Η μαρτυρία του 22χρονου που βιάστηκε από ένστολους σε προάστιο του Παρισιού

Πήγαινα να βρω τα παιδιά από την γειτονιά και όταν έφτασα ταυτόχρονα ήρθαν και οι μπάτσοι. Και εκεί λένε: «όλοι στον τοίχο». Μόλις είχα φτάσει, έβγαλα τα ακουστικά μου, δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Όταν άκουσα την φωνή των μπάτσων κατάλαβα ότι δεν ήταν εκεί για πλάκα. Πηγαίνω προς τον τοίχο και ένας μπάτσος με χτυπάει. Ήξερα ότι εκεί που ήμασταν δεν υπήρχαν κάμερες. Είπα στον εαυτό μου: «πρέπει να μετακινηθώ προς τις κάμερες».

Δεν προσπάθησα να ξεφύγω. Είπα στους μπάτσους: «μου σπάσατε την τσάντα». Απάντησαν με προσβολές. Η πλάτη μου ήταν γυρισμένη 75% προς αυτούς, έβλεπα τι έκαναν πίσω μου. Τον είδα να βγάζει το γκλομπ του, το έβαλε στον κώλο μου, επίτηδες. Μετά έπεσα με την κοιλιά στο έδαφος, δεν είχα άλλες δυνάμεις. Έβαλαν τα χέρια μου πίσω από την πλάτη και μου φόρεσαν χειροπέδες. Μου λένε: «κάτσε κάτω τώρα». Τους απαντώ: «δεν μπορώ, δεν αισθάνομαι τον κώλο μου πλέον».

Όταν με μετέφεραν στο αυτοκίνητο, συνέχισαν να με χτυπούν. Ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο με κακοποιούσαν με τα χέρια τους και τα γκλομπ τους, στα γεννητικά μου όργανα. Με έφτυσαν, με αποκαλούσαν νέγρο [nigger], μπαμπούλα, βρώμα.

Φτάνουμε στο αστυνομικό τμήμα και ο μπάτσος μου λέει: «κάτσε κάτω». «Δεν μπορώ, κύριε». Άλλος μπάτσος μου λέει: «προσπάθησε να ξαπλώσεις». Θα σε καθήσουμε στον πάγκο έτσι και αλλιώς γιατί είναι η διαδικασία». Ο μπάτσος κατάλαβε ότι ήμουν χάλια. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, με έπιανε δύσπνοια. Και τότε είπαν: «πρέπει να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο. Χρειάζεται χειρουργείο, είναι σοβαρό».”

Ένας μπάτσος κατηγορείται για βιασμό και τρείς άλλοι για βιαιοπραγία από κοινού. Ο δικηγόρος του μπάτσου υποστηρίζει ότι ο βιασμός έγινε… “κατά λάθος”. Προφανώς το γκλομπ του μπάτσου “εξοστρακίστηκε” στον πρωκτό του νεαρού…

Η κακοποίηση και βιασμός του 22χρονου Théo από μπάτσους πυροδότησε ένταση την Κυριακή και χτες το βράδυ στα προάστια του Παρισιού. Συγκρούσεις με μπάτσους, καμμένα αυτοκίνητα (και ένα μπατσικό), 26 προσαγωγές θυμίζουν έντονα τα γεγονότα της εξέγερσης του 2005 πάλι στα προάστια, πάλι με αφορμή την κακοποίηση και δολοφονία μικρού μετανάστη από μπάτσους. Και χτες οι ένστολοι χρησιμοποίησαν σφαίρες. Όχι πλαστικές. Κανονικές σφαίρες.

sfaires

Πιτσιρικάδες από την συγκεκριμένη γειτονιά όπου μεγάλωσε και ζει ο 22χρονος Théo εξηγούν ότι αυτό δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Οι μπάτσοι συνεχώς τους στοχοποιούν χωρίς λόγο.

“Βασικά είναι τραγικό. Το παιδί, που είναι και ποδοσφαιριστής, είναι σοβαρά. Ποτέ δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία”, λέει μια κάτοικος της περιοχής.

“Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Είμαστε όλοι/ες εξοργισμένοι. Έχουμε πόλεμο με τους μπάτσους”.

“Δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν καθημερινά”, υποστηρίζει άλλος κάτοικος.

Πηγή: provo.gr