Μαδρίτη: Εξέγερση στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Αλούτσε

Τη νύχτα της 18ης προς την 19η Οκτώβρη 2016 διάφοροι μετανάστες που βρίσκονται έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης του Αλούτσε, στη Μαδρίτη, εξεγέρθηκαν ανεβαίνοντας στις ταράτσες και φωνάζοντας «λευτεριά».

Αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε το σημείο αυθόρμητα για να δείξει τη στήριξή του, ανταπαντώντας με εμψυχωτικές φωνές και πετώντας βεγγαλικά έτσι ώστε οι κρατούμενοι να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι τους.

Σύμφωνα με τα μίντια και τους μπάτσους η εξέγερση τελείωσε μετά από 11 ώρες χωρίς τραυματίες.

Στην περιοχή ήρθαν οχήματα της ατυνομίας, κλούβες των μονάδων καταστολής, ενώ ένα ελικόπτερο επιτηρούσε από ψηλά. Μαζί με την μπατσαρία εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος του συνασπισμού Ahora Madrid για θέματα ασφαλείας και επείγοντων περιστατικών Χαβιέρ Μπαρμπέρο, ο δημοτικός σύμβουλος για θέματα οικονομίας και στέγασης Κάρλος Σάντσες Μάτος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συνοικίας Λα Λατίνα Εστέρ Γκόμες και Γκιγέρμο Θαπάτα. Αυτοί οι νέοι κροίσοι της «πολιτικής αλλαγής» συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν την υπεράσπιση των συνόρων, την καταστολή ενάντια στους εμιγκρέδες και κάθε πολιτικό αντίπαλο, όπως και την αθρόα παρουσία μπάτσων στις γειτονιές της Μαδρίτης. Είναι εξίσου υπεύθυνοι για τις παρούσες μεταναστευτικές πολιτικές και θα συνεχίσουν να εργάζονται χέρι χέρι με την εξουσία κάθε χώρας που απαιτεί τη λήψη αυστηρότερων μέτρων σχετικά με όσες κι όσους μεταναστεύουν. Η φαινομενική ανησυχία και αλληλεγγύη τους είναι απλά πολιτική «φιγούρα». Δεν χρειαζόμαστε την συμπόνοια τους, δεν θέλουμε να είμαστε κομμάτι της εκλογικής τους καμπάνιας, δεν θα χάψουμε τα ψέματά τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι στο εν λόγω κέντρο κράτησης μεταναστών, που βρίσκεται μέσα στη γειτονιά του Αλούτσε και η αφομοίωση της οποίας έχει οδηγήσει στο να θεωρείται αυτό το έκτρωμα κάτι το φυσιολογικό.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα τέτοιου τύπου δράσεις ανταρσίας από πλευράς των έγκλειστων κι ελπίζουμε να διαρρηχθεί η καταραμένη ησυχία και κανονικότητα που αντιπροσωπεύει αυτό το κτήριο. Ας διαδοθούν τα νέα ανάμεσα στον αλληλέγγυο κόσμο για περιπτώσεις όπως αυτή, έτσι ώστε να μην απομονώνονται οι φωνές των εξεγερμένων μέσα στη νύχτα σε μια γειτονιά όπως το Αλούτσε ή οπουδήποτε αλλού.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους αιχμαλώτους στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Αλούτσε που άντεξαν 11 ώρες υπό βροχή στις ταράτσες της φυλακής.

Κάτω τα σύνορα, τα έθνη και όσοι τα φυλάνε.

Μέχρι να γκρεμιστεί και η τελευταία φυλακή.

στα ισπανικά

Πηγή: contra info