Λονδίνο – Αλληλεγγύη στους τρεις που θα περάσουν από δίκη στις 3 Οκτωβρίου, 2016

Αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους της East Street

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, 2015, η επιχείρηση της αστυνομίας κατά των μεταναστών στην East Street οδήγησε σε μια έκρηξη εξέγερσης και αλληλεγγύης. Όταν αξιωματικοί του σώματος Επιβολής Μεταναστευτικής Πολιτικής εξανάγκασαν έναν άνδρα, κάτοικο της περιοχής, να μπει στο πίσω μέρος του βαν τους, πλήθος ανθρώπων που μένουν και εργάζονται στην περιοχή, μεταξύ αυτών και παιδιά, συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την απομάκρυνσή του. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος κλήθηκε η αστυνομία αντιμετώπισης ταραχών (αντίστοιχα ΜΑΤ).

Χωρίς προειδοποίηση εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους, κλωτσούσαν στο έδαφος τους ανθρώπους, τους επιτίθονταν με σκυλιά. Αντί να τρέξουν να ξεφύγουν, οι πάνω από 100 που ήταν στο πλήθος έμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους και υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους. Οι μπάτσοι έφυγαν αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να διαλύσουν το πλήθος.

Έκτοτε, ο άνδρας που στην αρχή τέθηκε υπό κράτηση, έχει απελαθεί και τρεις άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν από δίκη, στις αρχές του Οκτωβρίου αυτού του έτους. Τους απαγγέλθηκαν υπερβολικά διογκωμένες κατηγορίες όπως αυτή των «βίαιων ταραχών». Εάν βρεθούν ένοχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλη ποινή φυλάκισης.

Σε αυτούς τους καιρούς όταν ολόκληρες περιοχές κατεδαφίζονται για να δώσουν χώρο σε πολυτελή διαμερίσματα και πολλοί άνθρωποι εξαναγκάζονται να φύγουν από την περιοχή, όταν οι μετανάστες αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες, κρατούνται για αόριστο χρόνο μακριά από τους φίλους και τις οικογένειές τους, όταν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας κατά των μεταναστών και η παρενόχληση είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι ξεκάθαρο ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η βία της τάξης. Και ενάντια αυτό το είδος της βίας είναι που εξεγείρονται οι κάτοικοι της East Street.

Η κατηγορία των «βίαιων ταραχών» είναι μια κυνική τακτική που χρησιμοποιείται για να σταματήσει η επανάσταση. Με την τιμωρία μεμονωμένων ατόμων, οι Αρχές ελπίζουν ότι θα σπείρουν τον φόβο ανάμεσά μας και θα αισθανθούμε ανίκανοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αλλά αντι να ενδώσουμε στον φόβο, ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι αναμεταξύ μας, όπως οι άνθρωποι στην East Street όταν οι γείτονές τους συνελήφθησαν από το σώμα Επιβολής Μεταναστευτικής Πολιτικής τον Ιούνιου του προηγούμενου χρόνου

Τον Οκτώβριου αυτού του χρόνου, η αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους της East Street μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: συνεχής εξέγερση ενάντια στην βίαιη τάξη.

Μετάφραση baktirio

Πηγή: actforfree.nostate.net