Συγκεντρωτικά τα καλέσματα του α/α χώρου ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα 15/11

Αναδημοσίευση από Κινηματόραμα

 

Συγκέντρωση/Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα [Τρίτη 15/11 18:00]

Συγκέντρωση – Πορεία ενόψει της επίσκεψης του Ομπάμα στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973 είναι μια πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Η επίσκεψη Ομπάμα έχει να κάνει με την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή (Συρία-Ιράκ κλπ) . Με τους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ – Ε.Ε. – Ρωσίας, Τουρκίας καθώς και με οικονομικές συμφωνίες που θα προσθέσουν νέα κέρδη σε πολυεθνικούς κολοσσούς.

Επί προεδρίας Ομπάμα οι κρατικές δολοφονίες μη λευκών καταπιεσμένων έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Και στις φυλακές των Η.Π.Α., όπου διεξάγεται η μαζικότερη κινητοποίηση των κρατουμένων ενάντια στην σκλαβιά, το κράτος απαντά με άγρια καταστολή.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 6μμ στο Πολυτεχνείο και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Σύντροφοι/ισσες για την συγκρότηση Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών


Ας υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως του αξίζει ! Διαδήλωση: Τρίτη 15 Νοέμβρη στις 17.30, Πολυτεχνείο (Στουρνάρη & Πατησίων)


Κάλεσμα της Συνέλευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτησης για τη διαδήλωση στις 15/11

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εξαθλίωση, εκμετάλλευση, καταπίεση, εγκλεισμός, πόλεμος, ξεριζωμός, λεηλασία της φύσης, θάνατος είναι οι συνθήκες που διαμορφώνουν την πραγματικότητα των πληβειακών στρωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για μια συνθήκη απότοκο του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου κοινωνικής οργάνωσης και της βίαιης επιβολής των πολιτικών και οικονομικών ελίτ πάνω στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Σήμερα η συνολική συστημική κρίση αναδεικνύει την πλήρη χρεωκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού, που δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις κοινωνικές ανάγκες και δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο από την κυριαρχία του νόμου της ζούγκλας. Μέσα στην ευρύτερη αυτή συνθήκη, η επίθεση της παγκόσμιας κυριαρχίας κλιμακώνεται συνεχώς τόσο εντός του δυτικού κόσμου όσο και στην καπιταλιστική περιφέρεια. Από την μία, συνεχείς πολεμικές επιδρομές και επεμβάσεις (Λιβύη, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ) ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης επιθετικότητας του Δυτικού μπλοκ κυριαρχίας (το ελληνικό κράτος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανισομερούς, στο εσωτερικό της, συμμαχίας) έναντι τοπικών ή περιφερειακών ανταγωνιστών για τον έλεγχο, την εξουσία και τελικά τη λεηλασία πάνω σε ολόκληρες περιοχές, τους ντόπιους πληθυσμούς και τους φυσικούς πόρους. Από την άλλη, στο εσωτερικό των δυτικών μητροπόλεων επιχειρείται από τα πάνω να κυριαρχήσει ο φόβος. Το Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης μονιμοποιείται μέσω της στρατιωτικοποίησης των κοινωνιών με βάση το πρόσχημα της “ασφάλειας”, ενώ το καθεστώς εξαίρεσης των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φραχτών που δομείται σήμερα για τους “ξένους” αύριο θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει όσους από την εξουσία σημαδευτούν ως περιττοί ή στοχοποιηθούν ως εσωτερικός εχθρός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για ζητήματα οικονομίας, γεωπολιτικής και διαχείρισης του προσφυγικού έχει στόχο την αταλάντευτη ευθυγράμμιση των πολιτικών της ντόπιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις βασικές γραμμές που καθορίζονται από τα συμφέροντα της παγκόσμιας ηγεμονίας του δυτικού μπλοκ, στο οποίο οι ΗΠΑ κατέχουν πρωτοπόρο ρόλο. Με απλά λόγια ζητούμενο αυτών των συναντήσεων δεν είναι μόνο η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας, και η αμέριστη υποστήριξη και συνεισφορά του στους σχεδιασμούς που γίνονται ώστε να διατηρηθεί η ηγετική θέση του δυτικού μπλοκ εξουσίας στο ευρύτερο γεωπολιτικό πεδίο, αλλά και η δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – όπως και της εκάστοτε κυβέρνησης – να πειθαρχήσει την κοινωνία στη βαρβαρότητα του πολέμου και του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Η χρονική συγκυρία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, παραμονή της 17ης Νοέμβρη και κατά την διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου, έρχεται να εξυπηρετήσει τις διαχρονικές επιδιώξεις της εξουσίας για την επικράτηση της λήθης ενάντια στην κοινωνική και ταξική μνήμη. Επιδιώξεις που όμως αποτελούν αυταπάτη για τους κυρίαρχους όσο οι κοινωνικοί, πολιτικοί και ταξικοί αγώνες κρατούν ανοιχτό τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος και της δημιουργίας μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Στης 15 Νοέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία κράτους και κεφάλαιου, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Διαδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους από τα κάτω όλου του κόσμου, στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους που με αξιοπρέπεια αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και σε όλους όσοι εξεγείρονται και αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Στέλνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης στα κοινωνικά και ταξικά μας αδέρφια στις ΗΠΑ, τους μαύρους Αμερικανούς που υφίστανται τη ρατσιστική αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, τους εργαζόμενους που με μαζικές απεργίες αγωνίζονται ενάντια στους μισθούς πείνας, τους εξεγερμένους των φυλακών ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και το καθεστώς της σύγχρονης σκλαβιάς.

