Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 14 διωκόμενους της 13ης Ιούνη 2015

Το Σάββατο 13 Ιούνη 2015, σύντροφοι/ισσες από τις περιοχές των Πατησίων, της Κυψέλης και του Γκύζη ξεκίνησαν με τα οχήματά τους προς το Χαϊδάρι, για να συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία στα ΕΛληνικά ΠΕτρέλαια, για τις δολοφονίες τεσσάρων εργατών από έκρηξη στα διυλιστήρια. Στην οδό Αχαρνών και στο ύψος του σταθμού ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων έπεσαν σε συγκέντρωση των νεοναζί της χρυσής αυγής, οι οποίοι και τους επιτέθηκαν. Ο χρυσαυγίτης Π. Περράκης τράβηξε πιστόλι, απείλησε και τελικά πυροβόλησε 7 φορές στον αέρα. Οι σύντροφοι/ισσες, αφού έτρεψαν σε φυγή τους φασίστες, αποχώρησαν συγκροτημένα, ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους. Λίγο παρακάτω, δυνάμεις της αστυνομίας σταμάτησαν και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ 14 άτομα. Στο μεταξύ, η μοτοπορεία προς τα ΕΛ.ΠΕ. ξεκίνησε, αλλά στον Ασπρόπυργο χτυπήθηκε από χρυσαυγίτες και ΜΑΤ.

Ενάμιση χρόνο αργότερα, οι δικαστικές αρχές ασκούν διώξεις σε 2 από τους αντιφασίστες του περιστατικού στα Κ. Πατήσια, ενώ για τον Περράκη δεν υπάρχει καμία κατηγορία, ούτε καν καλείται ως μάρτυρας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες: το κράτος ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει – αριστερό ή δεξιό – διατηρεί τους φασίστες ως τη χρήσιμη εφεδρεία του κεφαλαίου. Ως το μακρύ χέρι του νόμου, απέναντι στα κινήματα και τους αγωνιστές.

Καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη τους. Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, στα σχολεία, στη δουλειά, στις γειτονιές μας.

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤΗΡΙΟ 9), ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2 ΣΤΙΣ 9.00

Αναρχικοί και Κομμουνιστές από την Κυψέλη και το Γκύζη

Αναδημοσίευση από sak-kg.espivblogs.net