Μαρούσι – Παρέμβαση στην ασφαλιστική εταιρία VALID.I

Σαν συνέχεια της δράσης μας ενάντια στην ασφαλιστική εταιρία VALID.I, που παραχωρεί στην Τοπική Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δύο ορόφους σε κτήριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισίας & Γράμμου, πραγματοποιήσαμε την δεύτερη κατά σειρά παρέμβαση (ενημέρωση σχετικά με την 1η παρέμβαση υπάρχει στο παρακάτω λίνκ:

https://baktirio.espivblogs.net/2017/02/16/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9/ )

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, 50 σύντροφοι και συντρόφισσες από διάφορες γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από την εταιρία με πανό, συνθήματα, τρικάκια, αφίσες, κείμενα και στένσιλ. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης ο Στέφανος Αλιμονάκης (ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρίας) κοντοστάθηκε στο μπαλκόνι για λίγο, ωστόσο προτίμησε να μην ξανά εμφανιστεί για το υπόλοιπο της παρέμβασης, παραμένοντας στο εσωτερικό του κτηρίου.

Μετά το τέλος, της 20λέπτης στάσης έξω από τα γραφεία της εταιρίας, πορευτήκαμε στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς του Αμαρουσίου, όπου και ενημερώσαμε τον περαστικό κόσμο για τις <<επιχειρηματικές δραστηριότητες>> της VALID.I. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου εξέφρασε την απέχθεια του για την στάση του Στέφανου Αλιμονάκη και της Βασιλικής Ροσολύμου.

Ακολουθούν το κείμενο, η αφίσα της παρέμβασης και φωτογραφίες.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ & ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου
Ελευθεριακή Συλλογικότητα Δια-Πασών
Σε Τροχιά Σύγκρουσης
Κατάληψη Κτήματος Πραποπούλου
for an intersectional approach

Αθώοι επιχειρηματίες και εισοδηματίες…

Ο Στέφανος Αλιμονάκης και η βασιλική Ροσολύμου είναι δύο καθωσπρέπει επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ασφάλισης, έχοντας τη δική τους εταιρία, τη VALID.I, σε κεντρικό σημείο στο Μαρούσι, Ερμού και Πλαστήρα 10. Παράλληλα, ο Αλιμονάκης/Ροσολύμου είναι κι ένας/μια καθωσπρέπει ιδιοκτήτης/ιδιοκτήτρια, που έχουν στην ιδιοκτησία τους 1-2 ορόφους μεγάλης πολυκατοικίας στη διασταύρωση Κηφισίας και Γράμμου. Ο Αλιμονάκης/Ροσολύμου ως σωστοί εισοδηματίες νοικιάζουν τους ορόφους αυτούς, ώστε να βγάλουν ένα επιπλέον εισόδημα. Σ’ αυτή τους τη δραστηριότητα τίποτα δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο, ειδικά τώρα που οι εποχές είναι “δύσκολες”. Άλλωστε, ιδιοκτησία τους είναι, ό,τι θέλουν κάνουν.

Στήριξη στους φασίστες, με το αζημίωτο…

Έτσι,οι Ροσολύμου/Αλιμονάκης δε διστάζουν να βάλουν στις τσέπες τους βρώμικο χρήμα, χρήμα φασιστών, αφού έχουν κάνει την επιλογή να νοικιάσουν τους ορόφους αυτούς στη Χρυσή Αυγή. Και αυτή είναι μια επιλογή πολιτικής στήριξης των φασιστών, όσο ουδέτερη κι αν φαντάζει μια απλή ενοικίαση χώρου. Για την Ροσολύμου λοιπόν, δεν παίζουν κανέναν ρόλο οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν παίζουν ρόλο ούτε και οι δεκάδες μετανάστες και μετανάστριες και οι αγωνιστές/στριες που κατά καιρούς βρίσκονται στο στόχαστρο των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής. Μπροστά στην είσπραξη του μισθώματος από τα γραφεία των φασιστών για τον Αλιμονάκη τίποτα δεν παίζει ρόλο.

Αντιρατσιστικές business…

Ή και όχι. Για τον Αλιμονάκη και την Ροσολύμου παίζει λίγο ρόλο η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Όμως το πράγμα γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό: ο καημένος Αλιμονάκης και η καημένη Ροσολύμου έχουν λίγες τύψεις και γι’ αυτό προσπαθούν μέσω της εταιρίας τους, την VALID.I, να εμφανίσουν μια αντιρατσιστική βιτρίνα συλλέγοντας ρούχα για τους πρόσφυγες. Έτσι, η Ροσολύμου και ο Αλιμονάκης (νομίζουν ότι) έχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και ξεπλένουν λίγο την ενοικίαση γραφείων σε φασίστες και εμφανίζουν κοινωνικό προφίλ για την εταιρία τους την VALID.I, γεγονός που όπως πάντα αποσκοπεί στο να γεμίσουν κι άλλο τις τσέπες τους με χρήμα με ευαίσθητο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Κλωτσιές στους χρυσαυγίτες και τους υποστηρικτές τους…

Η περίπτωση του Αλιμονάκη και της Ροσολύμου αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το φασισμό δεν τον στηρίζουν μόνο όσοι κρατάνε μαχαίρια και χαιρετάνε ναζιστικά, αλλά και κάθε λογής “καθωσπρέπει” τύποι, που δεν διστάζουν αν υπάρχει το κατάλληλο κίνητρο, συνήθως χρηματικό, να τσαλαβουτήσουν στο βούρκο με τα σκατά. Ας γνωρίζουν καλά όμως ο Αλιμονάκης & η Ροσολύμου κι όλοι οι όμοιοί τους επίδοξοι αντικαταστάτες τους, ότι όπως η Χρυσή Αυγή και οι κάθε λογής φασίστες βρήκαν και βρίσκουν απέναντί τους το αντιφασιστικό κίνημα, έτσι κι αυτοί θα λάβουν την αντιμετώπιση που τους αξίζει. Να βάλουν καλά στο μυαλό τους, όσοι άμεσα ή έμμεσα τείνουν χείρα βοηθείας στους νεοναζί, βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους στην άθλια δράση τους, ότι βρίσκονται κι αυτοί στο στόχαστρο του αντιφασιστικού κινήματος.

Πηγή: athens.indymedia.org