Ενημέρωση για την κατάληψη στον 94 FM

Σήμερα 19 Οκτωβρίου μέλη από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά προχωρήσαμε σε κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού «Επικοινωνία» 94 FM στο Νέο Ηράκλειο. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να παραμείνουμε στο χώρο για μία ώρα όσο διαρκούσε η ηχητική παρέμβαση που είχαμε προετοιμάσει, η οποία περιλάμβανε : κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης όπως και όσα κείμενα έχουν δημοσιευτεί ως τώρα από τους πολιτικούς κρατούμενους. Επίσης, υπήρχε μεταφρασμένο κείμενο από αναρχικό κρατούμενο από τις Η.Π.Α., η πολιτική δήλωση των 22 συλληφθέντων στην ελληνοαμερικάνικη ένωση, όπως επίσης και το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ραδιοφωνικός σταθμός περικυκλώθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απαιτούσαν την απομάκρυνσή μας από το σταθμό, απειλώντας με προσαγωγές. Όπως μας ανακοινώθηκε η εντολή είχε έρθει από το αρχηγείο της ΓΑΔΑ.

Απόφασή μας ήταν να μην εγκαταλείψουμε τον χώρο της κατάληψης, αλλά να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε τόσο το ηχητικό με τα παραπάνω κείμενα όσο και ζωντανά ενημερώνοντας για τις εξελίξεις γύρω από την κατάληψη. Η άρνησή μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα  την εισβολή της αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό και την προσαγωγή μας στο ΑΤ Ηρακλείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στη σκλαβιά των κρατουμένων στις Η.Π.Α. βρίσκονται αντιμέτωπες με την καταστολή. Για άλλη μια φορά θα δηλώσουμε ότι οποιαδήποτε δίωξη ή κατασταλτική επιχείρηση μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο στον αγώνα ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την κυριαρχία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη η αλληλεγγύη μας να έχει στόχο την όξυνση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Η καλύτερη απάντηση στην καταστολή του κράτους είναι η συνέχιση του αγώνα.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά

Πηγή: athens indymedia