Γερμανία / Αυστρία: Τρείς επιθέσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που στοχοποίησε η καταστολή στην G20

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν είδηση για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην περιοχή List στο Ανόβερο: περίπου στις 3μιση πμ, μασκοφόροι και μαυροντυμένοι βομβάρδισαν με πέτρες αυτόν τον χώρο καταστολής. Τουλάχιστον δύο παράθυρα του ισογείου σπάστηκαν. Επίσης περίπου 20 τμ του εξωτερικού τοίχου καλύφθηκαν με λευκή μπογιά το οποίο προκλήθηκε με τη χρήση πυροσβεστήρα , σύμφωνα με τους ερευνητές της αστυνομίας. Οι ζημιές εκτιμώνται γύρω στα 1500ευρώ. Ακολουθεί η ανάληψη ευθύνης…

Είμαστε θυμωμένοι… επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στο Ανόβερο.

Τη νύχτα μεταξύ της 11ης και 12η Ιουλίου επιτεθήκαμε με πέτρες και λευκή μπογιά στο Αστυνομικό Τμήμα του List στην οδό Höfe

Με αυτή την πράξη εκφράζουμε την θέση μας απέναντι στο κράτος, τους μπάτσους και την καταστολή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους φίλους που δέχθηκαν επίθεση, τραυματίστηκαν ή συνελήφθησαν στο πλαίσιο της Συνόδου G20, ή όπως αλλιώς δέχθηκαν την καταστολή: δεν είστε μόνοι σας και να είστε βέβαιοι ότι η αλληλεγγύη μας απευθύνεται σε εσάς!

Στους χιλιάδες μπάτσους οι οποίοι οργάνωσαν ένα όργιο βίας στο Αμβούργο, που κυνήγησαν και τραυμάτισαν ανθρώπους και παραλίγο να τους σκοτώσουν: Αυτό ήταν για σας!

Συμπερασματικά, και συμμετέχοντας στη συζήτηση στα σχόλια σχετικά με το θέμα της βίας: είμαστε ξεκάθαρα αλληλέγγυοι με τις νυχτερινές συγκρούσεις στη G20. Δεν παίζει ρόλο εάν κάποιες από τις δράσεις φάνηκαν χωρίς νόημα και ακόμα κι εάν δεν γινόμαστε πάντα κατανοητοί όταν δρούμε «τυφλωμένοι από τη βία»: δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε αποστάσεις.

Αυτοί που για άλλη μια φορά άσκησαν κριτική στους «χαοτικούς αναρχικούς» και τους «βίαιους συγκρουσιακούς» γρήγορα ξεχνάνε ότι η τάξη της ιδιοκτησίας και της αγοράς εργασίας διασφαλίζεται μέσω της βίας σε καθημερινή βάση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα μακελειά της ΕΕ στη Μεσόγειο, τις συνθήκες της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ή τη βαριά οπλισμένη αστυνομία καταστολής με όπλα προορισμένα για πόλεμο, η παραφουσκωμένη κριτική για «υπερβολική βία» ειλικρινά δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Το μίσος και η οργή κατά του υπάρχοντος που εξερράγη στο Αμβούργο είναι κάτι περισσότερο από κατανοητή. Οι κοινωνικές αναταραχές δεν παράγουν πάντα όμορφες εικόνες.

Όλοι μισούν την αστυνομία:

Διαλύστε τον Καπιταλισμό!

Αλληλεγγύη στην Αντίσταση

******

Βίλχεμσμπουργκ – Αμβούργο, Γερμανία: Επίθεση σε Αντιπροσωπεία της Ρολς-Ρόις

Η G20 τελείωσε. Όχι οι αγώνες μας!

Σήμερα στην περιοχή Βίλχεμσμπουργκ (Αμβούργο), καταστράφηκε η πρόσοψη της αντιπροσωπείας πολυτελών αυτοκινήτων “RollsRoyce

Τις τελευταίες μέρες και βδομάδες έχουμε μεταφέρει τους αγώνες μας κατά της Συνόδου των G20 στους δρόμους με διάφορους τρόπους, με δεκάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Εκφράσαμε την απόρριψή μας στην G20 στο σύνολό της και δεν αποδεχόμαστε το πολιτικό της στήσιμο στο Αμβούργο ή οπουδήποτε αλλού.

Αλλά ό,τι και να σκεφτόμαστε για μεμονωμένες δράσεις τις προηγούμενες ημέρες, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε τους εαυτούς μας τη διάσπαση και είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους κρατούμενους!

Οι διαμαρτυρίες κατά της G20 είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ενωθήκαμε και εκφράσαμε την αντίθεσής στους παρόντες συσχετισμούς. Είναι πιο σημαντικό να εδραιώσουμε τους αγώνες στην καθημερινότητά μας. Μένοντας ενωμένοι και δυνατοί θέλουμε να οργανωθούμε κατά των δεσμών του καπιταλισμού και της εθνικής κοινωνικής ευταξίας.

Παράλληλα με την παραγωγή πολυτελών αυτοκινήτων και τεχνολογιών πυρηνικής ενέργειας, η Ρολς Ρόις είναι επίσης παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή προωστικών τεχνολογιών τόσο στην στρατιωτική αεροπλοΐα όσο και στη ναυσιπλοΐα. Η Ρολς Ρόις  είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου καπιταλισμού που κερδοφορεί από τον πόλεμο και αναπτύσσει νέα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούντα σε καταστάσεις βίας κατά των ανθρώπων.

Έχουμε επίγνωση ότι αυτή η δράση δεν θα εξαλείψει ούτε καν θα σταματήσει τις καπιταλιστικές σχέσης. Αλλά μπορούμε να ενεργοποιηθούμε και για περαιτέρω δράσεις.

Καμία G20 δεν θα συνεχιστεί!

******

Βιέννη, Αυστρία: Σε ένδειξη αλληλεγγύης καταστράφηκαν διαφημιστικές πινακίδες.

Την τελευταία βδομάδα (8/9 Ιουλίου, 2017) στη Βιέννη, δεκάδες γυάλινες διαφημιστικές πινακίδες σε στάσεις λεωφορείων, μετρό και τηλεφωνικούς θαλάμους κ.α. καταστράφηκαν.

Η διαφήμιση προωθεί τον καταναλωτισμό, δημιουργεί ανάγκες τις οποίες εξ’αρχής δεν έχουμε, αγγίζει τα μυαλά μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε κι ως εκ τούτου δημιουργεί κανονικότητες (συμπεριλαμβανομένων των σεξιστικών) για να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη. Όσο πιο συχνά βλέπουμε διαφημίσεις τόσο περισσότερο επηρεαζόμαστε και παράλληλα ενθαρρυνόμαστε να καταναλώσουμε στοχευμένα προϊόντα. Οι καπιταλιστικές εταιρίες μονοπωλούν σχεδόν όλους τους διαφημιστικούς χώρους, διατηρώντας έτσι ισχυρή παρουσία και έλεγχο σε ολόκληρη την πόλη και πέρα από αυτή.

Κατά του υποσυνείδητου ελέγχου που προέρχεται από αυτές τις πολυεθνικές!

Για μια αυτοκαθοριζόμενη ζωή!

Ελευθερία για όλους!

Σκατά στην G20! Σκατά στους μπάτσους! Θάνατος!

Μετάφραση baktirio

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com