Στέλνουμε το μήνυμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους αναρχικούς και κομμουνιστές συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην Τουρκία που μάχονται τον ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου, όπως και στους Κούρδους αγωνιστές και αγωνίστριες που πολεμούν για την αυτοοργάνωση των κοινοτήτων τους.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ -ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 15 Νοέμβρη, 5.30 μ.μ., ΕΜΠ (Πατησίων & Στουρνάρη)

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση


Αντικρατική Πορεία

post image

Η καταστροφή του συμπλέγματος της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας

είναι ζωτική υπόθεση όλων των εξεγερμένων ανά τη γη.

Ως αναρχικοί αναρχικές οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε άμεσα

με τα κράτη-έθνη που λειτουργούν ως μηχανισμοί επιβολής ,

κατασπαράσσουν τους άθλιους και άθλιες, τους κατατρεγμένους και κατατρεγμένες

και καταστέλλουν ό,τι αντιστέκεται απέναντί τους.

Αποδομούμε τις εθνικές αφηγήσεις, κάνουμε επίθεση σε όλα τα σύμβολα ηγεμονίας.

Μονός τόπος το παρόν μας.

15 Νοέμβρη, 18:00 στο Πολυτεχνείο.

Καλούμε σε αντικρατική πορεία με αφορμή την επίσκεψη του Ομπάμα

και συμμετέχουμε στο μπλοκ των συντρόφων/ισσων

για την συγκρότηση ανοικτής συνέλευσης αναρχικών.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΧΙΑ

Μαύρο-Πολύχρωμο
Αναρχική συλλογικότητα για το οριζόντιο πολύμορφο επαναστατικό κίνημα

ARMA FORMΑ
Ομάδα βιβλιοθήκης Ζαΐμη 11

Ατομικότητες από τον χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών, Ζαΐμη 11


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ | Καλέσματα σε πορείες

Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα προγραμματισμένη επίσκεψη του επικεφαλής του κράτους των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα. Η επίσημη ατζέντα αυτής της παρουσίας προσδιορίζει τις πραγματικές προεκτάσεις της στο πεδίο της εξουσιαστικής διαχείρισης, επιβολής και ανταγωνισμού: γεωπολιτικοί συσχετισμοί, προσφυγικό, οικονομία.

Το κράτος των Η.Π.Α. αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας έχοντας πρωτοστατήσει στην εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην καπιταλιστική περιφέρεια, η εμβάθυνση του ελέγχου και της καταστολής στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών, η όξυνση της λεηλασίας της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και η καταστροφή του φυσικού κόσμου είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών επιδιώξεων -και των ανεπίλυτων αντιφάσεων που συνεπάγονται- του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Επιδιώξεων και αντιφάσεων που παράγουν τη βαθιά και συνολική κρίση του, ως απότοκο της πολιτικής- αξιακής του χρεωκοπίας.

