Αθήνα – Ενημέρωση από αντιφασιστικές δράσεις 28/1


Athens Indymedia:

9:00μμ Η άμεση δράση αιφνιδίασε φασίστες και μπάτσους, η κατάληψη έγινε ακριβώς τη στιγμή που είχαν πάει μόνο οι διοργανωτές (Ρήγας και 10-20 κοντινοί του) με 3-4 μπλέδες κι ένα γαλονά που (ορθά) έφυγαν αμέσως, ενώ την ίδια στιγμή κατέβαινε διμοιρία από τη Βουλής που δεν πρόλαβε να αποτρέψει την κατάληψη της πλατείας. Εριξαν κάποιες κρότου-λάμψης που δεν πτόησαν τους σ/φους/σσες. Οι αντιφασίστες αναπτύχθηκαν στις γωνίες της πλατείας και οι φασίστες έτρεχαν να παρακαλάνε τους μπάτσους. Η πλατεία κρατήθηκε μέχρι τις 8 (οι φασίστες καλούσαν στις 7) και οι αντιφασίστες αποχώρησαν συντεταγμένα. Τα λάφυρα εξαυλώθηκαν δημόσια υπό τους ήχους αντιφασιστικών συνθημάτων.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ


 

Athens Indymedia:

17:48 Πέρασα πριν λίγο από κει. Το σημείο προσεγγίζεται από παντου. Ήρεμη η κατάσταση,μπλεδες ματ στην Βουλης.
Όποιος μπορεί να πάει να στηρίξει την αντιφασιστική συγκέντρωση. Αντιφασιστικά και μαχητικα,μπραβο.

17:28 Αντιφασίστες/ριες συντροφοι/-ισσες έχουν καταλάβει αυτή την στιγμή την πλατεία Κολοκοτρώνη με σκοπό να διαλύσουν την φασιστοσυναξη που καλείται για την επέτειο των Ιμίων. Η πρόσβαση είναι εφικτή από όλους τους δρόμους. Όποιος μπορεί να κατέβει. Ο φασισμός τσακιζεται ον δρόμο.

Αναρχική ομάδα Bellini
Αντιεξουσιαστικη-αντιφασιστική ομάδα Αμπελοκήπων
Μαύρο πολύχρωμο
Αντιναζι Αθήνας
Ατομικοτητες από Ζαΐμη
Αντιφασίστες και αντιφασιστριες

17:19 Από τηλεφωνική επικοινωνία με σύντροφο 25 τσουτσέκια της φασιστικής ΛΕΠΕΝ βρίσκονταν στην πλ Κολοκοτρώνη,στην θέα κ μόνο 80 αντφασιστών/στριών τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή κ αφησαν πίσω τους σημαίες κ αλλά λαφυρα.

Διμοιρίες των ματ πέταξαν κροτου λάμψης κ αυτη την ώρα εχουν κυκλώσει τους αντιφασίστες.

χρείαζεται αλληλέγγυος κόσμος στην πλ Κολοκοτρώνη…


https://twitter.com/Embleer_Frith/status/825362405295284229