Ενημέρωση από την παρέμβαση στα κρατητήρια μεταναστριών-ων στη Π.Ράλλη

Σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων μας,  την Παρασκευή 19/05/2017, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη περισσότερα από 50 άτομα. Ανοίξαμε πανό και φωνάξαμε συνθήματα μαζί με τους κρατούμενους. Πρώην κρατούμενοι στην Πέτρου Ράλλη επικοινώνησαν με ντουντούκα σε αραβικά και φαρσί με τους έγκλειστους άντρες μετανάστες.

Επιβεβαιώσαμε ότι κάποιοι από τους μετανάστες είναι εκεί πάνω από 10 μήνες, υπό άθλιες συνθήκες, χωρίς να γνωρίζουν πόσο ακόμα θα κρατηθούν. Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς από τους ανθρωποφύλακες επαναλήφθηκαν και σήμερα. Αναφέρθηκε ότι κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό.   Επίσης  μας ενημέρωσαν ότι κάποιος άλλος κρατούμενος κατάπιε ξυραφάκια.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, μετανάστης που είναι φυλακισμένος 10 μήνες χαρακώθηκε μπροστά στα μάτια μας στο χέρι και στο λαιμό, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του και τις συνθήκες αυτής.

Οι γυναίκες βγήκαν για λίγο στα παράθυρα και η επικοινωνία μας παρεμποδίστηκε όπως και τις προηγούμενες φορές

οι κρατούμενοι μας ενημέρωσαν ότι ο διοικητής ανέβηκε στα κελιά

Σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της παρέμβασης κατέφθασαν ένα περιπολικό και δύο ασφαλίτικα, με προκλητική συμπεριφορά, που παρέμειναν μέχρι το τέλος.

Η παρέμβαση διήρκεσε μία ώρα και υποσχεθήκαμε ότι θα επιστρέψουμε.

Συνέλευση Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

syntonismos_sa.

Αναδημοσίευση από allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com