Εκδίωξη φασιστών της Χρυσής Αυγής από τα εκδοτήρια των Ferry Boat στο Πέραμα

*από email στο baktirio

 

Στις 03/06 το μεσημέρι, η ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση, με τη συμμετοχή συντρόφων από την Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (Α.Συ.Κα.Μο.), στα εκδοτήρια των Ferry Boat στο Πέραμα. Μοιράστηκαν δεκάδες περιοδικά ”Αντιφασιστική Φρουρά” και πετάχτηκαν εκατοντάδες τρικάκια.

Λίγα λεπτά αφού είχε ξεκινήσει η παρέμβαση, αφελέστατοι φασίστες της Χρυσής Αυγής νόμιζαν πως θα περνούσαν οι πολιτικές τους στο Πέραμα και κανείς δεν τους είχε ενημερώσει πως μόνο με μπράβους, μπάτσους και σουγιάδες μπορούν να “παρεμβαίνουν”. Δοκίμασαν να πραγματοποιήσουν μισαλλόδοξη και ρατσιστική παρέμβαση στο σημείο που υπήρχε ήδη το αντιφασιστικό κίνημα. Στη θέα του τρομαγμένοι, χωρίς να πλησιάσουν σε λιγότερο από 100 – 200 μέτρα, άλλαξαν άμεσα κατεύθυνση 180 μοιρών και έφυγαν με την ούρα κάτω από τα σκέλια προς τα γραφεία τους. Μετά από λίγη ώρα τους αντικατέστησαν τα ένστολα αδέλφια τους της ομάδας ΔΙΑΣ, που παρακολούθησαν μέχρι το τέλος την αντιφασιστική κινητοποίηση.

Η συντεταγμένη παρέμβαση δε χάλασε και παραμείναμε στο σημείο για πάνω από μία ώρα, διακινώντας αντιφασιστικό υλικό και συνομιλώντας με τους εκδρομείς για την ανάγκη να μπει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε διάθεση των φασιστών να ανασυγκροτηθούν.

Η γειτονιά της προσφυγιάς εδώ και τρία χρόνια αποτελεί αντιφασιστική περιοχή παρόλη την ύπαρξη της σφηκοφωλιάς των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Οι τραμπουκισμοί του Λαγού στο σχολείο του Ικόνιου δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς. Καθοριστικός παράγοντας στη διατήρηση αυτής της συνθήκης ήταν ο κόσμος του αγώνα που έμπαινε οδόφραγμα σε οποιαδήποτε προσπάθειά τους να εμφανιστούν στην πολιτική επικαιρότητα και ταυτόχρονα, τονωμένος με περισσότερο ηθικό τροφοδοτούσε ευρύτερους ταξικούς αγώνες οι οποίοι δεν επέτρεπαν στη Χρυσή Αυγή να χτίσει την παραμικρή ακροδεξιά αντιπολίτευση.

Το κεντρικό-πολιτικό τσάκισμα της συμμορίας του Μιχαλολιάκου κατοχυρώνει την αντιφασιστική παρέμβαση σε γειτονιές όπως το Πέραμα και δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια.

Ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

unnamed (7)

unnamed (5)

unnamed (3)