Αθήνα – Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε γραφεία εργοληπτικής εταιρίας

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της εταιρίας ΕΔΕ Σαββανάκης στην Αθήνα

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επιχειρεί να πραγματοποιήσει διαγωνισμό, που ήδη μπλοκαρίστηκε μια φορά, για την κατεδάφιση των Παλιών του Βόλου, όπου σύντροφοι και συντρόφισσες στεγάζουν τα σώματά τους, τις επιθυμίες και τις αρνήσεις τους, στην κατάληψη Τερμίτα. Η σχεδιαζόμενη κατεδάφιση της Τερμίτα είναι το πρώτο μέρος ενός μεγάλου αναπτυξιακού πλάνου του πανεπιστημίου.
Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό γνωρίζουν ποιόν θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν. Ή μήπως δεν γνωρίζουν; Ο κόσμος της αλληλεγγύης δεν είναι για τα δόντια του κράτους και για τις τσέπες των αφεντικών.

Στις 24 Ιούλη πριν το ξημέρωμα κι ενώ τρέχει ο διαγωνισμός, ένα μεγάλο σώμα συντρόφων και συντροφισσών επιτεθήκαμε στα γραφεία της Εργοληπτικής Δημοσίων Έργων Σαββανάκης, στον πρώτο όροφο στη Μαυρομιχάλη 11, αφήνοντας μια γεύση κατεδάφισης στην είσοδό τους, στο χρόνο που είχαμε. Κατά την αποχώρησή μας ήρθαμε αντιμέτωποι με διμοιρίες ΜΑΤ, που ήταν ανίκανες να μας καταστείλουν. Η κίνηση των μπάτσων μέσα στα Εξάρχεια δεν έγινε ανεκτή από κάτοικους και θαμώνες της γειτονιάς, οι οποίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.

Η δράση αυτή έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Τερμίτα που απειλείται με καταστολή, αλλά και ως ένα μήνυμα ενάντια στα ευρύτερα σχέδια του κράτους για καταστολή των καταλήψεων. Κάθε επιθετική απόπειρα σε μια από μας είναι επίθεση σε όλες τις καταλήψεις, τις εστίες αγώνα και τις κοινότητές μας.

Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα των καταλήψεων και των κοινοτήτων μας.

ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ

Πηγή: athens.indymedia.org