Σχετικά με την μεταφορά των 24 μεταναστριών από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση τις Αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα Νότια 24 μετανάστριες απομακρύνθηκαν από το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό. Συγκεκριμένα η ανακοινώση αναφέρει:

ΕΠΕΙΓΟΝ -Έκλεισαν το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελληνικού, μετάφεραν αλλού τις κρατούμενες

Η προσπάθεια απομόνωσης των έγκλειστων μεταναστριών γυναικών συνεχίζεται. Μετά την χθεσινή πολύ δυναμική πορεία, έκλεισαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό. Το όσα συναίβησαν στην πορεία προφανώς, χάλασαν το επικοινωνιακό προφίλ της κυβέρνησης και αποφάσισαν να τις απομακρύνουν από τους αλληλέγγυους. Ακόμα δεν ξέρουμε που τις έχουν πάει. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.”

Mε ανακοίνωση του to γραφείου τύπου του αναπληρωτή υπ. προ.πο. αναφέρει πως οι 24 γυναίκες από το Ελληνικό μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια της διεύθυνσης αλλοδαπών στην Π. Ράλλη και αυτή η εκδικητική μεταγωγή έγινε «λόγω της χτεσινής έντασης και για την ασφάλεια των ίδιων. Δεν είναι γνωστό αν θα είναι προσωρινό ή μόνιμο μέτρο».

Όλες οι κρατούμενες βρίσκονται σε κελι-κλουβί χωρίς θέρμανση και παράθυρα και δίχως κουβερτες για να αντέξουν το κρύο. Οι ανθρωποφύλακες του αλλαδαπών τις τραμπουκίζουν λεκτικά διαρκώς σε αντίποινα για τα αιτήματα τους για ελευθερία.