Κείμενο φυλακισμένων αναρχικών για αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Μοχάμεντ Α.

“Θα σας μιλήσω για όλα…”
Έτσι κλείνει το γράμμα του ο Μohamed A. Και πραγματικά μας μιλάει για όλα. Μας μιλάει η συμμετοχή του στην εξέγερση της Αιγύπτου το 2011, στη σειρά αραβικών εξεγέρσεων που στη Δύση ονομάστηκαν “αραβική άνοιξη”. Μας μιλάει με την απόφασή του να δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο τις δολοφονίες που πραγματοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας του στρατοκρατικού καθεστώτος της Αιγύπτου. Μας μιλάει ο δρόμος της προσφυγιάς, τα ατελείωτα χιλιόμετρα που διασχίζεις με τα πόδια, οι ώρες που παραμένεις κρυμμένος σε οχήματα και γατζωμένος σε μισοδιαλυμένες βάρκες. Μας μιλάει η αορίστου χρόνου διοικητική κράτηση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενόσω περιμένεις τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των ευρωπαϊκών κρατών να αποφασίσουν αν σου αξίζει να παραμείνεις ζωντανός. Μας φωνάζει τέλος η απεργία πείνας που πραγματοποιεί από 13/12 , προκειμένου να κερδίσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Μέσα από την απεργία του μας μιλάνε όλοι οι πρόσφυγες. Όλοι όσοι οι γενοκτονικές στρατιωτικές μηχανές των επεκτατικών κρατών (δυτικών ή ανατολικών) έχουν οδηγήσει σε αβέβαιες διαδρομές με βέβαια κατάληξη. Εγκλεισμός στα στρατόπεδα για άγνωστη διάρκεια, παρανομοποίηση-εγκληματοποίηση, πάμφθηνο έμβιο εξάρτημα της καπιταλιστικής μηχανής. Και κάποιες φορές θάνατος.
Όλοι ξέρουμε πως οι κυρίαρχοι έχουν εντείνει τον πόλεμο εναντίον μας. Τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά ξαναμοιράζουν τον κόσμο, αναγνωρίζοντας (όπως πάντα) ο ένας την ισχύ του άλλου. Ο “πόλεμος δι’ αντιπροσώπων” που διεξάγουν σε όλο τον πλανήτη, και με ιδιαίτερη ένταση στη Μ.Ανατολή αυτό το διάστημα μας βάζει όλους στο στόχαστρο.
Τα παραδείγματα της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας είναι κατατοπιστικά για την τύχη που μας επιφυλάσσουν οι διακρατικές συμμορίες, δυτικές ή ανατολικές.
Η μόνη ελπίδα να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τους κρατικούς και καπιταλιστικούς σχηματισμούς δεν βρίσκεται σε “άνωθεν προστάτες”, αλλά στην αλληλεγγύη των καταπιεσμένων. Όσων αντιλαμβάνονται πως η μόνη λύση είναι η επανάσταση ενάντια στους λεηλάτες της υγείας μας, των ζωών μας, του φυσικού κόσμου.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΜΟΗΑΜΕD A.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Α. Μητρούσιας, Φ.Χαρίσης, Δ. Πολίτης, Γ. Μιχαηλίδης, Γ.Καραγιαννίδης, Δ. Μπουρζούκος, Γρ. Σαραφούδης, Τ. Θεοφίλου, Αντ. Σταμπούλος, Π. Ασπιώτης, Γ. Πετρακάκος

Πηγή: athens.indymedia.org