Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Γιάννενα

Αναδημοσίευση δημοσιευμάτων  από athens.indymedia.org

Σήμερα, 21/2 ημέρα της “απελευθέρωσης” των ιωαννίνων, χρυσαυγήτικος οχετός θέλησε να συμμετέχει στους εορτασμούς.  και αν το υπόλοιπο σκυλολόι, επιθυμεί να χαριετίζεται μαζί τους και να τους ξεπλένει, υπάρχουν κάποιοι που με λόγια και με έργα επιλέγουν να σταθούν απέναντί τους. ομάδα αντιφασιστών έκανε δυναμική παρέμβαση στο χώρο κατάθεσης στεφανιών, με σκοπό να τσακίσει τους ναζί και να σαμποτάρει τη γιορτούλα “δημοκρατών” και φασιστών.  Ως συνήθως, οι πουθενάδες ναζί έβαλαν τα μαντρόσκυλά τους να καθαρίσουν. μετά από σύγκρουση, 5 συντρόφισσες/οι χτυπήθηκαν και προσήχθησαν. ενας απο αυτούς βρίσκεται στο νοσοκομείο. για άλλη μια φορά, οι ναζί ξέρουν καλά, χωρίς τη συνοδία των ένστολων μπράβων τους, δεν μπορούν να κάνουν βήμα.

Ο σύντροφος ο οποίος ξυλοκοπήθηκε απο τους μπάτσους, μεταφέρθηκε ύστερα απο δυο ώρες στο νοσοκομείο. Η κατασταση του ειναι σοβαρη καθώς παραμένει αναίσθητος και τραυματισμένος στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, ο άγριος ξυλοδαρμός και η προσαγωγή του έγινε στις 11.20 οπότε και μεταφέρθηκε αναίσθητος στο αστυνομικό τμήμα χωρίς κανένας να λαμβάνει την ευθύνη και να απαντάει στις ερωτήσεις του δικηγόρου σχετικά με την κατάσταση του και το που βρίσκεται. Η έναρξη της διαμετακομιδής του απο το αστυνομικό τμήμα προς το πανεπιστημιακο νοσοκομείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε περί τη 13.20, με τραγική καθυστέρηση 2 ωρών!!!

Η αστυνομία έχει στείλει κλούβα των ΜΑΤ, συνοδεία ΔΙΑΣ.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση για την πορεία της υγείας του συντρόφου.

Ο σύντροφος, παρά τον άγριο ξυλοδαρμό, προς το παρόν, φαίνεται να μη διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος από 10 περίπου μπάτσους, ένας εξ αυτών μέσα στο θάλαμο. Όλη η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ είναι στο νοσοκομείο και κοιτάει να μαγειρέψει την υπόθεση. Έχουνε φέρει πλήθος μπάτσων με απλές γρατσουνιές για να πάρουνε γνωματεύσεις ώστε να “δικαιολογήσουν” τα αδικαιολόγητα. Ο σύντροφος ήταν αλυσοδεμένος όταν κατέφθασε στο νοσοκομείο και οι γιατροί -προς τιμήν τους- αντέδρασαν έντονα. Σημαντικό: ο σύντροφος δεν έχει δηλωθεί ούτε ως συλληφθέντας, ούτε ως προσαχθέντας! Η υπόθεση βρωμάει!

Η πρόσπαθεια του Συριζα και του δημοκρατικού τόξου να ξεπλύνει τη ΧΑ συνεχίζεται, ενδεικτική η παρακάτω φωτογραφία από την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων.

Σειρά πρώτη, από δεξιά προς αριστερά: Σπίρτζης υπουργός Συριζα, Βούτσης πρόεδρος βουλής, batman, Μερόπη Τζούφη βουλευτής Συριζα Ιωαννίνων, Χ. Παππάς υπαρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, αχνοφαίνεται ο περιφερειάρχης Καχριμάνης

Σειρά δεύτερη, από δεξιά προς αριστερά: Γιάννης Στέφος βουλευτής Συριζα Ιωαννίνων,Τασούλας Κωνσταντίνος βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων, Καραγιάννης Γιάννης βουλευτής Συριζα Ιωαννίνων

Οι 2 επόμενες φωτογραφίες απεικονίζουν υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ με πολιτικά, να χτυπάει με παλούκι σύντροφο με γυμνά χέρια, ο οποίος ήδη έχει ακινητοποιηθεί από άλλα γουρούνια. Ο συγκεκριμένος σύντροφος αποτελεί τη μοναδική προσαγωγή που έως τώρα έχει μετατραπεί σε σύλληψη.

Κατά τις 14:45 κόσμος αποπειράθηκε να προσεγγίσει το αστυνομικό τμήμα για να συμπαρασταθεί στους προσαχθέντες-συλληφθέντες. Πριν καν ξεδιπλωθεί το πανό, περισσότεροι απο μία διμοιρία, με εμφανή χουλιγκανίστικη διάθεση, κινήθηκε προς τη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό, χωρίς η αστυνομία να καταφέρνει να πιάσει άλλους.