Γερμανία – Διεθνές κάλεσμα κινητοποίησης, προς υπεράσπιση της κατάληψης Hambacher Forst

 Διεθνές κάλεσμα κινητοποίησης, προς υπεράσπιση της κατάληψης Hambacher Forst (1/9 – 28/11)

Το δάσος Hambach έχει καταληφθεί για πέντε χρόνια. Για πέντε χρόνια οι άνθρωποι χτίζουν και υπερασπίζονται τα δεντρόσπιτα για να προστατεύσουν τα δέντρα μέσα στα οποία ζουν. Για πέντε χρόνια οι εσκαφείς, μπάτσοι και σεκιουριτάδες συνεχώς πλησιάζουν. Επισήμως το δάσος ανήκει στην RWE, μια πολυεθνική εταιρεία ενέργειας που δεν θέλει μόνο να σκοτώσει τo παλιό δάσος ζωής χιλιάδων χρόνων  και να καταστρέψει τον οικότοπο, θέλει επίσης να εκδιώξει και να μετακινήσει τους κατοίκους των γύρω χωριών για να παράξουν ενέργεια. Με την παραγωγή του λιγνίτη στη Rhineland κατά μήκος της, η RWE είναι υπεύθυνη για το 30% των ρίπων CO2 στην Γερμανία. Μια εταιρεία που δεν αποφεύγει να εκμεταλλεύεται ολόκληρο τον κόσμο για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. Είναι μια εταιρεία που συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία καταστάσεων που αναγκάζουν ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις χώρες καταγωγής τους. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί, που πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν είναι εκείνοι που θα επωφεληθούν από την παραγωγή άνθρακα, αλλά είναι άνθρωποι από τον παγκόσμιο Νότο. Αυτό είναι που κάνει τον αγώνα μας μέρος του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη καταπίεση και τον ρατσισμό. Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν συμβαίνει τυχαίο. Είναι σύμβολο του καπιταλιστικού συστήματος και εργαζόμαστε με σκοπό να του επιτεθούμε.

Εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουμε επιτεθεί μόνο στην RWE, αλλά σε ένα σύστημα ιεραρχίας και εκμετάλλευσης που διευκολύνει τη μανία της εταιρείας για την παραγωγη κέρδους. Είναι πολύ ξεκάθαρο για μας ότι ο αγώνας για την κλιματική δικαιοσύνη είναι στενά συνδεδεμένος με τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς ιεραρχίες, έναν κόσμο μακριά από τον καπιταλιστικό εξαναγκασμό, όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα ασκούν καμία εξουσία πάνω στους ανθρώπους και την φύση! Είναι στενά συνδεδεμένος με έναν κόσμο όπου ο καθένας θα έχει το δικαίωμα και το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις και τις αρχές του χωρίς να φιμώνεται από την καταστολή του κράτους και το σύστημα! Το γεγονός ότι η κατάληψη είναι ακόμα ζωντανή μετά από πέντε χρόνια, αποτελεί απόδειξη πως είναι εφικτό να αντισταθείς, ότι είναι δυνατόν να αφιερώσεις τη ζωή σου στα δικά σου μέγιστα τα οποία μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν μετατρέψουμε τη θεωρία σε πράξη. Μόνο όταν οργανωθούμε συλλογικά και με θάρρος θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε για αυτή την ελευθερία και τους ελεύθερους χώρυς και να τους διατηρήσουμε. Παρά την καταστολή, παρόλο που πολλοί/ες από εμάς έχουν χτυπήθει, κακοποιηθεί και φυλακισθεί, είμαστε εδώ και θα μείνουμε εδώ!

Με άμεσες δράσεις είχαμε τη δυνατότητα να προκαλέσουμε ζημιά στη RWE και λόγω αυτών των σαμποτάζ και των αποκλεισμών, η εταιρεία έχασε εκατομμύρια ευρώ. Η ζημιά που προκλήθηκε στην εικόνα της εταιρείας, λόγω της ευρείας δημοσιότητας σχετικά με τις συνέπειες της εξόρυξης λιγνίτη, είναι απρόβλεπτη. Αν και η RWE συνεχίζει να σκάβει για λιγνίτη και να καταστρέφει ότι είναι ζωντανό και όμορφο, δείξαμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα. Επειδή σε ένα σύστημα που επιτρέπει σε λίγους να εκμεταλλευτούν έναν ολόκληρο πλανήτη για να συνεχίσουν τη δική τους απληστία, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Ο χρόνος τρέχει. Εάν η εξόρυξη λιγνίτη δεν σταματήσει αμέσως, είναι αδύνατο να σταματήσει η κλιματική αλλαγή. Ο χρόνος τρέχει και για το δάσος. Από τον Οκτώβριο (σημ. baktirio- του 2017), η RWE έχει άδεια να συνεχίσει την κοπή δέντρων. Αν η εταιρεία κόψει 70 στρέμματα δασών όπως είχε σχεδιάσει, η μεγάλη πλειοψηφία του αρχαίου οικοσυστήματος θα χαθεί αμετάκλητα και η μοναδική κατάληψη δασών σε γερμανόφωνες χώρες θα εκδιωχθεί και θα καταστραφεί. Αυτό δεν αφορά μόνο την προστασία ενός δάσους. Πρόκειται για την παγκόσμια δικαιοσύνη και την απόδοση ευθύνης στην εταιρεία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν είμαστε πολλοί!

Όλοι μάχονται το κράτος και τον καπιταλισμό! Μετατρέψτε τη θεωρία σας σε πράξη. Βοηθήστε μας να διατηρήσουμε αυτήν την ελευθερία και τον ελεύθερο χώρο, να τον διαμορφώσουμε και να τον υπερασπιστούμε!

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο θα διοργανώσουμε εργαστήρια στο δάσος όπου θα δωθεί σε όλους η ικανότητα να δραστηριοποιηθούν μέσα και γύρω από το Hambi με τρόπο που θα τον βρείτε πολύ ελκυστικό και κατάλληλο. Θα σας μεταβιβάσουμε όλες τις ικανότητες που απαιτούνται για να καταληφθεί ένα δέντρο, καθώς και άλλες ενέργειες. Από τον Οκτώβριο προγραμματίζουμε μια μεγάλη κατάληψη του δάσους, καθιστώντας αδύνατη την δυνατότητα στην RWE να κόψει την υπόλοιπη δασική περιοχή. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να έρθετε στο δάσος τότε βοηθήστε μας από όπου κι αν βρίσκεστε. Διαδώστε αυτό το κάλεσμα, δείξτε ότι είστε αλληλέγγυοι με την αντίσταση στη Rhineland ή περάστε σε δράσεις για μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου κοπής, μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου. Κρατείστε επαφή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι υποστήριξης αυτής της κατάληψης, όπως επίσης υπάρχουν πολλοί αλληλέγγυοι/ες.

Μείνετε ενημερωμένοι.
hambacherforst.blogsport.de facebook.com/hambacherforstbesetzung
.
Επικοινωνήστε μαζί μας:
hambacherforst@riseup.net

 

To βίντεο του καλέσματος

https://www.facebook.com/HambacherForstBesetzung/videos/1283645911745821/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

 

Μετάφραση baktirio

κείμενο στα αγγλικά, γερμανικά, ολλανδικά, γαλλικά.