Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Βέροια

Από το πρωϊ στην πλατεία Ωρολογίου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες αντιφασίστ(ρι)ες και κόσμος από τον α/α χώρο για να μπλοκάρουν τα εγκαίνια των γραφείων των φασιστών στην Βέροια στις 14/1. Είχε προηγηθεί σπασματική επίθεση εχθές το βράδυ απο αντίφα  κόσμο, στον χώρο που προορίζεται για γραφεία των ναζί. Κάθε είδους μπάτσου υπήρχε στο δρόμο και γύρω από τα γραφεία των ασπόνδυλων, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα παλιά δικαστήρια και χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στις 11.00 μετά από επιθέσεις των ΜΑΤ με κρότου λάμψης και δακρυγόνα η αντιφασιστική συγκέντρωση αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει από την πλατεία και να απομακρυνθεί. Ρίχτηκαν πολλά δακρυγόνα που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα ουσιαστικά μέσα στο κέντρο της πόλης, που απαντήθηκαν με πέτρες προς τα ΜΑΤ που είχαν παραταχτεί για να προφυλάξουν τους νεοναζί και τα γραφεία τους. (πηγή)

Σύμφωνα με αστικό ηλεκτρονικό μέσο οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει και οι αντιφασίστ(ρι)ες έχουν απομακρυνθεί αρκετά από το σημείο της συγκέντρωσης, την πλατεία Ωρολογίου, καθώς οι φασίστες αποχώρησαν από το πανηγύρι τους συνοδεία μπάτσων. Τα γραφεία των ναζί είναι άδεια χωρίς σύμβολα και άλλα διακριτικά.