Παρίσι – Βίαιη εκκένωση καταυλισμού προσφύγων 9/1 (Βίντεο + φώτο)

Παρίσι, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μερικές δεκάδες πρόσφυγες υποστηριζόμενοι απο αρκετούς αλληλέγγυους/ες αποφασίζουν να εγκαταστήσουν σκηνές στο halle pajol μεταξύ Marx Dormoy και Stalingrad, με σκοπό να μπορέσουν να προφυλαχτούν το βράδυ από την βροχή και το κρύο που επικρατεί στη πόλη.

Στις 9μμ φτάνουν οι δυνάμεις καταστολής και τους ζητούν να φύγουν από κτίριο. Μια ώρα μετά προσεγγίζουν το σημείο δεκάδες βαν των μπάτσων. Παρατεταγμένα CRS κατευθύνονται με ταχύ βήμα πρός τις σκηνές των προσφύγων και σε λίγα λεπτά εκκενώνουν βίαια τον αυτοσχέδιο καταυλισμό απομακρύνοντας όλο τον κόσμο απο τη περιοχή κρατώντας τον σε απόσταση και δίνοντας χώρο στα συνεργία του δήμου να καταστρέψουν απερίσπαστα τις σκηνές και να πετάξουν στους κάδους σκουπιδιών τα υπάρχοντα των προσφύγων (στρώματα, υπνόσακους, ρούχα). Κατά την επιχείρηση,η οποία κράτησε μια ώρα περίπου, οι μπάτσοι είχαν κλείσει την πρόσβαση στο δρόμο και είχαν μπλοκάρει την οδική κυκλοφορία.

Οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν τελικά προς τον σταθμό Porte de la Chapelle για να βρούν καταφύγιο. Ενα μέρος όπου για μέρες αποτελεί “καταφύγιο” απο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες περιμένοντας να βρεθεί κάποιο κατάλυμα από το κράτος. Οι μπάτσοι παρενοχλούν όσους αλληλέγγυους/ες προσπαθούν να προσεγγίσουν τους πρόσφυγες για να τους δώσουν φαγητό και νερό.

Πηγή: NnoMan