Κατάληψη ΛΚ37 – Κείμενο για την φασιστική επίθεση στην ΛΚ37 την 23/10

img_0867

Φωτογραφίες από την απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης φασιστοειδών στη ΛΚ37 τα χαραματα της 23ης Οκτ. 2016 και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν με παταγώδη αποτυχία. https://athens.indymedia.org/post/1564255/

Κείμενο της ΛΚ37 για τις κρατικές και παρακρατικές επιθεσεις σε κατειλημμένους χώρους του κοινωνικού αγώνα τον Αύγουστο του 2016.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Τα ξημερώματα της 24 Αυγούστου η κατάληψη στέγης μεταναστών/προσφύγων “Νοταρά 26” δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από παρακρατικούς φασίστες που με δολοφονικές προθέσεις επιχείρησαν να κάψουν ένα κτίριο μέσα στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση  προσφύγων και αλληλέγγυων, η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές φθορές.

Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται να προστεθεί στο πλήθος των κρατικών και παρακρατικών επιθέσεων σε βάρος των αγωνιστών, των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των προσφύγων και των μεταναστών. Όπως συμβαίνει πάντοτε, τα θρασύδειλα φασιστοειδή βγαίνουν από τις τρύπες τους για να  συνεχίσουν το έργο των επίσημων μηχανισμών κρατικής προπαγάνδας και καταστολής που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κατειλημμένους χώρους αγώνα και ευρύτερα την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται επιθετικά προς την εξουσία, αδιαμεσολάβητα και από τα κάτω.

Η επίθεση των παρακρατικών στην κατάληψη Νοταρά 26 έρχεται ως συνέχεια της μιντιακής υστερίας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του No Border και της Αναρχικής Συνάντησης Αγώνα στη Θεσσαλονίκη και της κατασκευής κατασταλτικού κλίματος στο οποίο συντονίστηκαν η κυβέρνηση, με δηλώσεις αξιωματούχων της και άθλια δημοσιεύματα του κομματικού τύπου, η αντιπολίτευση, δημοτικές και πρυτανικές αρχές, η εκκλησία και οι τραμπούκοι της χρυσής αυγής. Είναι συνέχεια των βίαιων αστυνομικών εισβολών και εκκενώσεων τριών κατειλημμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών στη Θεσσαλονίκη (“Ορφανοτροφείο”, Hurriya και “Μανδαλίδειο”), των συλλήψεων και της παραδειγματικής καταδίκης των καταληψιών.  Είναι, τέλος, μέρος της πάγιας επιδίωξης του κράτους για την καταστολή των κατειλημμένων χώρων αγώνα, με στόχο την κάμψη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται, με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, ενάντια στην εξαθλίωση, την υποταγή και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Η σημερινή διαχείριση εξουσίας,  απογυμνωμένη από την κοινωνική συναίνεση που κατάφερε να αποσπάσει το προηγούμενο διάστημα τρέφοντας αυταπάτες για έναν “καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο”, καταφεύγει στην όξυνση της καταστολής. Θέτει ξεκάθαρα στο στόχαστρο όλους όσοι αρνούνται να υπακούσουν στα κελεύσματα για κοινωνική ειρήνη και ταξική συνεργασία και συνεχίζουν να αγωνίζονται ακηδεμόνευτα και αντιθεσμικά ενάντια στην απρόσκοπτη επιβολή των συνθηκών εκμετάλλευσης και υποταγής. Αυτή η ιδεολογική και κατασταλτική επιχείρηση του κράτους κατά των δομών αντίστασης και αλληλεγγύης  ανοίγει το δρόμο στις παρακρατικές φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες.

Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας που χτίζεται πάνω σε συρματοπλέγματα, φράχτες, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους κολασμένους, πάνω στην εξαθλίωση, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Απέναντι κρατικές και παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, με όπλο μας την αλληλεγγύη, τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι όλων όσοι αγωνίζονται από τα κάτω στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ  “ΝΟΤΑΡΑ 26”, “ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ”, “HURIYHA” ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΝΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

  Διαχειριστική συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

Πηγή: athens indymedia