Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη 19/3

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα 19/3 από το πρωί στην Θεσσαλονίκη ενάντια στο ναζιστικό συμφερτό του “ιερού λόχου” και των άλλων πατριωτικών συμμοριτών που έιχαν καλέσει σε συγκέντρωση στο λευκό πύργο στις 4μμ. Οι μπάτσοι, οι ένστολοι φασίστες και εγγυητές της ασφάλειας των ναζίδων, επιτέθηκαν στον κόσμο της αντιφασιστικής πορείας με χρήση χημικών που έχει φτάσει στον λευκό πύργο από τον τόπο του καλέσματος (άγαλμα βενιζέλου). Υπάρχουν πληροφορίες για τρεις προσαγωγές.  Στην περιοχή παραμένουν αντιφασίστ(ρι)ες παρόλο την καταστολή και την παρουσία κάθε λογής μπάτσου.

 


 

Φώτο από θεσσαλονίκη (athens.indymedia.org)

φωτο από καθεστωτικό μέσο

 


15.00‘Η αντιφασιστική συγκεντρωση παραμένει στον λευκο πυργο. Υπενθυμιζουμε οτι η φασιστικη συναξη εχει .καλεστει για τις 16.00 η ωρα. Περα απο το μπλοκαρισμα των ελάχιστων φασιστων,η συγκεντρωση απαιτει την αμεση απελευθέρωση των τριών συντροφων, ένας εκ των οποίων μέλος της συλλογικοητας μας. Η κυβέρνηση συριζα-ανελ αφου μοστραρει σε κάθε ευκαιρία παρέα με τους ναζι της χ.α. στελνει τα ματ να προστατέψουν τους φασίστες του ιερού λόχου και του ωραιοκαστρου που κυνηγούσαν παιδιά μεταναστών ενώ επιτίθεται και προσάγει αντιφασίστες αναρχικους. Θάνατος στο φασισμό, αμεση απελευθερωση των 3 συντροφων.

15.30 Σε συλληψεις μετατράπηκαν μόλις τώρα οι 3 προσαγωγές του λευκού πυργου. Κατηγορούνται με πλημμελήματα: διαταραξη κοινής ειρηνης, αντισταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβων. Αναμενομενη διαχειριση απο τα κυβερνητικά καθάρματα που εκκενώνουν καταληψεις, και βαζουν πλάτη του μπατσους σε μαφιοζους. Όλοι στην ανιφασιστικη συγκεντρωση στον λευκο πυργο.

16.30 Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο κέντρο της πόλης (τσιμισκή), η οποία αριθμεί πάνω απο 300 άτομα.

(Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο)


φωτο απο καθεστωτικό μέσο