Ενημέρωση απο αντιφασιστικές δράσεις στην Βέροια

 

post image

Την Τετάρτη 8/3 οι φασίστες μετά από πολύ καιρό επιχείρησαν να ανοίξουν για δεύτερη φορά τα γραφεία τους έχοντας αναβαθμίσει την θωράκιση βάζοντας πόρτα καθώς συνεχίζουν να έχουν σπασμένα παράθυρα και μπογιές στο εσωτερικό τους . Τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα και πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία τους. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των μπάτσων που έσπευσαν να προστατέψουν τους 5 νεοναζί που ονειρεύονται γραφεία στην Βέροια. Εμείς παραμείναμε από κάτω φωνάζοντας συνθήματα και παρακινώντας τους να κατέβουν κάτω για “κουβέντα”. Τελικά οι φασίστες πήραν την γενναία απόφαση να καλέσουν ταξί για να φύγουν με τους μπάτσους να δημιουργούν κλοιό για να μπορέσουν να μπουν.

Τετάρτη 15/3 πραγματοποιήσαμε προληπτικό αποκλεισμό των γραφείων τους που υπολειτουργούν, για να διασφαλίσουμε οτι δε θα ανοίξουν και αυτήν την φορά,πράγμα που έγινε. Παραμείναμε στο σημείο για δύο ώρες με πανό και συνθήματα . Η παρουσία των μπάτσων ήταν μικρή και σε απόσταση. Κατα την διάρκεια της παρέμβασης πέρασε απο το σημείο φασίστας ο οποίος εθεάθη την προηγούμενη τετάρτη και έλαβε το “κέρασμα” που του αναλογούσε. Στην συνέχεια κολλήσαμε αφίσες στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων.

Τετάρτη 22/3  προχωρήσαμε σε εκ νέου αποκλεισμο των γραφείων τους.Παραμείναμε για δυο ώρες με την παρουσία των μπάτσων να είναι διακριτική και η παρουσία των φασιστών ανύπαρκτη. Στην συνέχεια πραγματοποιήσαμε αφισοκόλληση στο κέντρο της Βέροιας.

Από την πρώτη μέρα που μάθαμε για τα γραφεία της χρυσής αυγής στην πόλη μας κάναμε κατανοητό οτι δε θα ανεχτούμε την ύπαρξη τους. Πρέπει να έχουν καλά στο μυαλό τους οι νεοναζί πως απο την ενοικίαση ενός χώρου μέχρι την λειτουργία του απέχουν 1εκατομμύριο μπουνιές στο κεφάλι τους.

 ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Πηγή: athens.indymedia.org