεί γνήσιο τέκνο της σαπίλας των φασιστών τηλεαστέρων, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λιακόπουλος και ο Βελλόπουλος. Ένα μείγμαάκρατου μυστικισμού κι ανορθολογισμού (Ελ, μας ψεκάζουν, προφητείες…), με μπόλικη δόση «αρχαιοελληνικής παράδοσης» και πίστης στο δωδεκαθεϊσμό.

Διατυμπανίζει την «ελληνική υπεροχή», αποδέχεται « Έλληνες εξ’αίματος και DNA»

και φυσικά, όπως κάθε φασιστική γκρούπα που σέβεται τον ευατό της, φτύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο απέναντι σε κάθετι δεν ταιριάζει στα «αρχαιοελληνικά πρότυπα» και στην «καθαρότητα της ελληνικής φυλής» (π.χ λαθρέποικοι οι μετανάστες). Φτάνοντας μέχρι το πρόσφατο ναζιστικό κήρυγμα του Σώρρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όλα αυτά, βέβαια, ντυμένα με το μανδύα της «σωτηρίας του έθνους», τις γελοίες, υποσχέσεις για αποπληρωμή του ελληνικού χρέους με την καταβολή 600δις δολ. Ή την «πληρωμή της Εφορίας όλων των Ελλήνων». Κι όμως, ένας τέτοιος τσαρλατάνος και φασίστας έχει φτάσει στο σημείο να ανοίξει γραφεία σε όλη την επικράτεια βρίσκοντας ως ακολουθητές, διάφορους χρήσιμους ηλιθίους, που έχουν γαλουχηθεί εδώ και χρόνια με την τηλεοπτική αποχαύνωση, την παντελή έλλειψη κριτικής σκέψης, τη δουλοπρέπεια και την υποταγή σε κάθε λογής σωτήρα, τις πατριωτικές και εθνικιστικές κορώνες. Εν τέλει με μια φασίζουσα ηθική κι αισθητική. Ουσιαστικά εκείνων των μισαθρώπων που αποτελούν κομμάτι της ίδιας δεξαμενής ψηφοφόρων, αρχίκά τοθ ΛΑΟΣ, έπειτα της Χρυσής Αυγής και όποιας φασιστικής γκρούπας. Που δε θα βγουν απαραίτητα στην πρώτη γραμμή, Δε θα συστήσουν κάποιο επιθετικό βραχιόνα ή σκληρό πυρήνα. Που φαντάζουν ακίνδυνοι κι ειρηνικοί και πλασάρονται με κοινωνικό προσωπείο. Ως οι οικογενειάρχες, οι ευυπόληπτοι πολίτες, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που έχουν αγνά κίνητρα. Τα θύματα της κρίσης που θέλουν να σώσουν τους Έλληνες και την πατρίδα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν, πιο τακτικά το τελευταίο διάστημα την εμφάνισή τους στο δημόσιο χώρο, με συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις, αλλά και παρεμβάσεις σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και της επικράτειας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 9/9, ελάχιστες μέρες μετα τις δηλώσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η « Ελλήνων Συνέλευσις» είχε το θράσος να βγει για μοιράσμα σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας. Βίκτωρια,Ομόνοια, Αττική, Σεπόλια, πλ. Αμερικής και πλατεία Γκύζη. Στις 20:30, 25 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρωθήκαμε και κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία Βικτωρίας, όπου τα φασιστοειδή μοίραζαν κείμενα στον ηλεκτρικό επι 1 ώρακαι είχαν στήσει μικροφωνική. Η παρουσία μας στην πλατεία διήρκησε 5 λεπτά και έπειτα αποχωρήσαμε συντεταγμένα, αφού διακόψαμε τη μικροφωνική τους, πετάξαμε το υλικό τους στα σκουπίδια και ουσιαστικά τους εκδιώξαμε από την πλατεία.

Γιατί, κάθε απόπειρα των φαστιστοειδών να διεκδικήσουν την παρουσιά τους στο δημόσιο χώρο, μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται. Ειδικά, σε περιοχές, όπου ζουν και κινούνται εκατοντάδες μετανάστες και ανά διαστήμα έχουν δεχθεί πογκρόμ, μαχαιρώματα και ανελέητο κηνύγι από τους μπάτσους. Σε περιοχές όμως, που έχει αναπτυχθεί και πλούτος αντιφασιστικών, ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων, πεδία συνεύρεσγς, επικοινωνίας και κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών. Αναχώματα και το ξερίζωμα κάθε κίνησης των φασιστών να δηλητηριάσουν τις καθημερινές σχέσεις

με μίσος για το διπλανό, με βάση το χρώμα, τη φυλή, την εθνικότητα και τη διαφορετικότητα. Είτε πρόκειται για τους οργανωμένους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α ή πρόσφατα της ΛΕ.ΠΕΝ. Που επιχειρεί μάταια να ανοίξει γραφεία στον Αγ. Παντελεήμονα βρίσκοντασ τη σθεναρή αντίσταση των αντιφασιστών της περιοχής, Είτε πρόκειται για εκείνα τα κομμάτια που βγαίνουν απ’ τις τρύπες τους με πιο κοινωνικά χαρακτηριστικά επιχειρώντας να στήσουν φασιστοεπιτροπές «κατοίκων» ή πρόσφατα οι «ψεκασμένοι» της « Ελλήνων Συνέλευσις». Θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε, το φασιστικό βόθρο σε κάθε του μορφή και έκφραση, όπως και το κυρίαρχο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπέσης που τον γεννά και τον θρέφει. Ας τσακίσουμε τον φασισμό απ’όπου κι αν προέρχεται, ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά, στο δρόμο.

Αναρχικοί-ές, αντιεξουσιαστές-ριες, αντιφασίστες-ριες.


Ανάληψη ευθύνης για Ελλήνων Συνέλευσις Κερατσίνι

Την Τετάρτη 14/9 επιτεθήκαμε στα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις» στην οδό Βυζαντίου στο Κερατσίνι, σπάζοντας τα τζάμια της πρόσοψης.

Οι συγκεκριμένοι εμφανίζονται ως ΜΚΟ με μπροστάρη τον  απατεώνα Αρτέμη Σώρρα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν πατενταρισμένους φασίστες που εκμεταλλεύονται την άγνοια του κόσμου στις λαϊκές γειτονιές πουλώντας το παραμύθι για «ξεχρέωμα όλων των ελλήνων».

Δε διστάζουν επίσης να εξαπολύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο προς τους μετανάστες και τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Δε θα ανεχτούμε κανένα θύλακα ρατσισμού και εθνικισμού στις λαϊκές προλεταριακές γειτονιές που τόσο έχουν υποφέρει από την κρίση. Οι φασίστες, όποια μάσκα κι αν φοράνε, πάντα θα αποτελούν για εμάς στόχο μέχρι να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Η κίνηση αυτή είναι αφιερωμένη στην μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν 3 χρόνια από τα καθάρματα της χρυσής αυγής.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

τσαντισμένοι αντιφασίστες 

Αναδημοσίευση από athens indymedia