Χανιά: Συγκρούσεις με ΜΑΤ έξω από τα νέα γραφεία της Χ.Α. και προσαγωγές

Από τις 17:00 που είχε καλεστεί η αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στο άνοιγμα νέων γραφείων των νεοναζί της χρυσής αυγής 150 με 200 αντιφασίστες και αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Σούδας.

Τα γραφεία των νεοναζί προστατεύονταν από 2 φανερές διμοιρίες MAT μπροστά τους και 1 κρυμμένη σε στενό διαγώνια.

Μετά τις 19:00 που θα γινόταν τα εγκαίνια των νεοναζί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στον κόσμο που πετούσε πέτρες και αντικείμενα προς τα γραφεία, με πολλά χημικά και προσπάθησαν να απομακρύνουν τους αντιφασίστες/στριες από την περιοχή. Ξέσπασαν συγκρούσεις και δημιουργήθηκε ένα οδόφραγμα για να σταματήσουν τα ΜΑΤ, όπου και συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις.

Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων έγινε μια προσαγωγή ή σύλληψη κοπέλας που συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Επισης τα ΜΑΤ προσπάθησαν να κάνουν προσπάθεια κυκλωτικής κίνησης μέσω πλαγιών δρόμων.

Η συγκέντρωση λίγο πριν τις 20:00 αποφάσισε να αποχωρίσει συντεταγμένα με πορεία προς το κέντρο τη πόλης. Στην περιοχή του Κουμπέ κοντά στο μπατσομέγαρο μόλις έγινε πέσιμο από τα ΜΑΤ με πολλά χημικά και ακολούθησε πετροπόλεμος ενώ ακούστηκε πως κάνουν προσαγωγές.

20:15 Μετά τις συγκρούσεις συνεχίζεται η πορεία και βρίσκεται στην οδό Γογονή, χωρίς φανερ’η παρουσία μπάτσων πίσω.

20:45 Η πορεία φτάνει στο κέντρο της πόλης

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα για τυχόν κατηγορίες.

Οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση

Πηγή: mpalothia2.wordpress.com