Σε αυτή την επιχείρηση αποικιοποίησης κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής από την εξουσιαστική βαρβαρότητα, το αμερικανικό κράτος πρωτοστατεί εδώ και δεκαετίες έχοντας κεντρικό ρόλο στην ενδυνάμωση των παγκόσμιων διαδικασιών αναδιάρθρωσης του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου, μέσω της δημιουργίας και της αναβάθμισης υπερεθνικών εξουσιαστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως «πρότυπο» κατασταλτικό εργαστήριο. Οι «αντι»τρομοκρατικές σταυροφορίες που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και μαζικό ξεριζωμό μεγάλων πληθυσμών, οι αθρόες δολοφονίες μαύρων Αμερικανών, η θεσμική θωράκιση του καθεστώτος μέσω ειδικών νόμων, φυλακών και στρατιωτικοποιημένων σωμάτων καταστολής, είναι αρθρώσεις του γενικευμένου πολέμου που έχει κηρύξει το αμερικανικό κράτος τόσο εντός της επικράτειάς του όσο και διεθνώς ως πρωτοπόρο τμήμα της παγκόσμιας κυριαρχίας, η οποία απαντάει στην γενικευμένη της κρίση μέσω της επίθεσης της στους φτωχούς και τους απόκληρους.

Μιας επίθεσης που διεξάγεται με αυξανόμενη ένταση από την πλευρά των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ, αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι και το ελληνικό κράτος. Κοινή βάση αυτής της ανισομερούς συμμαχίας είναι η διατήρηση της εξουσιαστικής οργάνωσης των κοινωνιών, η όξυνση των συνθηκών της σύγχρονης σκλαβιάς , η απονεύρωση και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, καθώς και η διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του δυτικού μπλοκ κυριαρχίας και η ενίσχυση της δύναμής του στο πεδίο του διεθνούς γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Ο στρατιωτικός, πολιτικός, οικονομικός και πολιτισμικός επεκτατισμός του Δυτικού Εξουσιαστικού Μπλοκ επιχειρεί να αντλεί νομιμοποίηση και συναίνεση από την αθλιότητα που το ίδιο παράγει παγκόσμια: ο πόλεμος, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, είναι ταυτόχρονα παράγωγα του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και τα φόβητρα απέναντι στις εξαθλιωμένες μάζες. Η ιδεολογική πτυχή αυτού του επεκτατισμού εμπεριέχει την προβολή του κρατικού-καπιταλιστικού κόσμου ως αναπόδραστης πραγματικότητας εντός της οποίας μπορούν να υπάρξουν μόνο αστικοδημοκρατικά ψευτο-διλήμματα διαχείρισης της γενικευμένης εξουσιαστικής σήψης.

Το ελληνικό κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι σταθερά προσανατολισμένο στις επιδιώξεις της κυρίαρχης πολιτικο-οικονομικής ελίτ της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα. Η πολιτική διακυβέρνηση του Σύριζα – ο οποίος ανήλθε στην εξουσία πατώντας πάνω στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες της τελευταίας δεκαετίας- προκειμένου να απονευρώσει την διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια, έσπειρε την απογοήτευση και τον φόβο, άμβλυνε τα κοινωνικά και ταξικά αντανακλαστικά και έπληξε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όξυνε την ταξική λεηλασία, συκοφάντησε χυδαία τις αντιστάσεις του σήμερα χωρίς να διστάζει να καπηλεύεται ταυτόχρονα (και να ευτελίζει) τους αγώνες του χθες. Εξαπέλυσε κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων αγώνα και αλληλεγγύης, χτύπησε ταξικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις μέσω των ΜΑΤ, φυλάκισε πρόσφυγες και μετανάστες και δημιούργησε στρατόπεδα-γκέτο αποκλείοντάς τους από τον κοινωνικό χώρο. Με δυο λόγια εκπλήρωσαν και εκπληρώνουν την αποστολή τους στο ακέραιο, που δεν είναι άλλη από την διαρκή προσπάθεια, στο κομμάτι που τους αναλογεί, για την ανεμπόδιστη επιβολή της σύγχρονης δικτατορίας του Κράτους και του Κεφαλαίου, του Σύγχρονου Ολοκληρωτισμού. Αυτή η κοινή επιδίωξη, που ενώνει ακατάλυτα το ελληνικό και το αμερικανικό κράτος, είναι η βάση κάθε εξουσιαστικής συμμαχίας.

