Πολυετείς ποινές για τους αναρχικούς Σαραφούδη και Ναξάκη

Απόσπασμα από άρθρο της Κόντρα

 

Βαριές ποινές επέβαλε στους Γρηγόρη Σαραφούδη και Γιάννη Ναξάκη το τρομοδικείο (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων), που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της ληστείας στον Πυργετό Λάρισας. Στον Ναξάκη επέβαλε εννιά χρόνια για ληστεία, δύο χρόνια για κλοπή αυτοκινήτου και δύο χρόνια για οπλοφορία. Κατά συγχώνευση ποινή 11 χρόνων φυλάκισης και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Στον Σαραφούδη επέβαλε 8 χρόνια για ληστεία, 18 μήνες για κλοπή αυτοκινήτου και 2 χρόνια για παράνομη οπλοφορία. Κατά συγχώνευση ποινή 9 χρόνων και 9 μηνών φυλάκισης και πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέα για τις ποινές ήταν χαμηλότερη! Στον Σαραφούδη 6 + 1 +1 χρόνια, αντίστοιχα για τα τρία αδικήματα και στον Ναξάκη 8 + 2 + 1 χρόνια.

Το τρομοδικείο απάλλαξε και τους δύο αναρχικούς αγωνιστές από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ («τρομοκρατία»), καθώς ο βασικός οργανωτής των διώξεων της ΣΠΦ, τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς, κατέθεσε στο ακροατήριο ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.