Χάγη, Autonomen Den Haag – Δεύτερη έκδοση αναρχικής αφίσας για την στρατιωτικοποίηση των συνόρων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης Αναρχικής Αφίσας, φτάσαμε στη δεύτερη έκδοση! Αυτή τη φορά αφορά τα σύνορα, τη στρατιωτικοποίηση και φυσικά την καταστολή γύρω από την προηγούμενη αφίσα. Κατεβάστε τη, εκτυπώστε τη, κυκλοφορείστε τη!

2

 

Κατεβάστε την αφίσα: εδώ

 

Καταστρέψτε τα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο

Σχετικά με τη στρατιωτικοποίηση των συνόρων

Την ώρα που τα προϊόντα και τα κεφάλαια μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε όλο τον κόσμο, φράχτες στήνονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Στρατιώτες και αστυνομικοί αποστέλλονται στα σύνορα και οι χιλιάδες άνθρωποι κρατούνται στα σημερινά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τα σύνορα της Ευρώπης-φρούριο είναι κλειστά, φράκτες στήθηκαν φτιαγμένοι από χάλυβα και αγκαθωτό συρματόπλεγμα, και οι θάλασσες είναι αποκλεισμένες από τον στρατό. Οι άνθρωποι που ξεκινούν το ταξίδι της κόλασης αναζητώντας μια καλύτερη ζωή χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητοι, τους φυλακίζουν και τους αφαιρούν την ανθρώπινη υπόσταση. Το κυνήγι μαγισσών κατά των μεταναστών εξαπολύθηκε με σκοπό να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Οι φράκτες στα σύνορα και η στρατιωτικοποίηση των δρόμων δεν προορίζονται για να μας προστατεύσουν από το αποκαλούμενο παλιρροιακό κύμα των προσφύγων. Τα σύνορα υπάρχουν για να προστατεύουν την ελίτ και δεν είναι τίποτα άλλο από τα πλοκάμια του εξουσιαστικού και καταπιεστικού κράτους. Το ίδιο κράτος που έχει κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους ανθρώπους δέσμιους –  δέσμιους στην εργασία, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Οι πόλεμοι της Δύσης για τους πόρους, το εμπόριο όπλων, και η εκμετάλλευση βρίσκονται στη ρίζα του μεγάλου κύματος της μετανάστευσης. Αυτοί οι πόλεμοι που γίνονται υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια βίαιη εμπορική αποστολή με στόχο το γέμισμα της τσέπης των διευθυντών και των αφεντικών των μεγάλων εταιρειών. Ενώ συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι, εμείς πρέπει να εργαζόμαστε σαν τα γαϊδούρια κάθε μέρα για να μπορούμε να επιβιώνουμε, να συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις τσέπες των πλουσίων.

Αυτό είναι που μας συνδέει όλους. Όλοι βρισκόμαστε υπό την ίδια κοινωνική δομή της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Δεν πρέπει να συναινούμε με την πολιτική των αποδιοπομπαίων τράγων, κατηγορώντας τους πρόσφυγες για κάθε κοινωνική παθογένεια, όπως η φτώχεια ή η έλλειψη στέγασης. Για αυτά τα προβλήματα δε φταίνε οι μετανάστες, αλλά τα αφεντικά και οι εκμεταλλευτές. Ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων από τα αριστερά προς τα δεξιά είναι που επιτρέπει την κατεδάφιση των προσιτών σπιτιών, στη θέση των οποίων ανεγείρονται πολυτελή διαμερίσματα. Κρατούν στη θέση του το επίπεδο της φτώχειας επειδή δεν είναι προς το συμφέρον τους να επιτύχουν πραγματική ισότητα. Δεν μπορούν να επωφεληθούν από την πραγματική ισότητα, και τα φιλαράκια τους από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες δεν θα ήταν σε θέση να συνεχίσουν να γίνονται ατέλειωτα πλουσιότεροι.

Με την στρατιωτικοποίηση των συνόρων και τους πολυάριθμους αστυνομικούς με τα αυτόματα όπλα τους δρόμους, το κράτος το μόνο που δείχνει είναι ότι μπορεί να αναγκάσει τους πάντες να κάνουν ό,τι θέλει με τη χρήση βίας. Ότι μπορούν να κρατήσουν τους πάντες ευθυγραμμισμένους, να εργάζονται για την επιδίωξη των συμφερόντων του κράτους. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά της καταπίεσης. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε ελεύθεροι, τότε θα πρέπει να επιτεθούμε στο κράτος, να εμποδίσουμε τη στρατιωτικοποίηση και να καταστρέψουμε τα σύνορά τους! Καταστρέψτε τα σύνορα, ώστε να μπορούμε όλοι να ζήσουμε ελεύθεροι!

Καταστολή κατά της Αφίσας

Η πρώτη Αναρχική Αφίσα έφερε μεγάλη νευρικότητα στην αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ένας σύντροφος συνελήφθη την ώρα που αφισοκολλούσε το την πρώτη Αφίσα με τίτλο «Κάτω η αστυνομία και το κράτος. Ζήτω η εξέγερση!» το οποίο αφορούσε τις ταραχές στο Schilderswijk το 2015

Το Υπουργείο Εσωτερικών τον κατηγόρησε για στάση κατά της εξουσίας και πρόκληση μίσους. Ακολούθησε δίκη στην οποία η πολιτική αγωγή απαίτησε 8μηνη ποινή φυλάκισης. Τελικά ο δικαστής αποφάσισε την απαλλαγή από τις κατηγορίες αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παραιτήθηκε και άσκησε έφεση.

Παρά τη σύλληψη αυτή, πολλά wallpapers αφισοκολλήθηκαν και διαχύθηκαν μετά το γεγονός. Δεν θα μας φιμώσουνε και δε μας ενδιαφέρει η άποψη της αστυνομίας και του Υπουργείου Εσωτερικών για τα κείμενα της Αφίσας. Κι έτσι, εδώ είναι το δεύτερο Αναρχικό wallpaper!

Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το διαμοιραστείτε και να το αναρτήσετε από μόνοι σας. Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το προηγούμενο wallpaper εδώ: autonomendenhaag.wordpress.com

Μετάφραση baktirio

Πηγή: Autonomen Den Haag