Απέναντί τους στέκει μια μακρά σειρά αγώνων διεθνώς, μια διαρκής απειλή για τις εξουσιαστικές ελίτ, μια διαδρομή ελευθερίας που παραμένει ανοιχτή για τους πληβείους. Στις Η.Π.Α., οι μαζικές απεργίες εργαζόμενων για τους μισθούς πείνας και οι εξεγέρσεις ενάντια στη δολοφονική κρατική ρατσιστική βία, οι αγώνες των κρατούμενων ενάντια στη βιομηχανία της φυλακής και οι κινητοποιήσεις των μεταναστών κρατούν ζωντανή την αντίσταση. Όντας αλληλέγγυοι σε αυτούς τους αγώνες επιζητούμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τη συνέχεια των αντιστάσεων, σε ένα κοινωνικό και ταξικό πεδίο που έχει χαραχτεί από το αίμα και τις άοκνες προσπάθειες των κινημάτων για την αλληλεγγύη, την ισότητα και την ελευθερία.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση τον διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΗΨΗ
ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων
Νοέμβρης 2016

ΣΥΓΚΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ:

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6μμ, Αναρχική Ομάδα «Δυσήνιος Ίππος» – μέλος της ΑΠΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 6μμ, Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»- μέλος της ΑΠΟ

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ) 5:30μμ, Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- Συμμετοχή στο μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

14991418_10207877705796295_6213854355037575213_o


15 Νοεμβρίου όλοι στους δρόμους!

post image

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκινά την τελευταία του περιοδεία στο εξωτερικό ως (υπηρεσιακός) πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην ατζέντα αυτής της περιοδείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15 με 21 Νοεμβρίου βρίσκονται η Ελλάδα, η Γερμανία και το Περού, με την Αθήνα να έχει την “τιμή” των εγκαινίων.

Ωστόσο η σημαντική ατζέντα δεν είναι αυτή των χωρών προορισμού αλλά το περιεχόμενο των συζητήσεων, ειδικά σε μια περίοδο που συμπίπτει με την όξυνση των ανταγωνισμών σε Συρία και Ιράν, τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ευρωζώνης αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών-μελών, το επενδυτικό κλίμα στην Γερμανία εξαιτίας της επισφάλειας που δημιουργεί η κατάσταση της Deutsche Bank, κτλ.

Όσον αφορά την Αθήνα, η κυβέρνηση ήδη πανηγυρίζει ότι η επίσκεψη Ομπάμα αφορά τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, το προσφυγικό ζήτημα, την δημοκρατία και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ακόμα ότι η εν λόγο επίσκεψη δείχνει βούληση των ΗΠΑ για διευθέτηση του χρέους. Για ανάλογη βούληση του ΔΝΤ και των ΗΠΑ μιλούσε και ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν από την άλλη μεριά του ατλαντικού διέρρεαν υπονοούμενα ότι το δημοψήφισμα δεν είναι παρά δικαίωμα του ελληνικού λαού στην βούλησή του. Έτσι με αντάλλαγμα λίγα “καλά λογάκια” για το χρέος, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν να βάλουν στο τραπέζι πολλαπλά ζητήματα. Από την απόλυτη στήριξη σε ένα νέο και σκληροπυρηνικό σχέδιο “Ανάν” για την Κύπρο, μέχρι την περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου, μιας περιοχής που εδώ και καιρό μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας των οξυνόμενων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων.

Συνεχίζοντας στην Γερμανία, ο Ομπάμα αναμένεται να υπενθυμίσει στην καγκελάριο ότι η ηπιότερη διευθέτηση του προστίμου στην Deutsche Bank ύψους 14δις δολαρίων, πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα ανταλλάγματα, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι το θέμα της περαιτέρω απομόνωσης της Ρωσίας και την στάση της Ευρώπης στο ουκρανικό ζήτημα. Μια συζήτηση καθόλου εύκολη αφού για ένα τεράστιο τμήμα της γερμανικής άρχουσας τάξης η Ρωσία αποτελεί μεγάλο εμπορικό και ενεργειακό εταίρο. Τέλος, η επίσκεψη στο Περού αφορά στο “ξεπάγωνα” των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου (TTP), καθώς εκείνες τις μέρες διεξάγεται το συνέδριο του APEC (Σύνοδος Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού).

Σε κάθε περίπτωση η περιοδεία Ομπάμα αφορά την όξυνση των γεωπολιτικών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, τον επανασχεδιασμό του χάρτη επιρροής, τους “μεγάλους παίχτες”. Αφορά τις ραγδαίες ανακατατάξεις που επιχειρούνται στην εποχή μας, με μια ιδιαίτερη ένταση εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης. Και όπως έχει αποδείξει η ιστορία, όταν ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση και αδυνατεί να αναπαραχθεί, τότε νομοτελειακά στρέφεται στο ξαναμοίρασμα της γης, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Μόνο η ανάπτυξη επαναστατικών κινημάτων μπορεί να αναχαιτίσει την καταστροφική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου, μόνο το “τράβηγμα” κάθε επί μέρους μάχης προς μια επαναστατική προοπτική μπορεί να νοηματοδοτήσει τους αγώνες του σήμερα.

