Λέσβος – Ενημέρωση από τις εφόδους των μπάτσων σε καταυλισμούς προσφύγων

Έφοδος της αστυνομίας σήμερα (3/4) νωρίς το πρωί σε καταλήψεις (σημείωση bakt. καταυλισμούς). Έφτασαν στις καταλήψεις τη μια μετά την άλλη με 3 αυτοκίνητα και δύο βαν. Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν, δεκαέξι πρόσφυγες και ένα άτομο με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Στην πρώτη κατάληψη πού πήγαν συνέλαβαν δυο άτομα. Μετά στην άλλη κατάληψη συνέλαβαν ένα άτομο απο την ευρώπητο οποίο δέχτηκε κλωτσιές κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Στη συνέχεια μπήκαν στα κτίρια συλλαμβάνοντας όλα τα άτομα από τα δωμάτιά τους. Η αστυνομία έλεγξε όλα τα έγγραφα και πήρε φωτογραφίες από κάθε άτομο

Την ίδια στιγμή άλλοι αστυνομικοί άρχισαν να μεταβαίνουν σε άλλο κτίριο ενώ στην παραλία υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που κοιμόντουσαν. Όταν ένα άτομο προσπάθησε να τρέξει τον ξυλοφόρτωσαν και αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Και σε άλλα κτίρια έγιναν συλλήψεις ατόμων.

Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο Μοριά. 11 από αυτούς βρίσκονται ακόμη στη φυλακή μέσα στο Μοριά. Πέντε άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι και πάλι σήμερα, 4 από τους συλληφθέντες πρόσφυγες και το άτομο με ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Κάποια από τα άτομα που βρίσκονται τώρα στη Μόρια φυλακισμένα, θα απελαθούν.

Είμαστε απίστευτα λυπημένοι και θυμωμένοι. Για άλλη μια φορά σήμερα φυλάκισαν και ξυλοκόπησαν τους φίλους και τους συντρόφους μας χωρίς κανένα λόγο, περάν του ότι είναι στην Ευρώπη χωρίς να έχουν το “σωστό” διαβατήριο. Τώρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να περάσουν πολλές εβδομάδες ή και μήνες στην φυλακή και μετά να ακολουθήσει η απέλαση … για το τίποτα.Το μόνο που έχουν κάνει είναι να αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν.

Πηγή: noborderkitchenlesvos.noblogs.org