Βενεζουέλα – Κάλεσμα αλληλεγγύης στον αναρχικό Gianni Scovino (βίντεο)

Ο Gianni Scovino είναι ένας νέος άνδρας 33 ετών με σύνδρομο Asperger (σημείωση bakt. αυτισμός) και μέλος του ιδρύματος La Tortuga (http://www.fundacionlatortuga.org/), με δραστηριότητα στη punk σκηνή και ακτιβιστής των αναρχικών μέσων, xρησιμοποιώντας υλικό από το El Libertario (το σημαντικότερο αναρχικό περιοδικό της Βενεζουέλας]) στο κανάλι του στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UCt5E7TuSaxrHPyoXF07LlZg/videos), στο οποίο ανεβάζει βίντεο στα ισπανικά και στα αγγλικά.

Στις 13 Ιουλίου, δέχτησε άγρια επίθεση από τα μέλη της μπολιβαριανής εθνικής αστυνομίας (Policía Nacional Bolivariana [PNB]) και της μπολιβαρινής εθνικής φρουράς (Guardia Nacional Bolivariana [GNB]) στο χώρο στάθμευσης του Centro Comercial Plaza Δήμαρχος de Lecherías, στην πολιτεία του Anzoátegui, ενώ βρισκόταν σε μια δράση της Fundación La Tortuga.

Ακολουθεί το βίντεο της επίθεσης:

[Σημείωση του μεταφραστή του 325.nostate.net : το καθεστώς Chávez και τώρα το διάδοχο του, αυτό του Maduro, αναφέρουν τον εαυτό τους ως “Bolivarian”, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως διάδοχους του Simon Bolivar, του ηγέτη της επανάστασης του 19ου αιώνα κατά της ισπανικής αποικιοκρατίας.]

Αφού χτυπήθηκε βίαια από το PNB και GNB με πτυσσόμενα γκλομπ και με τις ασπίδες τις οποίες τις χρησιμοποιούσαν ως πολιορκητικό κριό, κρατήθηκε για 36 ώρες στη μονάδα 521 στην Διοίκηση της Ζώνης 521 του GNB, πριν μεταφερθεί σε ιατρική μονάδα για νοσηλεία. Αυτή τη στιγμή αναρρώνει στο νοσοκομείο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βενεζουέλας.

Οι υπεύθυνοι για την επίθεση εναντίον του Gianni είναι οι πρώτοι λοχίες του GNB Osmel Ο Zambrano Márquez και ο Joel José Díaz Carreño, και οι δεύτεροι λοχίες Julio César Gómez Mata και José Gregorio Trébol Pinto, καθώς και απο το PNB ο Luis Ramón Cova León και οι αξιωματούχοι του PNB Xavier Alexander DíazSalazar, Elio Antonio Díaz Maigua και José Alejandro Villegas Olivero.

Η βίαιη επίθεση που υπέστη ο Gianni είναι συμπτωμα της συνεχιζομενης βίας στη Βενεζουέλα τις τελευταίες 100 ημέρες, από την οποία, από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ένας ανυπολόγιστος αριθμός έχει τραυματιστει και εχουν υπάρξει αστυνομικές επιδρομές σε αστικές και μη περιοχές. Μέχρι στιγμής 303 πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εμφανιστει σε στρατιωτικά δικαστήρια και περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Κανουμε μια διεθνή κλήση προς τους ξένους αναρχικούς συντρόφους μας για την αλληλεγγύη ενόψει των επιθέσεων εναντίον του λαού της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης του λαού. Η σιωπή είναι συνενοχή σε μια δικτατορία που καταπιέζει, βασανίζει και φυλακίζει αναρχικούς.

Αφήστε την αγανάκτηση να γίνει οργή ενάντια στον καταπιεστή!

Με τον Gianni και όλους τους βενεζουελενούς να υψώνονται εναντίον του καθεστώτος, εμείς παραμένουμε οι αναρχικοί στη λαϊκή εξέγερση.

* *

* Μερικά από τα βίντεο του Youtube από τον Gianni Scovino: *

https://www.youtube.com/watch?v=12RPh0r_QuQ

https://www.youtube.com/watch?v=v_NRtxrnzUk

https://www.youtube.com/watch?v=QozSvgah980

https://www.youtube.com/watch?v=BkALARUcGjk

Μετάφραση baktirio

Πηγή: 325.nostate.net