Η επίσκεψη του σφαγέα της μέσης ανατολής Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, αποτελεί μια πρόκληση. Η προετοιμασία και η οργάνωση μιας “θερμής υποδοχής” είναι για εμάς μονόδρομος.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου, 18.00 Πολυτεχνείο

Στηρίζουμε το μπλοκ των συντρόφων/ισσων για την συγκρότηση ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΡΧΙΑ!

Σύμπραξη για την διάχυση της επαναστατικής προοπτικής


Καμία πρόκληση αναπάντητη.

Καμία πρόκληση αναπάντητη. Στις 16 Νοέμβρη 2016 η Ελλάδα επιλέγεται ως χώρα υποδοχής του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα. Η συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το κράτος κορωνίδα της παντοδυναμίας του Δυτικού καπιταλιστικού μπλοκ, μια κρατική υπερδύναμη που εξυπηρετεί κάποιες από τις ισχυρότερες οικονομικές ελίτ του πλανήτη και που ευθύνεται για μια ατέλειωτη σειρά αιματοκυλισμάτων της σύγχρονης ιστορίας, σε αυτή τη χρονική περίοδο θέλει να καταστήσει σαφές την επικυριαρχία της στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο που στην ουσία χωρίζει την Ευρώπη από το μέτωπο της Ασίας και της Ανατολής, το οποίο όπου δεν φλέγεται από τις πολεμικές συρράξεις που τροφοδοτούν ανταγωνιστικές μεταξύ τους ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βρίσκεται σε αστάθεια.

Η στρατηγική θέση και η βαρύνουσα γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας στο χάρτη είναι στο επίκεντρο του Αμερικάνικου ενδιαφέροντος ήδη από τις αρχές του Ψυχρού πολέμου και φάνηκε και από την αμερικάνικη εμπλοκή στον Εμφύλιο το 46-49 αλλά και σε όλη την μεταεμφυλιακή περίοδο με αποκορύφωμα το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα και τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967. Ο Ελληνικός λαός έχει δεινοπαθήσει και βασανιστεί από τις φιλόδοξες ιμπεριαλιστικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πρόκληση λοιπόν για κάθε ευσεινήδητο αγωνιστή-αγωνίστρια, η επίσκεψη ενός προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (έστω και απερχόμενου) ακριβώς πάνω στην έναρξη του τριημέρου για τον εορτασμό των 43 χρόνων από την μεγαλειώδη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα και τα μεγάλα αμερικάνικα αφεντικά της που την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της και να σκορπίσει το σκοτάδι του φασισμού. Μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε και μεις με την σειρά μας σε λαϊκή συσπείρωση στις 15/11. Αυτή την μέρα πρέπει να δοθεί μια δυναμική απάντηση από τα κάτω, αντίστοιχη του μεγαλειώδους λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη δουλική κυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ που τους υποδέχονται. Εφιστούμε επίσης σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση να επαγρυπνούν για την εμφάνιση τυχόν αντικοινωνικών, μηδενιστικών και καννιβαλιστικών στοιχείων που θα θελήσουν να κάνουν για μια ακόμη φορά το γνωστό προβοκατόρικο έργο τους, προκαλώντας επεισόδια, διαλύοντας τις πορείες με αποτέλεσμα να ξυλοκοπούνται και να δέχονται χημικά ή και να συλλαμβάνονται αθώοι διαδηλωτές. Είναι πλέον κινηματικά κατοχυρωμένο να απομονώνεται τέτοια στοιχεία και πρέπει και σε αυτή την πορεία να εξασφαλίσουμε με την κατάλληλη περιφρούρηση, στην οποία δεσμευόμαστε ότι θα συμμετέχουμε, στην εκδήλωση επεισοδίων και αντικοινωνικών πρακτικών σαν αυτές που δικαιολογούν εμπρησμούς κτηρίων και παράπλευρες απώλειες (Marfin 5/5/2010).

Είναι συλλογικό και κινηματικό καθήκον να μην δεχτούμε για μια ακόμη φορά την επιβολή του ατομικού ΕΓΩ στο συλλογικό ΕΜΕΙΣ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 15/11

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 17:30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος.