Για τα γεγονότα της αντιφασιστικής στο παγκράτι στις 8/10

Το παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε από το athens indymedia αποτελεί μαρτυρία ατομικότητας που συμμετείχε στην αντιφασιστική πορεία του Παγκρατίου στις 8/10.

 

για τα γεγονοτα σε αντιφασιστικη στο παγκρατι στις 8/10

Βρισκομουν στην αντιφασιστικη πορεια που είχε καλεστει στο παγκρατι εναντια στο ανοιγμα των «συνδικαλιστικών» της χρυσης αυγης,
ειχε πολυ κοσμο πανω απο 1000 ατομα απο διαφορες ομαδες, συλλογικοτητες, ατομικοτητες , παρεες, σωματια και αριστερες οργανωσεις κτλ,αρχισε η πορεια περιφρουρημενη απο αλσος παγκρατιου προς τα γραφεια των φασιστων,
Ημουν μπροστά στην πορεια, ακριβως διπλα στην δεξια πλευρα της περιφρουρησης περπαταγε και μια ομαδα/παρεα (15 ατομων περίπου) μερικοι με παλουκια, οι αλλοι με αδεια χερια / (χωρις μασκες) αλλα κουκουλομενοι οπως και οι περισοτεροι/ες απο τους υπολοιπους.

Ρωτηθηκε η παρεα/ομαδα απο την διπλανη ομαδα περηφρουρηση ‘Το γιατι ειναι απο την εξω πλευρα και οχι μεσα’ απλα μιλουσανε στο δρομο και συνεχισε η πορεια ξανα χωρις ενταση και κανενα προβλημα.
Οταν φτασαμε περιπου κοντα στο μπλοκο των ματ(περιπου 50,60 μετρα) τοτε αρχισσαν μερικοι απο αυτη τη συγκεκρημενη παρεα/ομαδα να μαζευουν πετρες απο μια οικοδομη, τοτε κινηθηκαν καποια ατομα προς εκεινους και αρχισε ενταση και φωναξε ενας την περιφρουρηση. Η οποια ήρθε απο πισω και οχι απο διπλα.
τοτε καταλαβα πως θα χειροτρεψει κατασταση και ισως να ασκηθει βια εναντια σε αυτη τη παρεα/ομαδα.
Αρχισε ενταση ακομα και σπρωξιματα διπλα στο στενο,
τοτε πηρα την ατομικη μου αποφαση να “επεμβω” απεναντι στις συλλογικες αποφασεις των συγκεκριμενων ομαδων για να ηρεμησουν τα πνευματα,

Μπηκα ακριβως στη μεση προσπαθώντας να σπρωξω και τις δυο πλευρες να απομακρυνθουν με τα δυο μου χερια ανοιχτα και μιλωντας με δυο πλευρες να ηρεμισουν και να σταματησουν κτλ, εφαγα πολλα σπρωξιματα και κατι ψιλες τυχαια φυσικα(που δεν εχουν καθολου σημασια για μενα) επειδη ημουν στην μεση ακριβως,τοτε απο την περηφρουρηση αρπαξαν εναν απο την ομαδα/παρεα απο μπροστα μου και τον πηγαν προς πισω κοντα στην περιφρουρηση της ομαδας τους, τοτε ετρεξα να τους προλαβω να μην γινουν ασχημα τα πραγματα, μπροστα μου ειχε κοσμο και παρκαρισμενα αυτοκινητα και πηγα να περασω απο την πορεια για να παω προς εκει που ειχαν πιασει τον ατομο.

Μολις εφτασα και λιγα μετρο μακρια απο εκει, Τοτε ένας απο Μια συγκεκριμένη ομαδα της περιφρούρηση με επιασε απο το γιακά και με απειλησε λεγοντας “οποιος δεν σεβεται συλλογικες αποφασισεις τσακιζεται” και τοτε προσπαθησα να του εξηγησω τη θεση μου οτι “δεν θελω να τσακωθουμε ολοι εδω μεταξυ μας σε κοινο αγωνα” αλλα εκεινος συνεχιζε να με τραμπουκιζει επιθετικα λεγοντας “Δεν ειμαστε ιδιοι εμεις”, τοτε αλλοι διπλα μπηκαν στη μεση αναμεσα στον συγεκριμενο άτομο και μενα για να απομακρυνθουμε, μετα απο λιγα λεπτα ξανα πηγα στον  συγεκριμενο άτομο να του εξηγησω της θεση μου τοτε ξαναρχισε να μου μιλαει επιθετικα, τοτε απλα απομακρυνθηκα.

Μετά απο αυτή την επιθεση πήγα στην απολογιστική της πορείας του Παγκράτιου, ωστε να λυθει το οποιο προβλημα μεσα στην συνελευση.
Μίλησα εκεί αλλα δεν σχολιάστηκε ουτε απαντήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.
Όποτε αποφάσισα να το γράψω δημόσια.