Αθήνα – Antifa legue αντιφασιστική πορεία στη χα στο Σταθμό Λαρίσσης και σβήσιμο συνθημάτων (βίντεο)

post image

7 Μαΐου 2017 – Σταθμός Λαρίσης – Αντιφασιστική ζώνη

Το Antifa League Athens είναι ένα αυτοοργανωμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που εναντιώνεται στoν εμπορευματοποιημένο και επαγγελματικό αθλητισμό. Αντιπροτάσσει την αγνή αγάπη για την μπάλα έτσι όπως την γνωρίσαμε στις πλατείες, τις αλάνες και τους δρόμους, με λερωμένες φανέλες και ματωμένα γόνατα. Απέναντι στον καριερισμό και την ντόπα, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την χαρά του παιχνιδιού.

Μέσα απ’ το Antifa League διεκδικούμε το δικαίωμα μας στους δημόσιους χώρους και στον ελεύθερο χρόνο. Η κάθε αγωνιστική κατοχυρώνει έμπρακτα την δυνατότητα του καθένα και της κάθεμίας να κοινωνικοποιούνται και να παίζουν μπάλα, ίσος προς ίση, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, ενάντια στο κυρίαρχο καθεστώς ελέγχου και αποκλεισμού.

Ο Σταθμός Λαρίσης είναι μια γειτονιά εργατική και πολυεθνική, διαμορφωμένη στην διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα. Στο Λαρισαϊκό, κάποιοι από μας ιδρώσαμε, ματώσαμε, χαρήκαμε και λυπηθήκαμε με πολλά δοκάρια, γκολ και άουτ. Μάθαμε όμως ακόμα να σεβόμαστε τον διπλανό μας, αλλά και να αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους.

Τα γραφεία της ΧΑ δεν χωρέσανε ποτέ στην γειτονιά και η παρουσία μας την Κυριακή 7 Μαΐου ήταν μια έμπρακτη απόδειξη γι’ αυτό. Μια γειτονιά που ζει και αναπνέει από την πολυμορφία της δεν έχει χώρο για κανενός είδους φασίστα! Η παρουσία μας στα γηπεδάκια και η διεξαγωγή της 8ης αγωνιστικής κατέστησε σαφές πως αυτή όπως και κάθε γειτονιά, ανήκει σε αυτούς που την σέβονται και την αγαπάνε. Ο καθένας και η καθεμία από μας θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε φασιστικές και μισαλλόδοξες πρακτικές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Απάντηση στον φασισμό, η πολύπλευρη και πολύμορφη αντιφασιστική δράση!
Μόνη μας πατρίδα, τα παιδικά μας χρόνια!


Ποδοσφαιρική ομάδα δρόμου Γκολτζήδες

Antifa League Athens

Πηγή: athens.indymedia.org